Adet öncesi ve sırasındaki psikolojik sorunlar..yardım.

kızlar zaman çabucak geçti yine benim adetime birkaç gün kaldı ama ben kendimi bu ay daha rahat hissediyorum şimdilik ruhsal bir problemim yok sanırım bulunulan ortam insanı böyle zamanlarda daha çok etkiliyor...

adet olmama 2 gün kala yay gbi geriliyorum...olduktan snrada 3 gün falan devam ediyo bu durum.çatacak yer patlıcak insan arıyorum...annem,erkek arkadaşım hiç fark etmiyo.ufak tefek şeylerden sorun yaratıyorum.snra sakinleşince ben bunları nasıl yaptım diyorum...aslında öncedende vardı gerginliğim ama adet düzensizliğim için yasmine başlayınca katlanarak çoğaldı.doktora gttim adet öncesi sendrommuymuş neymiş uzun bi izmi var unuttum şimdi olmadan 2-3 gün önce pasiflora iç bi kaşık dedi.öyle 4-5 gün günde 1 kaşık içicekmişim.iyi gelir dedi.bakalım denicem bu ay.

Bende en çok yemek yeme istedgi oluyor sürekli abuk subuk herşeyi yemek istiyorum bu dönemde hep kilo alıyorum sizlerde yaşıyormusunuz iştah sorunu yaşayan başka kımler var?

kizlar bende bu sorundan payimi alanlardanim cooook kötü bunalimlara giriyorum eve kapanip yatagimdan cikmiyorum abuk subuk herseye zir zir agliyorum her ay böyle cekiyorum...:2: en igrenc olanida salatalik tursusu yemek ve suyunu icme istegim pesinden abur cubur tatli ne var ne yok gec diyorum

Son düzenleme:
benim de canım değişik şeyler çeker her adet dönemimde benim de ya tatlı ya da baharatlı şeyleri canım çeker ama adetim biter bitmez iştahım kapanıyor keşke devam etse ben şu kilo alamayanlardanım malesef..

Benımde canım asırı derece çikolata istıyor birde bu anlattıklarınızın hepsi bende de olusuyo ve bende adet olup bittikten bir iki hafta sonrada devam edıyor ayda ıkı hafta bu duygulardan arınabılıyorum anca. Hayatımı kendıme zından ettiğim kadar cevremdekılere de özellıkle sevgılımede ediyorum. Kendı uydurduğum şeylerle olur olmadık zamanlarda tartısma cıkartıyorum hatta o uydurduğum seye oyle bı ınanıyorum kı ılışkşmzi bitrme konumuna kadar getiriyorum, bu sefer sevgılm ayrılmak ıstemediği içn bunu sorun halıne getrıpp ona her türlü hakaret edıyorum sağolsun çok sağ duyulu ve anlayışlı olduğundan ilşkimizn 3. senesındeyız eğr o öle olmasaydıı ilk ayda ayrılırdık sanırımm
Çok sıkıldım artık bunlarla yasamaktan hatta iki kere tüm antidepresan ilaçlarımı içip hastaneyi boyladımm yine de oratada duzelenbırsey yok lutfen bir çözüm bulun lüttfenn...

Son düzenleme:
benimde 3 buçuk senelik bi ilişkim var ve garibim bendede aynı sorunu yaşıyo.. ama her zaman yanımda olduğu için ona bunu yaptığıma inanamıyorum düzeldiğimde. ne kadar kötü bi durum

tatlım senin anlattıkların adet sendromundan daha ciddi bir rahatsızlığın belirtileri gibi ama antidepresan kullandığına göre doktora görünmüşsün bu anlattıkların sürekli mi yoksa bahsettiğin şekilde adet öncesi ve sonrası haftalarda mı oluyor önce bunu belirlemek ve ona göre bir çözüm yoluna ulaşmak gerekli sana tavsiyem bir süre biryerlere kaç seni rahatsız eden ne varsa bunlardan uzak kal bir süre ben öyle yaptım ve şu an çok daha iyiyim kendini sorgulama iç sesini dinleme ve kaç kaçabildiğin kadar uzağa neresi olduğu fark etmez tabiki bu geçici bir önlem...

Evet pskiyatriye gidiyorum ve her biri farklı şeyler söylüyor ilaç kullanmaktan bi hal oldum ve her geçen gün dahada kötüye gidiyor durumum.
Aslında benım durumum dediğiniz gibi daha genel bi alanı kapsıyor, bende artık tam kestiremiyrum ne olduğunuu burda anlatılanların bır kısmı bana uyduğu için böle birşey olduğunu düşündüm ama hala kafam çok karışık
Tavsiyenizi için çok teşekkür ederim ama inanın buna hiç fırsatım olmuyo bende cok istiyorum bu dedıklerınızı yapabılmeyı ama ailemle ilgli sorunlarım var anlatamıyorum kendımıı onlara sadece pazar günleri izin veriyorlar ve gezebiliyorum onun haricinde maalesef evdeyim. Sıkıntılı bir hayatım var anlayacağınız..

Kızlar bendede adet öncesi duygusallık adet sırasındada aşırı sinirlilik ve asabileşme oluyor,resmen kendimi tutamıyorum aynen içimde başka biri oluyor sanki,içimde bişeyler taşıyor sanki bi tepki vermesem sinir olduğum bir duruma,ve açıyorum ağzımı yumuyorum gözümü o anda bile dur bu lafları etme diyorum içimden ama engel olamıyorum,çok kötü bürşey sonrada kırdıklarım için çok pişamn olup bide onlara üzülüuyorum,varmıdır bunun tedavisi acaba

ben de aynen böyle oluyorum. her duyguyu uçlarda yaşıyorum. içim sıkılıyo sürekli.. sevgilim bunlardan anlıyo yani reglimin yaklaştığını. çok sıkıntılı bi dönem ve her ay kısır döngü..

Aynen canım benimkide öyle anlıyor,sinirli olmaya başladığımda,canım galiba sen yine hasta olucaksın yandık diyor:44: sağolsun garibim öyle anlayışılıki ,ama ilerde nolur bilmiyorum evlenince :26: artık yeterde diyebilir

benim de çok kötü geçiyor ya hele bu ayki daha fena başka sorunlarım da var ikisi birleşince çok kötü oldum ne yapıcam bilmiyorum bugün oldum adet bir iki güne biraz rahatlarım umarım

benim sıkıntılar başladı yine..daha adetime 1 hafta var ama göğsüm büyümeye, göbeğim şişmeye başladı...bi duygusal bi melankoliğim ki sormayın...ay yok valla biri çözüm bulsun şu işe saçma sapan işlere yatırımlar yapılıp insanlığın işine yaramayacak konularda araştırmalar yapıyorlar valla ben bilimadamı yani bilimkadını olsam kendimi bayanların bu tarz sorunlarına çözüm bulma arayışına adardım ve bulduğum formülleri satıp zengin olurdum yok konuşan yok bilmem ne yapan robot icat edeceklerine öncelikle;
1-saç dökülmesini tamamen durdurup yeni saçlar çıkaran ilaç,
2-sivilceleri tarihe gömecek ilaç,
3-ve tabi ki adet sırasındaki ağrı, psikolojik sorunlar vs. gibi kadınların hayatını kabusa döndüren rahatsızlıklara çare olacak bi ilaç formüle etmek için çalışırdım:) hatta adet denen şeyi kadınların hayatından tamamen çıkaracak bi formül olsa daha iyi olur değil mi kızlar...:) valla bunlara çare bulunsa forumlarda tartışılacak konu da kalmaz dı ya artık napalım:))))

adet öncesi sıkıntılar bende 1 hafta önceden başlıyor nerdeyse.ha oldum ha olucam diye beklerken de deli oluyorum,sinirlerim yıpranıyor.çünkü ateş basmalarım oluyor gün içersinde ve çikolata yeme krizlerim.olduğum anda da kasık ve karın ağrılarım dayanılmaz oluyor.adet olunca hayattan nefret ediyorum adeta.ağrı kesiciler imdadıma yetişiyor,ya da iğne oluyorum.4.günümde kendime anca geliyorum.erkekler bizim yerimize 1 defaya mahsus bu duyguyu yaşasın çok isterdim

aynı bende senin gibiydim adetten çok öncesi yıpratıyor o bekleme süreci biran önce olsam da kurtulsam diyorumgerçekten erkeklerin hiç değilse bir kere bunu yaşamalarını çok isterdim bizi anlasınlar diye çünkü erkekler bunu hiç anlamıyorlar bahane yarattığımızı düşünüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…