• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet geçiktirici kullanan var mı?

Huzursuzluk şişkinlik gibi bişeyler yapıyomuş zaten canım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Düğün günüm yaklaşmasına rağmen hiç stresim sıkıntım yoktu herşey çok güzeldi .... ilaç kullanılmasına rağmen regli olunur mu acaba

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Düğün günüm yaklaşmasına rağmen hiç stresim sıkıntım yoktu herşey çok güzeldi .... ilaç kullanılmasına rağmen regli olunur mu acaba

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O düşük bi ihtimal olsa gerek

Evet aynen öyle, adetin 2. günü kullanmaya başlanır ve 4. gün kanama kesilmiş olur, ben yıllardır kullanıyorum
Yeni nesil doğum kontrol hapları düşük doz hormon içerir ve adet döngüsünü bozmaz
Hap bitene kadar tekrar kanama başlamaz, hap bittikten üç gün sonra yeni adet başlar
Sorunsuz, hormonlara zararsız bir uygulamadır
Adet geciktirici adı altında kullanılan haplar, yüksek doz hormon içeriyor ve dengeyi bozuyor, üstelik günde bir kaç tane alınıyor, adet döneminde başlanmadığı için gebelikten de korunma olmuyor, boşu boşuna bir sürü eziyet, aylarca düzene girmek sorun oluyor. Normal koşullarda doğum kontrol hapı uygulaması sağlık için bir zarar içermez, aksine sürekli kullanımda rahim ağzı kanseri için koruyucudur. Normalde hapla korunmak istemiyorsanız da en azından düğün, tatil gibi planlamalarda bir aylık dönemde kullanılırsa, hasarsız o dönem atlatılmış olur
Doktora gidildiğinde adet geciktirici istendiği için bu ilaçları öneriyorlar, detayını sorsanız bu açıklamayı onlar da yapar. Bana da doktorum öğretmişti

Anladım,vakit ayırıp yazmışsınız,çok teşekkür ederim.Bir daha gerekli olursa bu yöntemi kullanacağım.Çünkü bahsettiğiniz gibi geciktirici bir hayli etkiledi beni.

Anladım,vakit ayırıp yazmışsınız,çok teşekkür ederim.Bir daha gerekli olursa bu yöntemi kullanacağım.Çünkü bahsettiğiniz gibi geciktirici bir hayli etkiledi beni.

Mesela ne gibi etkiledi seni canım

Mesela ne gibi etkiledi seni canım

Ben aynen yaşadığım durumu anlatayım.Son anda planlanan bir tatil olayı söz konusuydu.Normalde 1 hafta kadar öncesinden almak gerekiyor denildi bana ama vakit olmadığı için 3 gün öncesinden başlatıldı.Primolut-N olanından bahsediyorum.Günde iki tane içilecek denildi,aynen uyguladım.Tamam olmadım regl.Hiçbir ara kanama,lekelenme filan da olmadı.Yalnız normal adet olmam gereken günlerde başlamak üzere,bu ilacı bırakıp olana kadar 1-Göğüslerde aşırı hassasiyet,dolgunluk ve çürük acısı gibi bir acı dokununca. 2-Karın ve rahim bölgemde bir çekilme hissi,ağrı ve hafif sancı. 3-Özellikle göbek ve bacak bölgesinde ödem 4-Karında dışardan bariz görülecek kadar şişkinlik yaptı. İlacı bıraktıktan 3-4 gün sonra regl olunur denilmişti.Ben 7-8 günde ancak oldum.Ayrıca ondan sonraki dönemlerde gayet düzenli olan regl takvimim değişti.Geç olmaya başladım.4-5 ay kadar sürdü bu durum.Normalde kadın hastalıkları ya da hormonal açıdan bir rahatsızlığım da yok ama yapıdan kaynaklı olabilir bu yan etkileri çok yaşamış olmam.Yani sorunsuz kullananlar da var çünkü bildiğim kadarıyla.

Ben orgametrilde kullandım şu an adını hatırlamadığım başka bir hapta.Adet dönemimden iki üç gün once kullanmaya başladım günde üç tane alıyordum.Artık şansa dedim ya olurum ya olmam çünki prospektüste adetten on gün önce gibi yazıyodu.Olmadım kullandığim süre icerisinde,zaten içinde on günlük hap vardı ben de iyice suyunu çıkardım biraz daha rahat edeyim diye bitene kadar kullandım:Dama bittikten bir gün sonra her zamankinden çok daha fazla kanama ve ağrılı bi dönem yaşadım ki benim çok ağır geçiyo zaten.Geciktirdiğim dönem içersinde de adetten öncesi sendromu daha ağır şekilde yaşadım.Ama işimi gördü ya yine de değer,gerekirse yine kullanırım başka bi çözüm yoksa.

Ben aynen yaşadığım durumu anlatayım.Son anda planlanan bir tatil olayı söz konusuydu.Normalde 1 hafta kadar öncesinden almak gerekiyor denildi bana ama vakit olmadığı için 3 gün öncesinden başlatıldı.Primolut-N olanından bahsediyorum.Günde iki tane içilecek denildi,aynen uyguladım.Tamam olmadım regl.Hiçbir ara kanama,lekelenme filan da olmadı.Yalnız normal adet olmam gereken günlerde başlamak üzere,bu ilacı bırakıp olana kadar 1-Göğüslerde aşırı hassasiyet,dolgunluk ve çürük acısı gibi bir acı dokununca. 2-Karın ve rahim bölgemde bir çekilme hissi,ağrı ve hafif sancı. 3-Özellikle göbek ve bacak bölgesinde ödem 4-Karında dışardan bariz görülecek kadar şişkinlik yaptı. İlacı bıraktıktan 3-4 gün sonra regl olunur denilmişti.Ben 7-8 günde ancak oldum.Ayrıca ondan sonraki dönemlerde gayet düzenli olan regl takvimim değişti.Geç olmaya başladım.4-5 ay kadar sürdü bu durum.Normalde kadın hastalıkları ya da hormonal açıdan bir rahatsızlığım da yok ama yapıdan kaynaklı olabilir bu yan etkileri çok yaşamış olmam.Yani sorunsuz kullananlar da var çünkü bildiğim kadarıyla.

Ben orgametrilde kullandım şu an adını hatırlamadığım başka bir hapta.Adet dönemimden iki üç gün once kullanmaya başladım günde üç tane alıyordum.Artık şansa dedim ya olurum ya olmam çünki prospektüste adetten on gün önce gibi yazıyodu.Olmadım kullandığim süre icerisinde,zaten içinde on günlük hap vardı ben de iyice suyunu çıkardım biraz daha rahat edeyim diye bitene kadar kullandım:Dama bittikten bir gün sonra her zamankinden çok daha fazla kanama ve ağrılı bi dönem yaşadım ki benim çok ağır geçiyo zaten.Geciktirdiğim dönem içersinde de adetten öncesi sendromu daha ağır şekilde yaşadım.Ama işimi gördü ya yine de değer,gerekirse yine kullanırım başka bi çözüm yoksa.

Peki sinir alınganlık falan yapıyo mu kızlar

Ben zaten normaldede adet öncesi hep gergin ve sinirli olurum,o yüzden farkı anlayamadım ama dediğim gibi fiziksel gerginlikleri daha da yoğunlaştırmıştı bende.

kızlar ben bir ay sonra tatile gidicem, reglim de şu an yeni bitti. yani gelecek ay tatilimin başına gelecek tam reglim :( diyorum ki keşke doğum kontrol hapı kullansaydım ve kutu bittiğinde hiç ara vermeden 2.kutuya başlasaydım. çünkü o zaman kanama olmayacaktı. hem de korunmuş olacaktım.

peki doğum kontrol hapına illa reglin ilk günü mü başlamak gerekir? benim 7.gün şu anda ve reglim yeni bitti (uzun sürer hep). şu anda filan alsam koruma sağlamaz mı? daha da önemlisi bir aylık kutu bitince ikinciye ara vermeden başlasam kanamam olur mu gene de ?

Birsey soracam lütfen yardım edin normalde 31 ağustos ta adet olmam gerekiyordu origametril kullandığım için 6 eylülde geldi adetim düzenlidir 29 günde gelir hep peki ben 6 eylülden itibaren mi 29 gün sayacam bi yerde okumuştum adet düzeninde degisiklik yapmıyormus 31 agustosta adet olduğumu farzedip ona göre mi davranmalıyım

Back