• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet tarihune gore gebelik hesaplama nasıl oluyor ?

Eda elif

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
137
73
98
29
Arkadaşlar merhaba ben bu ay yada kasimda hamile kalmak istiyorum allah nasipe derse benim son adet tarihim 26 eylül 2019 ve su an 17 gun ben biseyi anlamiyorum ben bu 17 gün içinde olur da hamile kalırsam 26 eylul adet tarihi diye hesaplicaklar mi ben internetten o tarihi girip baktim mi 2 hafta 5 gunluk hamile cikiyorum ama hamile degilim yani olurda gebe kalirsam 2 hafta 5 gun onden mi gelicek kafam karisti normalde 1 oglum var ama hic bunu aratirip dusunmemistim allah nasip ederse mayis ta kardesimin dugunu var o zaman 7aylik veya 7.5 oluyor sanirim dogru hesaplayan varsa bana cvb verebilir mi

Arkadaşlar merhaba ben bu ay yada kasimda hamile kalmak istiyorum allah nasipe derse benim son adet tarihim 26 eylül 2019 ve su an 17 gun ben biseyi anlamiyorum ben bu 17 gün içinde olur da hamile kalırsam 26 eylul adet tarihi diye hesaplicaklar mi ben internetten o tarihi girip baktim mi 2 hafta 5 gunluk hamile cikiyorum ama hamile degilim yani olurda gebe kalirsam 2 hafta 5 gun onden mi gelicek kafam karisti normalde 1 oglum var ama hic bunu aratirip dusunmemistim allah nasip ederse mayis ta kardesimin dugunu var o zaman 7aylik veya 7.5 oluyor sanirim dogru hesaplayan varsa bana cvb verebilir mi
Gebelik hesaplamak için öncelikle bilinmesi gereken ilk şey gebe kadının son adet tarihinin ilk günüdür. Çünkü toplam 40 hafta süren gebelik süresinin ilk günü son adet tarihinin ilk günü olarak kabul edilir. Son adet tarihinin ilk gününde kadının daha sonra sperm ile buluşup döllenip embryoyu oluşturacak olan yumurtası oluşmaya başlar. Dolayısıyla sonradan bebek oluşumunu sağlayacak olan yumurtanın ilk oluşmaya başladığı gün gebeliğin başladığı tarih olarak kabul edilir. Bu yumurta oluşup büyüyecek ve yeterli olgunluğa ulaştığında çatlayacak ve sperm ile buluştuğunda ise döllenip bebeği meydana getirecektir. Son adet ile birlikte oluşmaya başlayan yumurta sperm ile döllendiğinde bu yumurta rahme girerek orada büyümeye başlar dolayısıyla döllenen yumurta vücuttan dışarıya kanama ile atılmaz. Bu yüzden o aydan itibaren adet döngüsü devam etmez. Gebelik hesaplamada son adet tarihinden itibaren toplam 40 hafta sayılır. Bu 40 haftanın sonunda doğum gerçekleşir.

bosver kafa yorma. Nasil olsa doguyor bir sekilde.

Back