adet kanmasının normakden daha uzun sürmesi

EndoplazmikSeyyahikulum

Eski triton-×
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
4.493
4.528
333
merhaba arkadaşlar

benim senelerden beri süren ağrılı adet dönemim oluyor,her ay ilk 2 gün mutlaka çok ağrıyor,bazen acillik oluyorum ağrı kesiciler vuruluyor,hayatımda bütün herşey sekteye uğruyor...çikolata kisti dendi,sadece ağrı yapan ve büyümeyen kistler,evlenince geçer deniyordu.

Bu sıkıntım zaten bana yetiyordu,birde bu ay hayatımda ilk defa normalde 5 gün süren adetim 7.gün oldu devam ediyor ve adet gibi de değil sanki bie yeriniz kesilmiş gibi bir miktar kan gelmeye devam ediyor...

Normalde bu sağlık konularıyla çok yakınım ama bunun ne olduğunu çok merak ettim.Böyle birşey yaşayanınız var mı? Çünkü korkmaya başladım...

benimde öyle arkadaşım,bekarken de,evliyken de 1hafta sürüyor.çok ağrılı geçiyor,bi iğne hadi eve:)
kist falan denmedi bende sadece iltihap ve yara varmış,ibelki o yüzdendir.

Konu hakkında tam olarak bilgi sahibi değilim ama kendimden örnekliyerek tahmin yürütebilirim.Troid ile ilgili bir sorunun varsa onunda etkisi adet kanaması şekl,nde olabiliyor.bendede adet kanamam 45 gün sürmüştü kadın doğuma gidip bir sürü tetkikten sonra endokrine sevk etmişlerdi.bizlik bir sorun yok diye.

Benim önceden 5 gün sürerdi. 2. doğumumdan sonra spiral taktırdım ve 11, 12 gün sürüyor. 3. ve 4. günü de çok aşırı kanamam oluyor. Öyle ki dışarı çıkmaya korkuyorum rezil olurum diye. Doktorum normal dedi ama çok rahatsız oluyorum. Uzun sürmesine alıştım ama çok olması çok rahatsız ediyor beni. Kanamayı azaltmak için yapabileceğim bir şey var mı? biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…