• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adeti uzun ve düzensiz olanlar

squaattt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
87
4
28
İstanbul
Selam kızlaar. Aslında şuana kadar böyle bi konu açmakta böyle bi konuyu araştırmakta aklımdan geçmemişti ama son zamanlarda yaşadığım şeylerden dolayı yardım yada bilgi almalıyım artık dedim. Şuan 19 yaşındayım ve 13 14 yaşından beri adet oluyorum. Ama sürekli düzensiz bi şekilde. Bazen 2 3 ay olmuyorum bazen oluyorum ama 20 gün kadar kanamam oluyo. Annem kendi doktoruna benide götürüyodu annem kaç doktor değiştirdiyse bende o kadar doktor değiştirdim ve hiç bi doktor bi sorunun olmadığını sadece ufak çaplı çikolata kistlerinin olduğunu bunlarında zamanla gideceğini ve bi problemimin olmadığını söyledi. Adet düzenlemesi için ilaçlar falan verdi hep ama ben ilaç içmeyi unuttuğumdan,sevmediğimden maksimum 1 ay içtim ve bıraktım. Anneme göre ilaçları içmediğimden adetlerim böyle düzensiz. Bu arada üniversite sınavı stresi falan derken yine aynı sorunlar devam etti ama inatlaştım ve doktora gitmedim bu dönemlerde. Neyse üniversiteyi kazandım,şehir değişikliği oldu ve benim adetlerimde ayda bir olmaya,ilk 3 gün sancılı geçmeye 5 maksimum 6 günde bitmeye başladı. Taa ki tekrar İstanbul'a dönene kadar. Yaz döneminde İstanbul'a döndüm ve 2 ay adet olmadım hava değişikliğidir dedim yok kız halimle ilişkiye girmediğimi bile bile utana sıkıla test aldım test bile yaptım psikolojimi siz düşünün. Neyse sonra adet oldum ama 2 gün oldum bitti. 2 hafta sonra tekrar başladı. Yazdan beri adetlerim hep bu şekilde.
Geçen hafta kuzenim yolda sancılanmış ve hastaneye zor yetiştirmişler,yumurtalığının etrafını tamamen kist sarmış ve hastaneye yetişmese yada patlasaymış Allah korusun kanser olabilir yada ölebilirmiş erkenden evlenmesi gerekiyomuş çocuk yapabilmesi için. Ev arkadaşımda kanka senin adetlerin çok düzensiz oluyo yaa dimi demelere başladı. İyice psikolojim bozulmaya başladı bu olanlarla.
Benim yaşadığım sorunu yaşayanlar var mı aranızda,ben şimdi bunu böyle çok güzel ve net anlattım ama doktorun karşısında utanıyorum anlatmaya konuşmaya

bende aynı dertten şikayetçiyim.23 yaşındayım.bi kaç sene öncesine kadar bi sorunum yoktu ama son bi kaç senedir benim de düzensiz.bi adet oluyorum 15 gün sürüyo az geliyo.bi kaç gün temiz kalıyorum sonra tekrar 10 gün sürüyo.doktora gittim hormon ilacı verdi düzene girdi ama ilaçları bırakınca gene aynı şey oldu.farklı bi doktora gittim her şeyin normal olduğunu sıkıntı yapmamam gerektiğini söyledi ve ağrı kesici verdi.ağrı kesicinin prospektüsüne baktığımda aşırı kanamayı durdurduğu yazıyordu.kullandığım zamanlar düzene girdi ama bırakınca gene düzenim şaştı.bi kaç doktora gittim hepsi temiz dedi ama ben çok korkuyorum gene gitmeyi düşünüyorum.

Bence kesinlikle doktora gitmelisin bunda utanacak bisey yok.saglik kesinlikle cok onemli bi de çikolata kisti demissin kendi kendine gecmez diye biliyorum ben.gecmis olsun

Adet düzensizliği herkesin başına gelebilcek bi olay doktor kontrolünde olman gerekiyo canımmm

Back