Adetimin Son Gününde Denize Girebilir miyim?

Zaten denize çok gireceğin için leke falan olmaz son günde muhtemelen.
Normal bir zmanada ne kadar mikrop kapma ihtimalin varsa regl olduğunda da o kadar o ihtimal. Hiç endişelenme. Bol bol yüz...
Abla cevabın için çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz ama diğer yorumları okudukça bir o kadar da korkuyorum. Umarım bir şey olmaz. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

Abla cevabın için çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz ama diğer yorumları okudukça bir o kadar da korkuyorum. Umarım bir şey olmaz. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

Bakma sen diğer yorumlara, kulaktan dolma bilgiler onlar. Doktoruma sordum regl günlerinde denize girmek tehlikeli mi, kanallar açık oluyor falan diye " o kanalların bir kapağı yok güzelim, hep açık. Sen rahatsız olmuyorsan sorun olmaz" demişti.

Bu arada senin yaşlarından beri jinekoloğa giderim. Sana da tavsiye ederim. Kontrol altında olmak iyidir. Hem kafana takılanları da ordan burdan değil güvendiğin doktorundan öğrenirsin.

Şimdiye kadar insanların adetliyken denize girdiğini hiç düşünmemiş miydiniz yeni rahatsız oldunuz? :) Bir de denize işeyenler var tabi :)

Akıntısı olanlar
Mantarı olanlar
Vücudunda yara olanlar
Poposunu yıkamadan sadece silenler
Bir de direkt denize kaka yapan çocuklar var tabi...

Konu sahibine not: Denizden bir şey kapmazsınız diye düşünüyorum, İstanbul'daki denizlerin bile yapılan deniz suyu mikrobiyolojik incelemelerinde normal değerler çıkıyor, tatil beldelerinde daha da temizdir deniz. Zaten tuzlu su, pek mikrop yaşamaz. Son günde kanama gibi değil renkli akıntı tarzı gelir bende, sizde de öyleyse girebilirsiniz. Akıntı da var, deniz temizlenir.

Havuz deseydiniz, zaten o bir çok kişinin aynı anda girdiği bir küvet bana göre. Hiç hazzetmiyorum. Havuzdan enfeksiyon kapma riski daha çok.

Bende öyle düşünüyorum abla. Cevabın için çok teşekkür ederim. Benimde akıntı şeklinde böyle kahve renginde. Ayrıca gittiğimiz yer Silivri ve suyu da gayet güzel. Havuzları hiç tercih etmiyoruz ne şekilde oldukları ortada. Umarım herşey iyi geçer abla cevabın için tekrardan teşekkür ederim.

Ben adet olmadan önce arada bir gidiyordum kendimi anlatıyordum neden olmuyorum diye soruyordum. Bu konularda çok endişeli davranmak gerekiyor, sonuçta sağlık. Şimdi olunca ihmal ettim gerçi. Ama bu mesajdan sonra gitmeye devam etmeyi planlıyorum.

Kesinlikle git. Senede bir bile gitsen yeter şu an için. Bir ultrason çekilir, duruma bakılır, aklına takılanları sorarsın falan. Annelerimiz de her zaman her şeyi doğru bilmeyebiliyor çünkü.

Ilgi demeyelim de epey calismisligim var orda:)

Simdi okudum konuyu.bence bir mahsuru yok,basincli su vermedigin surece denizde havuzda vajinaya su girmez zaten,konu sahibi bence gonul rahatligi ile girebilir. Zaten son gunlerde adeti de cok cok az oluyormus belki kiyafetini bile kirletmez.

Havuzdan enfeksiyon kapmanın da adet dönemiyle alakası yok. O risk her zaman var malesef. Deniz candır.

Evet günlük belki batıyor yani. Yarın bol bol girmeyi düşünüyorum cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım birşey olmaz. :)

Havuzdan enfeksiyon kapmanın da adet dönemiyle alakası yok. O risk her zaman var malesef. Deniz candır.
Ben de öyle düşünüyorum. Havuz her zaman temiz olmuyor. Ama denizler özellikle bizim gittiğimiz sahil kumlar dahil her taraf temizleniyor. Sadece çok yosun var onun haricinde gerçekten çok güzel bir deniz. İstanbul içerisinde oturan ablalarım güzel sahil arıyor ise Silivri sahilini önerebilirim.

Şimdiye kadar insanların adetliyken denize girdiğini hiç düşünmemiş miydiniz yeni rahatsız oldunuz? :) Bir de denize işeyenler var tabi :)

Dusunmedim ilkdefa duydum diye yazmadim saniyorum:) Herkes yapıyor diye sende yapmak zorunda degilsin :) Yapmayan kişilerin vebaline girmektir bu yalnız konu açmana gerek yokmuş aslında gireceksiniz zaten.

Yosun varsa deniz temizdir zaten.

Minik bir tavsiye daha, üstünde kıyafetin yokken kendi havlundan başka bir yere oturma.

Dusunmedim ilkdefa duydum diye yazmadim saniyorum:) Herkes yapıyor diye sende yapmak zorunda degilsin :) Yapmayan kişilerin vebaline girmektir bu yalnız konu açmana gerek yokmuş aslında gireceksiniz zaten.
Abla ben bu forumu özgür bir forum zannediyordum. Konu açmak için düşüneceksek bu forumun açılmasına gerek yok diye düşünüyorum. Fikir almak için konuyu açtım ama eğer bir doktor veya bilmiş bir kişi girme diye yorum yaparsa, babama gösterip kararından vazgeçirecektim. Ayrıca gitsek bile denize girme kararını yorumlara bakarak vereceğim. :)

Ilgi derken alaka demek istedim yani çalışmışlığını biliyorum

Doğru biliyormuşum ben

Ama bunu yazamadım bilene soralım dedim

Teşekkür ederiz

Siz yanlış anladınız heralde konuyu ben açmadım :))

Bir sey olmaz tee 6. adet gununde. Ben olsam bayila bayila girerdim, ki girdim de.
Ayrica denize isemek de, tukurmek de, 6. adet gununde girmek de, hatta bi yerlerinde mantarla girmek de kimsenin hakkina girmek olmuyor. Koskoca denizden bahsediyoruz. Yine vicdan yaptirmak ve gunah korkusu yaratmak icin garip garip yorumlar. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…