Adet hakkinda ve jinekolojik seyler hakkinda bilgilerinize ihtiyacim var lutfen

Masal58

Aynaya bakan yüzünü, Kalbe bakan özünü görür
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
575
397
Iyi aksamlar arkadaslar oncelikle cevap verenlere tesekkurler zaman ayirdiginiz icin..
Ilk sorum : adeti pihtili olan var mi? Bu neden boyle olur? Kist olabilirmi? Bu yuzden mi o sekilde gelir?
Ben ilk jinekolog randevumda dr bana polikistik durumum olmadigini soylemisti sadece rahmimin yukarda yumurtaliklarimin buyuk oldugunu soylemisti daha sonraki randevumda yumurtaliklarimin kuculdugunu bu iyi bisey oldugunu soylemisti dun randevuya gittim hic bi sey yapmadi sadece konustu ve polikistik yazdi dosyama.. Ne bi test ne baska bisey yapmadan dedimki hani yoktu simdi bakmadan nasil oyle yazarsiniz evet evet var dedi sepetledi beni... Testere disli aslan pencesini yapiyordum 3.cu ay olacakti fakat bu ay yarida kestim baska sebeplerden dolayi adet bitiminde sogan kurunu denemek istiyorum. Yapan oldumu? Faydasi oldumu genel olarak? Yani illa kist sorunu yasamayanlardanda deneyen varmi? Tesekkurler

pihtili adet kanaması adetleri düzensiz olan bayanlarin rahim duvarının kalınlaşması sebebiyle oluyor.. kalınlaşan tabaka pıhtı olarak cikiyor.. başka bir sebebi var mıdır bilmiyorum.

soğan kuru kullandım bende . faydasını gördüm ancak ilk başladığımda düzenli kullandım. sonraki aylarda düzenli içmedim âdetlerim düzen e girmedi maalesef. ama deneyin faydası olur ...

bide başka doktora git . uyuz oluyorum bu ilgisiz kadın dogumcularaa

Canım benim adetim bildiğin çocuk düşürür gibi kocaman pihtili olur hep. Zaten koyun kesmissin gibi kanamam olur aşırı. Pihtinin düştüğünü hissederim yani. Ama ne ağrım vardır ne sancım vardir. Tam 7 gün surer. Düzenli bi şekilde olurum. Her ay bi öncekinden 1 gün sonra olurum. Rahmim yumurtaliklarim her zaman tertemiz olmuştur. Ne kist ne başka bi şey başıma gelmedi -ki ben 11 yaşından beri adet olan bi insanim.

Bünyeden bünyeye değişiyor demekki.pihti demek bi sorun var demek değil. Başka bi doktora git içini rahatlat bence

Tesekkurler cevaplarinoz icin ben adet duzensizligim yok her 25günde bir oluyorum ve asiri sancili..
Dun is yerinde hungur hungur agladim artik dayanamadim... Polikist olsamda olmasamda sogan kurunu yapsam mi diye dusundum... Yurt disindayim dr bulma soeunumuz var deli olacam cidden tesekkurler tekrar

X