merhaba kızlar, yarın adetimin 3. Günü ve hormon testi yaptırmak istiyorum. Sağlık ocağında yapılabiliyor mu ? Prolaktin de adetliyken yapılabilir mi ?
Herkeste aynı işlemiyo sanırım bana yumurta takibi hiç yapmadan direk aşılama dediler iki ayrı doktor da aynı şeyi dediAdetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Adetin 21.günü Progesteron, Prolaktin tahlillerinizi yaptırın
Adetin herhangi bir günü AMH, Tam kan sayımı, TSH,T3,T4 baktırın.
Kan Dvitamini seviyesi ve B12 yaptırmanız yararlı olur.
Eşiniz Spermiyogram yaptırsın.
Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Baktı olmuyor bir HSG(RAHİM FİLMİ) çekelim diyecek. Tekrar değerlendirecek.
Baktı olmuyor Klomen+Çatlatma iğnesi protokolü verecek.
Yine olmazsa Aşılama olacak
Yine olmazsa Tüp bebek diyecek.
Bir arkadaşa yazmıştım bugün. belki size de faydası olur
Herkeste aynı işlemiyo sanırım bana yumurta takibi hiç yapmadan direk aşılama dediler iki ayrı doktor da aynı şeyi dedi
Bende google dan baktım yapılıyor mu diye, yine bu forumda açılmış bi konuda yapılıyor denildiğini gördüm :) anladım canım teşekkür ederim.Sağlık ocağında yapmıyorlqr canım. Hormon testinde zaten hepsine bakıyorlar fsh, e2, prolaktin dahil. Devlet hastanelerinde yaptırabilirsin. Sağlık ocakları o testler bizim sistemimizde yok diyorlar
Adetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Doktor bunlara bakarak bir değerlendirme yapacak. Eşinizin spermiyogram tahlili ve sizin tahliller normal ise önce sizi yaş durumunuza göre ovulasyon takibine alacaktır. Adetinizin 3-5.günleri doktora gidin. Ultrasonda antral foliküllerinize bakacaktır. (Büyümeye hazır foliküller) Sonra sizi ara ara çağıracak. Tahmini 10.-12.gün. Büyüyen foliküllere bakacak. Şu günler arasında ilişkiye girin diyecek. Baktı olmuyor yine bu şekilde takip yapıp çatlatma iğnesi verecek ilişki önerecek.
Prolaktin yüksekliği vardı şuan o da düzgün. Rahim filmi çekildi o da açık. Eşimin morfolojisi 10% ama sayısı yüksek olduğu için önemsenmedi. Aslında testlerde de görebilcekleri bişey yok ama bilmem kiMutlaka testlerinizde gördükleri birşey vardır. o sebeple direkt demişlerdir. ama herşey normalse yine de olmuyorsa prosedür bu genelde
Adetinizin 3.günü FSH,LH,E2 tahlillerini yaptırın.
Ben dün gittim sağlık ocağına başka bir şey için hormon testi de yapıyor musunuz diye sordum adetinin 3.gün gelirsen yaparız dedi doktor. Her sağlık ocağı aynı değil sanırım.merhaba kızlar, yarın adetimin 3. Günü ve hormon testi yaptırmak istiyorum. Sağlık ocağında yapılabiliyor mu ? Prolaktin de adetliyken yapılabilir mi ?
Yarın bi şansımı denemek istiyordum bende :) teşekkürler.Ben dün gittim sağlık ocağına başka bir şey için hormon testi de yapıyor musunuz diye sordum adetinin 3.gün gelirsen yaparız dedi doktor. Her sağlık ocağı aynı değil sanırım.
daha erken bnce sonraki tedaviler için . Doktor bana da adetinin3. günü gel yapalım ddi. ama bir adet daha bekleyip yaptırmayı düşünüyorum. İnş rabbim aratmaz kimseyeTeşekkür ederim detaylı yazınız için. Olur tabi faydası :) ben 5 aydır deniyorum kadın doğum doktoru sadece smear testi yaptı, hormon tahlili için ekime kadar bekleyelim sonra yaparız dedi, utrasonla baktı ve herşey yolunda dedi, stres yapma düşünme vs. ama ben yine de yaptırmak bakmak istiyorum. Eğer bi değerler yüksekse bari düzene sokmak için burda okuduğum aktardan ot çay vs başlarım.
Amin canım inşallah en kısa zamanda alırız güzel haberleri.daha erken bnce sonraki tedaviler için . Doktor bana da adetinin3. günü gel yapalım ddi. ama bir adet daha bekleyip yaptırmayı düşünüyorum. İnş rabbim aratmaz kimseye
Benım esımınkı %3tu morfolojı ben onu kecıboynuzu ıcırerek %4e yukselttım ve hamıle kaldım. %10 la olur gunlerı tutturamıyosunuzdurProlaktin yüksekliği vardı şuan o da düzgün. Rahim filmi çekildi o da açık. Eşimin morfolojisi 10% ama sayısı yüksek olduğu için önemsenmedi. Aslında testlerde de görebilcekleri bişey yok ama bilmem ki
Ovulasyon testi kullandım canım aylarca. Kaçırma ihtimalim yok aslında. Hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah. Darısı tüm bekleyenlereBenım esımınkı %3tu morfolojı ben onu kecıboynuzu ıcırerek %4e yukselttım ve hamıle kaldım. %10 la olur gunlerı tutturamıyosunuzdur
Amin canım ama bazen ov. Testinde cıkmayabılıyo ben aylarca yaptıgım halde bu ayda tutmadı galıba yumurtlamadım kopkoyu cızgı goremedım dedıgım ay hamıle kalmısım bıde adetın 8.gunu baslıyodum hep ne olur ne olmaz dıye adet gunune kadar yapıyodum ama allah ne kararladı hıc bellı olmaz. Olmuyo dedıgın an oluyoOvulasyon testi kullandım canım aylarca. Kaçırma ihtimalim yok aslında. Hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah. Darısı tüm bekleyenlere
Ben de bıraktım artık peşini saldım aşılama olaylarına henüz girmek istemedim. Hayırlısı vakti gelince gelir inşallah sağlığıylaAmin canım ama bazen ov. Testinde cıkmayabılıyo ben aylarca yaptıgım halde bu ayda tutmadı galıba yumurtlamadım kopkoyu cızgı goremedım dedıgım ay hamıle kalmısım bıde adetın 8.gunu baslıyodum hep ne olur ne olmaz dıye adet gunune kadar yapıyodum ama allah ne kararladı hıc bellı olmaz. Olmuyo dedıgın an oluyo
Kızlar E2 hormonum yüksek mi ? Yorumlayacak olan var mı ?
Kızlar E2 hormonum yüksek mi ? Yorumlayacak olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?