• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet kanamasında azalma yaşayanlar

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
Merhaba
Ben 31 yaşındayım. Eskiden ilk günlerde aşırı kanamam olurdu. Ama şimdi ilk günlerde dahi ped bile kirlenmiyor. Sadece tuvaletimi yaptıktan sonra tuvalet kağıdına bulaşan bir kanama var. Şu 5,6 aydır bu şekilde. Sizce normalmi? Bu şekilde yaşayan arkadaşlardan yorum alalım:86:

Merhaba
Ben 31 yaşındayım. Eskiden ilk günlerde aşırı kanamam olurdu. Ama şimdi ilk günlerde dahi ped bile kirlenmiyor. Sadece tuvaletimi yaptıktan sonra tuvalet kağıdına bulaşan bir kanama var. Şu 5,6 aydır bu şekilde. Sizce normalmi? Bu şekilde yaşayan arkadaşlardan yorum alalım:86:

Merhaba Hawai.
Ben 30 yaşındayım. ilk gençlik yıllarımda benim de senin gibi çok olurdu kanamam. yaş ilerledikçe ve geçirilen hastalıklara bağlı olarak, hormonların da farklı çalışmasıyla azalıyor adet kanamaları. benim tiroid bezi problemim var, haşimoto tiroidi hastasıyım. tiroid hormonu alıyorum her gün ilaç içiyorum onun etkisiyle azaldı benimki. sebebini biliyorum yani. olurmuş bu durum normal dendi. sen de tiroid bezine bir baktır istersen. aç karnına yaptıracağın hormon testlerinde sonuç çıkar. çünkü tiroid ile yumurtalık çalışmasının etkileşimi var. geçmiş olsun umarım sorunun cevabını doktorundan daha iyi öğrenirsin.

ben de eskiden yani bir iki yıl öncesine kadar daha yoğun olurdum şimdi kanama miktarı ve adetli olduğum gün sayısı azaldı.yine her ay oluyorum ama azalması beni de korkutmaya başladı.yaşım 28.çok kilo alınca falan böyle değişimler olabiliyomuiş güya vücutta,ben de birden hızlı bi şekilde kilo almıştım belki ondan oldu bilmiyorum.hepsi birbirine bağlı.

hawaii arkadaşım evlimisin belirtememişsin,ben kendimle bağlantı kurup şöyle yorumlayacağım,eğer evli isen ve dğumkontrol hapı kullanıyorsan onlar da azaltıyor kanamayı ben 3 aydır hiç olmuyorum desem yeri vardır yani,dr.gittim.doğum kontrol hapı kullananlarda normal dedi.geçmiş olsun.:26:

Ben de bir süredir Haşimotom yüzünden tedavi görüyorum. Yani tiroid bezim çazlışmıyor. İki ay ilaç kullandım şimdi fazla çalıştığı ve tsh ımda düşme olduğu için ilacı kesti dr. Benim de son bir kaç aydır reglimdeki azalma dikkatimi çekti. Sorun kesinlikle tiroidden kaynaklı ama fazla çalışmasından mı az çalışmasından mı anlamış değilim. Bu tiroid nasıl bişeyse bir yerden düzeltiyorsun başka yerden bozuluyor.:50:

Back