adetin 3.günündeki hormon testi

elif_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
291
1
26
Van
arkadaşlar adetin 3.gününde hormon testi yapılıyormuş sanırım.bu test sayeside hangi değerlerimizi öğreniyoruz??ayrıca doktora muayene olmamız gerekiyor mu yoksa sadece hormon testi yaptırmak istiyorum dememiz yeterli oluyor mu??

muayene ettikten sonra test yaptırıyolar gerekli durum görürlerse, bi bahanen olması gerekiyor yani, benim neredeyse tüm önemli hormon değerlerime bakıldı 3. günde verdiğim kanla, tabi şeker yüklemeside yapılarak bakıldı

teşekkürler:))muayene etmeden de bakıyorlarmış arkadaşa bakmışlar.tekrar teşekkürler

hangi şikayetlerle hormon testi yaptıracaktın bilemiyorum ama genelde kadınlık ve erkeklik hormonlarına, yumurtlama ile ilgili hormonlara, tiroid hormonlarına ve böbreküstü bezlerden salgılanan hormonlara bakılabilir...

adetim çok uzun sürüyor ve düzensiz oluyor.her kadın bu değerlere baktırmalı bu testleri yaptırmalı diyorlar da:))çocuk düşünmeye başlyorum sanki olmadık bir durumla karşılaşmak istemiyorum...teşekkür ederim:))

bu söylediğin sebeplerle gidebilirsin doktora
o zaten direk hormon testi isteyelim dicektir.

peki muayene olmadan yapmaz mı bu testi bir kez muayene oldum ve insan kendini çok kötü hissediyor(sadece hormon testi istiyorum desem olmaz mı yarın gitmeyi düşünüyorum da

peki muayene olmadan yapmaz mı bu testi bir kez muayene oldum ve insan kendini çok kötü hissediyor(sadece hormon testi istiyorum desem olmaz mı yarın gitmeyi düşünüyorum da

muayene etmez büyük ihtimalle yani beni etmedi.
sen bence önce şikayetini söyle.adetim düzensiz ve uzun sürüyor de.acaba hormonlarımda bir problem olabilir mi diye de fikir beyan et

Testlerle TSH,E2,LH ,FSH ve prolaktin seviyelerini öğrenebiliyorsun.Doğurganlığın ile ilgili önemli değerler.ben 3 doktor ile konuştum.İkisi şart değil eğer bir şikayetin yoksa (adet düzensizliği vs.)dediler.Bir tanesi daha titiz bir doktordu bu testleri istedi ben de yaptırdım,sonuçlar normal çıktı.

mutlaka adetin 3.gününde i yapılması gerekiyor..çalışıyorum o yüzden 3.gününde gidemedim.bir sonraki aya mı kaldı????

mutlaka adetin 3.gününde i yapılması gerekiyor..çalışıyorum o yüzden 3.gününde gidemedim.bir sonraki aya mı kaldı????

Bana doktorun söylediği 3.gün ama 4. Gün de olabiliyormuş. Eğer bu tarihlerin üzerinden cok gecmis ise doktora sormakta fayda var derim:)

ben bugün yaptırdım ama daha dr göstermedim sonuçları bilenler yorumlarmısınız normalmı sonuçlarım adetin 3. günü bugün

CA-125 30.00 N 0.0 - 35.0 U/mL
Total testesteron 0.67 N 0.13 - 1.08 ng/mL
LH 16.51
2.39 - 6.60 mIU/mL
9.06 - 74.24 mIU/mL
0.9 - 9.33 mIU/mL
10.39 - 64.57 mIU/mL
Serbest T3 3.37 N 1.71 - 3.71 pg/mL
Serbest T4 1.22 N 0.70 - 1.48 ng/dl
TSH 0.69 N 0.35 - 4.99 µIU/ml
Estradiol 159
21 - 251 pg/mL
38 - 649 pg/mL
21 - 312 pg/mL
<10 - 28 pg/mL
<10 - 144 pg/mL
Progesteron 1.1
<0.1 - 0.3 ng/mL
1.2 - 15.9 ng/mL
<0.1 - 0.2 ng/mL
2.8 - 147.3 ng/mL
22.5 - 95.3 ng/mL
27.9 - 242.5 ng/mL
FSH 4.57
3.03 - 8.08 mIU/mL
2.55 - 16.69 mIU/mL
1.38 - 5.47 mIU/mL
26.72 - 133.41 mIU/mL
Prolaktin 15.04 N 5.18 - 26.53 ng/ml
Beta-hCG <1.2 N <5 mIU/mL

bende geçen gün yaptırdım.adetin 3 günü ve aç karına .
çıkan tahlil sonuçlarının yanında oranları var.
görünürde sonuçları normal ama 0.5 polipten dolayı ofis histeroskopi yapılacak

Merhaba arkadaslar;
2013 eylul den beri bebis dusunuyorum. 5 yada 6. Ayimda normlde 7 gun suren adetim 3 gun surunce doktoruma basvurdum. Eger onmzdeki ayda 3.gun kesilirse hormon testi yapilir ona gore adim atariz dedi. Adet gunlerim duzenli sadece bir kez oyle oldu. Korunmayi biraktikdan sonra 5 yada 6. Ay da. Bu ay adet gorursem gitmeyi dusunuyorum. Bana kagit verilmisti horomon testi icin onunla direk gidip hormn testimi yaptrcam. Ac tok fark eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…