Adet Olamama- Beynim yandı artık , Lütfen Acil Yardım :((((

belki1gun

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
263
48
323
İzmir
Jinekoloğa git demeyin, çünkü gitmediğim jinekolog kalmadı. Belki siz benzer şeyler yaşamışsınızdır. Yardım istiyorum.

Hastalıklarım sebebiyle bazı ilaçlar içiyorum ve bunlar adet düzenimi tamamen bozdu. Her şey 4 önce başladı. Kistim ve korunmak için doğum kontrol hapı içiyordum. Bir gün doğum kontrol hapını almamın tam ortasında adet oldum ve 15 gün sonra yine oldum. Sonra 2 ay olamadım. Doktorlara gittim, söktürücü verdiler. Oldum. Sonra öbür ayı bekledim, olurum diye. (Bu sırada aldığım ilaçları kestim ki olayım diye.)

2 ay yine olmadım. Doktor yine söktürücü verdi. Bu arada bir sürü tahlil yapıldı bu 4 ayda ve hep hormonlarım düzgün çıktı. Söktürücü ilk defa hiçbir işe yaramadı. Ben de artık öyle bir umutsuzluğa düştüm ki kendimi bıraktım. Böyle yaşayacağım dedim. Hastalıklar belimi büktü resmen.

Ve bir sabah bi' kalktım azıcık gelmiş. Sonraki 2 gün boyunca azıcık geldi. Ama sızıntı şeklinde. Böyle gelmesi gerektiği gibi değil. Ben de doğum kontrol hapı içmeye başladım ki bir sonraki ay sorun yaşamayayım, düzenlesin diye. Zaten zaten 2 gün sürdü. Bitti.

Bu kısım biraz özel olacak.

Dün erkek arkadaşımla beraber olduk ve bugün öyle bir geldi ki adetim... Yani çok mutlu oldum. Resmen adet oldum. Normal insanlar gibi oldum.

Şimdi sormak istediklerim şunlar:

1. Bugün doğum kontrol hapını içmeli miyim? Adetimi baskılar mı?
2. Adet olmamın sebebi doğum kontrol hapının içindeki pregesteron mu?
3. Adet olmamın erkek arkadaşımla birlikle olmamla alakası var mı? Kadınlık hormonlarıma etki etmiş olabilir mi? (Saçma bir akıl yürütme olabilir.)
4. Lütfen yardım edin. Jinekoloğa yarın yine gideceğim ama hormonlarım hep düzgün çıkıyor. Artık beynim yanlış durumda.

Merhaba benım hormonlarımda tamamen düzgün hiçbir sorun yok ama adetlerim cok düzensiz 3 ay olamıyordum bıle ..dogum kontrol hapı kullandım senın gibi ama 6 ay kulllandım 6 ay sona erdikten sonra hapın işe yaradıgı gösteren ılk 3 ay düzenlı adet görmenmiş bu sıkıntıyı ceken mılyonlarca kadın var ben 2 sene hapsız adet göremedım her ay hap kullandım düşünsene...ve bebek ıstıyorum bu yuzden yakınırken bırgün arkadaşım 5 ayı buldugunu söyledi adet olmadım dıye ama hiç doktora gıtmedıgı halde o bile gebe kalmış...bu bana cesaret verdı haplar yumurtalıkları yoruyo bende gıtmeyeyım dedım ve o ay adet gördüm ılk defa kendılığımden nası sevındım anlatamam..artık gıtmıyorum geç görüyorum ama sonuçta adetımı hap kulanmadan görebiliyorum hormonlarımız altüst oluyo bu haplardan..hastalıkların neyse tedavılerını kesme tabıkı ama adet işini kendı halıne bırakmayı deneyebılırsın benım gibi..Doğum kontrol hapının içinde yarı yarıya östrojen _progesteron hormonu vardır doktorum demişti..bizde progesteron sayesınde adet görüyoruz erkek arkadaşınla bırlıkte olman adetini etilemez bu senın yumurtalıklarınla ilgili bişey..doktorum dediki bana yaptıgın en ufak stres direk kadınlık hormonlarını etkılıyo birde kendını serbest bırak takma fazla bakallım haplara cok takılma artık bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…