Merhabalar Kadinlar kulubu sakinleri! Oncelikle ben araniza yeni katildim, ve bu benim ilk konum ve ilk sorum. Bilgisi olanlarin cevaplamasini gercekten cok isterim, sonucta akil akildan ustundur. Durumum su ki, adet gordum ilk once kan, sonra hafif bulanik sonra kahverengi derken simdide sari akintilarim var. Sari akintilarim koyu sari degil, hatta bugun acik bej renginde sari ile bej gibi bir renk sumuksu akintim oldu, bu akinti siyahin ustunde ya da ele gelince beyaz duruyor, beyaz pecetenin ustundeyse sari si bej rengi duruyor, aranizda boyle bir durumla karsilasanlar oldu mu? Bu akinti adetin bitmesini bekledigimiz beyaz akinti olabilir mi? Bu soruya cok onem veriyorum cunku namaz kiliyorum ve simdi ne yapmaliyim bilemedim, bilgisi olanlarin bilgilerini paylasmasini rica ediyorum. (not: adet gunum tam ne kadar bilmiyorum cubku adetimde duzensizlikler olustu, gecen ay adet bile gormedim, bugun ise 7. gunum, onceden de adet sonrasi sari akintilarim olmustu ama sonra beyaz gormustum, belki o zaman gordugumde bejdi ama simdiki kadar dikkat etmemistim, bilemiyorum ve son not adetim gelmeden bir ay boyuncada hep sari akintilarim olmustu, doktor olur bazen demisti..)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
adetim bitti mi?
- Konu Sahibi Rosa9
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.953
- 598
Canım bu tarz soruları alo fetva dan sorsan daha uygun olur.
Ben kendimden ornek verebilirim ancak. adet sonu gelen akıntıyı turuncumsu olmadıkça her zaman gelen akıntıdan sayıp namaz kılıyorum. Bazen banyo yaptıktan sonra yeniden koyu renkli alıntı geliyor o yüzden bittiğine emin olamazsam -10 gün dolmadıysa- 2-3 namaz vakti bekletiyorum banyoyu. Sonra o namazları kaza ediyorum mecbur.
Polikistik over hastası olduğum için baya bi karmaşık benim de :) sende de bu hastalık olabilir veya enfeksiyon olabilir.
Ben kendimden ornek verebilirim ancak. adet sonu gelen akıntıyı turuncumsu olmadıkça her zaman gelen akıntıdan sayıp namaz kılıyorum. Bazen banyo yaptıktan sonra yeniden koyu renkli alıntı geliyor o yüzden bittiğine emin olamazsam -10 gün dolmadıysa- 2-3 namaz vakti bekletiyorum banyoyu. Sonra o namazları kaza ediyorum mecbur.
Polikistik over hastası olduğum için baya bi karmaşık benim de :) sende de bu hastalık olabilir veya enfeksiyon olabilir.
Dogru arkadasim, ayrintili baktim cunku bence bu isler sakaya gelmez, hayizken namaz kilmak istemem.. ben her ay beyaz akinti gorurdum eskiden, ama simdi bej olunca beyaz mi degil mi bumu degil mi emin olamadim , ayrica dontorumun olur oyle dedigi bu bej akintilar degil tam ay boyunca devam eden sari akintilarim.Ne kadar ayrıntılı incelemişsin. Bitmiş işte adetin, doktorda olur arada dediyse sorun yok. Namazını kılabilirsin bence.
Onerin icin sagol ama ben yurtdisinda yasiyorumCanım bu tarz soruları alo fetva dan sorsan daha uygun olur.
- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.734
- 248
Cok ayip yaptiginiz yorumlar, burda doktora gitmek okadar kolay degil, randevu alsam ancak bir kac hafta sonraya gonderirler, ayrica konustugumuz konular kadinsal sorunlar, tamda aman ayiptir ama igrenctir diye diye bu kadar cahil kalmadik mi? Emin olamadigim bir konu hakkinda yardim istedim, sizi empatiye davet ediyorum.
- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.206
- 548
Doktorun hiç muayene etmeden olur oyle demesi çok ilginç..akintinin birçok nedeni olabilir.Namaz kilabilirmisin emin değilim ama bunu ciddiye alıp ayrıntılı testler yaptirirsan iyi olur gibi geliyor bana.
Mesela benimde son zamanlarda akıntı vardı doktor smear test ve swop test yaptı "trash"olduğu çıktı ortaya yani bir çeşit enfeksiyon.
Polip,miyom yada bazı kistlerde akıntıya neden olabiliyor.
Neden doktora gidip öğrenmek yerine burda soruyorsun anlamıyorum. Sağlık bu ciddiye almak lazım.
Mesela benimde son zamanlarda akıntı vardı doktor smear test ve swop test yaptı "trash"olduğu çıktı ortaya yani bir çeşit enfeksiyon.
Polip,miyom yada bazı kistlerde akıntıya neden olabiliyor.
Neden doktora gidip öğrenmek yerine burda soruyorsun anlamıyorum. Sağlık bu ciddiye almak lazım.
- 26 Temmuz 2010
- 1.614
- 560
- 198
Cok ayip yaptiginiz yorumlar, burda doktora gitmek okadar kolay degil, randevu alsam ancak bir kac hafta sonraya gonderirler, ayrica konustugumuz konular kadinsal sorunlar, tamda aman ayiptir ama igrenctir diye diye bu kadar cahil kalmadik mi? Emin olamadigim bir konu hakkinda yardim istedim, sizi empatiye davet ediyorum.
Cahillik ile alakası yok da neden bu kadar detaylı anlattınız ona şaşırdık.Geçenlerde eşinin iç çamaşırını betimleyen bir konu vardı onda da haklı olarak aynı tepki verildi. Sizin sorunuz sağlığınız ile alakalı değil. Namazinin uygunluğu ile alakalı. Kimse fetva veremez buradan. Aynı şekilde doktor olmayan da sizin regl durumunuzu bilemez.
Arkadaslar detayli anlatmasam nasil anlasilicak, tamda sorunum su ki, beyaz pecetede bej, siyah kilotta beyaz bir rengi var, adetim bitti mi bitmedi mi emin olamadim biliyorsaniz soyleyin bilmiyorsanizda bosuna insanin kalbini kirmayin, ne cok merakliymissiniz elestirmeye. Ve evet inceledim cunku ne hayizliyken namaz kilmak istiyorum ne de kendimi hayizli zannedim namazi kacirmak! Ne size ne de bana faydasi olmiycak yorumlar yapicaksaniz, hic yazmayin lutfen, saka olsun diye acmadim ben bu konuyu
Ben fetva istemiyorum, sizin adetleriniz bittiginde beyaz akintiniz oluyor mu, yoksa benimki gibi bej renkte mi, yoksa bu bejden sonra beyaz geliyor mu bunu sordumCahillik ile alakası yok da neden bu kadar detaylı anlattınız ona şaşırdık.Geçenlerde eşinin iç çamaşırını betimleyen bir konu vardı onda da haklı olarak aynı tepki verildi. Sizin sorunuz sağlığınız ile alakalı değil. Namazinin uygunluğu ile alakalı. Kimse fetva veremez buradan. Aynı şekilde doktor olmayan da sizin regl durumunuzu bilemez.
- 12 Ocak 2015
- 6.013
- 10.920
- 198
Medeniyet dediğimiz şey kadının akıntısının renginin namaz kılmaya uygun olup olmadığı ile ilgili mi?Cok ayip yaptiginiz yorumlar, burda doktora gitmek okadar kolay degil, randevu alsam ancak bir kac hafta sonraya gonderirler, ayrica konustugumuz konular kadinsal sorunlar, tamda aman ayiptir ama igrenctir diye diye bu kadar cahil kalmadik mi? Emin olamadigim bir konu hakkinda yardim istedim, sizi empatiye davet ediyorum.
Bana kalırsa değil
- 26 Temmuz 2010
- 1.614
- 560
- 198
Ben fetva istemiyorum, sizin adetleriniz bittiginde beyaz akintiniz oluyor mu, yoksa benimki gibi bej renkte mi, yoksa bu bejden sonra beyaz geliyor mu bunu sordum
Evet oluyor. Ama en ufak detayına kadar irdelemek hiç aklıma gelmemişti.
Bence siz konuyu tamamen yanlis anlamissiniz.Medeniyet dediğimiz şey kadının akıntısının renginin namaz kılmaya uygun olup olmadığı ile ilgili mi?
Bana kalırsa değil