Adet sancısına hangi ilaç?

Yıllar önce adet sancısından hastanelik olunca doktor bana majezik kullanacaksın ama adetine 3 gün kala içmeye başlayacalsın günde 2 defa demişti
O şekilde kullandığım zamanlar hiç ağrı çekmiyorum süper geçiyo
Ama içmeyi ihmal ettiğim zamanlar ölüyorum ağrıdan..Mesela oruçluyum diye ve adetime daha var diye unuttum hap içmeyi ve bugün adetim çat kapı geldi ağrıdan ölüyorum mafoldumben

Yalnız benim gözlemlediğim bir şey var, o ay çok sıkıntılıysam eğer, ağlamışsam üzülmüşsem stres olmuşsam adet ağrısı çekiyorum...
Aksi takdirde çok rahat oluyorum...
:sm_cool:
Bilmiyorum sizlerde de öyle mi?
bilmiyorumkismile

Yalnız benim gözlemlediğim bir şey var, o ay çok sıkıntılıysam eğer, ağlamışsam üzülmüşsem stres olmuşsam adet ağrısı çekiyorum...
Aksi takdirde çok rahat oluyorum...
:sm_cool:
Bilmiyorum sizlerde de öyle mi?
bilmiyorumkismile

yookk ben istisnasız çekerim sancı ilaç almadıysam yalnız kızlar şunu öneririm tabiki sancı yeni başladığı saatler yataktan kalkmak imkansız olur ama bikaç saat sonra mutlaka yürüyün işe yarıyor yoksa sürekli bi sancı hissediyorsunuz mide bulantısı falan..yürümek bende işe yarıyor hastaneye giderken farketmiştim sancım yavaş yavaş kayboldu ama tabii en önemliside o ilk saatlerreyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

apranax fort veya majezik.. evde hangisi varsa..

ağrı kesicilerin zararı, uzun süre kullanımdan vücut alışıyor ve artık etki etmemeye başlıyor, bu sefer daha kuvvetli ağrı kesiciler kullanmaya başlıyorsun. eee ameliyat vb. gibi durumlarda verilen ağrı kesiciler daha az etki gösteriyor bu sefer..

eskiden minoset iyi gelirdi yada buscopan, şimdi bana mısın demiyor..

ama ağrı kesici kullanmaktan başka bi seçenek de yok tabi maalesef...

bende majezik yada voltoran içiyodum ama iki aydır adet olmuyom kist cıktı bende :çok üzgünüm: ilac içiom şimdi bu düzensizlik çok kötü mutlaka doktora gitmek lazım hele hele çokkk agrılı geciyosa hiç durmamak lazım

bende evlenene kadar tamol içerdim içmezsem çooook kötü oluyodum evlenip doğum yaptıktan sonra ağrılarım bitti ne hikmetse :)

bekarken içtiğim majezik sayısını hatırlamıyorum bile.
O kadar çok ağrım olurdu ki,resmen belden aşağısının ağrıdan artık uyuştuğunu hissederdim.
Birgün canıma tak etti ve bir kadın doğum kontrol doktoruna gittim.Şikayetlerimi anlattım.Doktor bu kadar çok ağrı kesici kullanmanın böbreklerime zarar vermiş olabileceğini düşünerek tahlil falan yaptı.Neyse ki sorun çıkmadı böbreklerimde.
Herneyse birkaç kan tahlili daha yapıp bana doğum kontrol hapı "yasmin"i önerdi.
Hala yatıp kalkıp o doktora dua ediyorum.Ne ağrım kaldı ne bişeyim.
9 gün süren ve çok yoğun geçen adet dönemim(o kadar yoğundu ki kansızlık başlamıştı artık ) 5 güne düştü.
Şimdi evliyim ve hala doğum kontrol hapına devam ediyorum.Artık yavas yavas bebek düşündüğümüz için bu aylarda hapı bırakma kararı aldım.Umarım o kabus dolu günlerim geri dönmezzzzz....(bu arada hapı kullanmak isteyenler öncesinde mutlaka bir hekime danışsınlar )

genellikle majezik kullanıyorum başka türlüde ağrılardan kurtulamıyorum inşallah gebe kalmama bi etkisi olmaz

Ponstan forte arkadaşlar
çok iyi gelecektir.mideye de hiç bi zararı yok aç karnına bile içiyorum bir tane yetiyor zaten,aslında ağrı kesiciyi adet olmadan bir gün önce falan alsak daha iyi..

aslında evet ilaç kullanmak zararlı ama ağrılarıda başka türlü durduramıyosun ben buscopan kullanıyorum en azından şiddetini azaltıyor

adetimin ilk iki günü alıyorum majezik.. onun haricinde normalde başım agrırsa falan başka bi agrı kesici kulanıyorum vucudum aynı agrı kesiciye alışmasın diye.. adetimin ilk iki günü 5-6 tane majezik içiyorum malesef agrılarım anca azalıyor

bende uzun bir süre majezik kullandım.sonra mideme dokunmaya başladı ama mecbur devam ettim başkası geçirmiyordu.majezik içtiğim bi gece öyle bi mide sancısıyla uyandımki parçalanıyor sanki midem nefesim kesildi biraz dişimi sıktım geçti ama bu majeziğin benim hayatımda sonu oldu:))
şimdi arveles içiyorum çokda memnunum

gecen ay dogum kontrol hapi kullandim,benim adet agrisi degilde adetten önce baslayan bir hafta süren o agrilar mahvediyordu..
insan bu kadar mi kötü olurdu,gün icinde belli araliklarla 15 dakikadan fazla süren agrilar düsünmek bile beni geriyor..
ama hapi ictigimde hic bir agrim olmadi..adetimde bile olmadi ki ben acaba olmuyor muyum diye düsündüm o derece yani,
ama hapta yinede insani diger sekilde geriyor..siskinlik ,gögüs agrilari filan ama ben daha icmemeye kadar verdim..aslidna iyidi ama icmek istemiyorum daha :)

herkeze selam.ben her ay çok şiddtli geçirim regl dönemlerimi.aynı zamanda doğum kontrol hapı kullanıyorum.eşim dahiliye doktoru benim arveles getirmişti içtim hem ağrı kesme özelliği kısa sürede.tavsiyem arveles benim.

Back