Jinekoloğa git demeyin, çünkü gitmediğim jinekolog kalmadı. Belki siz benzer şeyler yaşamışsınızdır. Yardım istiyorum.
Hastalıklarım sebebiyle bazı ilaçlar içiyorum ve bunlar adet düzenimi tamamen bozdu. Her şey 4 önce başladı. Kistim ve korunmak için doğum kontrol hapı içiyordum. Bir gün doğum kontrol hapını almamın tam ortasında adet oldum ve 15 gün sonra yine oldum. Sonra 2 ay olamadım. Doktorlara gittim, söktürücü verdiler. Oldum. Sonra öbür ayı bekledim, olurum diye. (Bu sırada aldığım ilaçları kestim ki olayım diye.)
2 ay yine olmadım. Doktor yine söktürücü verdi. Bu arada bir sürü tahlil yapıldı bu 4 ayda ve hep hormonlarım düzgün çıktı. Söktürücü ilk defa hiçbir işe yaramadı. Ben de artık öyle bir umutsuzluğa düştüm ki kendimi bıraktım. Böyle yaşayacağım dedim. Hastalıklar belimi büktü resmen.
Ve bir sabah bi' kalktım azıcık gelmiş. Sonraki 2 gün boyunca azıcık geldi. Ama sızıntı şeklinde. Böyle gelmesi gerektiği gibi değil. Ben de doğum kontrol hapı içmeye başladım ki bir sonraki ay sorun yaşamayayım, düzenlesin diye. Zaten zaten 2 gün sürdü. Bitti.
Bu kısım biraz özel olacak.
Dün erkek arkadaşımla beraber olduk ve bugün öyle bir geldi ki adetim... Yani çok mutlu oldum. Resmen adet oldum. Normal insanlar gibi oldum.
Şimdi sormak istediklerim şunlar:
1. Bugün doğum kontrol hapını içmeli miyim? Adetimi baskılar mı?
2. Adet olmamın sebebi doğum kontrol hapının içindeki pregesteron mu?
3. Adet olmamın erkek arkadaşımla birlikle olmamla alakası var mı? Kadınlık hormonlarıma etki etmiş olabilir mi? (Saçma bir akıl yürütme olabilir.)
4. Lütfen yardım edin. Jinekoloğa yarın yine gideceğim ama hormonlarım hep düzgün çıkıyor. Artık beynim yanlış durumda.