Gebeliğe Hazırlık Adetin 3. Günü yapılacak hormon testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim 3kaybım var denediğim işk ay hamile kalıyorum ama kalbi duruyo 8-9.haftalarda.bu testleri yine de yaptırmalımıyım bir prof a gidicem.hazırlıklı olmak açısından sormak istedim

Benim 3kaybım var denediğim işk ay hamile kalıyorum ama kalbi duruyo 8-9.haftalarda.bu testleri yine de yaptırmalımıyım bir prof a gidicem.hazırlıklı olmak açısından sormak istedim

Ben size yazmıştım. Bunları yaptırıp profa o şekilde gidin.işleriniz hızlanır

"Adetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Adetin 21.günü Progesteron, Prolaktin tahlillerinizi yaptırın
Adetin herhangi bir günü AMH, Tam kan sayımı, TSH,T3,T4 baktırın.
Kan Dvitamini seviyesi ve B12 yaptırmanız yararlı olur.
Eşiniz Spermiyogram yaptırsın.

Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Baktı olmuyor bir HSG(RAHİM FİLMİ) çekelim diyecek. Tekrar değerlendirecek.
Baktı olmuyor Klomen+Çatlatma iğnesi protokolü verecek.
Yine olmazsa Aşılama olacak
Yine olmazsa Tüp bebek diyecek."

Ben size yazmıştım. Bunları yaptırıp profa o şekilde gidin.işleriniz hızlanır

"Adetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Adetin 21.günü Progesteron, Prolaktin tahlillerinizi yaptırın
Adetin herhangi bir günü AMH, Tam kan sayımı, TSH,T3,T4 baktırın.
Kan Dvitamini seviyesi ve B12 yaptırmanız yararlı olur.
Eşiniz Spermiyogram yaptırsın.

Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Baktı olmuyor bir HSG(RAHİM FİLMİ) çekelim diyecek. Tekrar değerlendirecek.
Baktı olmuyor Klomen+Çatlatma iğnesi protokolü verecek.
Yine olmazsa Aşılama olacak
Yine olmazsa Tüp bebek diyecek."
Çok teşekkür ederim gözümden kaçmış sanırım :(

bu testler adetin 3.günü mü?
Adetimin 3. Günü yaptırdım, soğan kürü kullanmıştım o ay. Smear testi yapıp ultrason ile de bakmıştı doktor herşey normal demişti. Ama bu testi görmedi henüz. Folik asit kullanıyorum sadece.

Son düzenleme:
Back