Adet geçiktirici kullanan var mı?

Yazınızı okudum da,bilmediğim için sormak istedim.Ben de adet geciktirici haplardan kullanmıştım ve pişman oldum,çok yan etkisini gördüm çünkü.Doğru anlamışım acaba yazdıklarınızı?Regl olduk,ilk günü diyelim.Ertesi gün doğum kontrol hapı almaya başlarsak birkaç güne kadar kesiyor yani kanamayı.Hapı içtiğimiz süre boyunca da kanama olmuyor.

3 tane mi?Bir günde 3 hap yani.Canım bana fazla geldi biraz ama.Ben de biraz önce yorum yapan başka bir arkadaşın yazısını okudum.Doğum kontrol hapından bahsetmiş.İşe yarıyor mu bilemiyorum ama.Şimdi seninki özel bir durum hani normal bir tatil olsa idare et derdim de.Yani mecburiyetten bir kez olucak böyle artık.

Tatlim adetimin 2 . günü (ilk gunu alamadim) dkh kullanmaya basladim 3.gunu kesti. Ben korunma amacli kullanmaya başladım ama adeti zaten kesiyor ve ikaci bitirdigin anca adet oluyormussun. Nirmalde 21 adet var kullaniorsum bitince 7 gun kullanmion o sure zarfinda adet okuyin sonra tekrar baslion. Hapin prospektüsünde geciktirici amacli isterseniz 21 günlük kullanimdan sonra devam edin diordu. Yani hapa devam ediceksin ve sen istediğin zaman bırakıp adet olucaksin:-D

ben de kullandım adet geciktirici tatil için
regle iki hafta kala başlıyorsun kullanmaya evet işte böylece vucudun ertelemek için gerekli şeyi yapıyor işte
10 gün kullanacaksın ve erteleyecek o merak etme :)

Herkesin dedi gibi primolut-n kullandim bende. Ben agustos ayinda evlendim regilim tam dugun gunune geliyordu dugunden 3 gun once kullanmaya basladim. Gunde 3 defa kullandim saatini hic sasirmadan aksatmadan hatta alarm ayarlamistim hergun 3 defa caliyordu. :) 10 gun kullandim sonra biraktim 4 gun sonrada regl oldum tek yanetki siskinlik yasadim okadar. Ayrica arkadasim eczaci 3 gun once kullan en etkili ole olur demisti.

Son düzenleme:
Ben nişanımdan bir gün önce kullandım daha sonraki aylarda bir düzensizlik oldu az geldi pek memnun kalmadım ama zorda kalınca mecbur kullanılıyor

Bence hiç kullanma. Adet geciktiriciler ve ertesi gün hapları çok ani hormonal değişimler yapıyor. Ben de balayimin 3.ya da 4. günü regl olmuştum. Kış düğünüydü bizimki, denize zaten giremeyecektik, ilişki olmadı sadece birkaç gün. Ama yaz da olsa kesinlikle kullanmazdim.

Son düzenleme:

Evet aynen öyle, adetin 2. günü kullanmaya başlanır ve 4. gün kanama kesilmiş olur, ben yıllardır kullanıyorum
Yeni nesil doğum kontrol hapları düşük doz hormon içerir ve adet döngüsünü bozmaz
Hap bitene kadar tekrar kanama başlamaz, hap bittikten üç gün sonra yeni adet başlar
Sorunsuz, hormonlara zararsız bir uygulamadır
Adet geciktirici adı altında kullanılan haplar, yüksek doz hormon içeriyor ve dengeyi bozuyor, üstelik günde bir kaç tane alınıyor, adet döneminde başlanmadığı için gebelikten de korunma olmuyor, boşu boşuna bir sürü eziyet, aylarca düzene girmek sorun oluyor. Normal koşullarda doğum kontrol hapı uygulaması sağlık için bir zarar içermez, aksine sürekli kullanımda rahim ağzı kanseri için koruyucudur. Normalde hapla korunmak istemiyorsanız da en azından düğün, tatil gibi planlamalarda bir aylık dönemde kullanılırsa, hasarsız o dönem atlatılmış olur
Doktora gidildiğinde adet geciktirici istendiği için bu ilaçları öneriyorlar, detayını sorsanız bu açıklamayı onlar da yapar. Bana da doktorum öğretmişti

Son düzenleme:
doktorun verdiğine güvenmeyip burda duyduğun ilacı mı alıcaksın

Eczacıya sordum o ilaç adet düzensizliği içün verilir neden vermiş ki dedi iykide buraya güvenip gitmişim eczaneye eczacı da bu ilacı verdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Saol canım aklımda bulunur

Kesinlikle bende öle yapcam canım alarm fikri iyimiş

ben düğün dönemim için doğum kontrol hapı kullanmıştım, düğünden iki ay önce başlamıştım zaten, düğünüme gelen kısımda ara vermeden kullanmaya devam ettim, balayından döndüğüm gün bıraktım ertesi gün reglim başladı çok da rahat oldu ne şişkinlik ne bişey yaşamadım ama primolut'u bir kere kullanmıştım yine tatil için, çok kısa bir süreliğineydi ama yan etkisi aşırı kanama oldu, birkaç gün canımdan can gitti diyebilirim.

kullanabilirsin canim.bu ilac zaten ozel gunler icin .yan etkisi adetinin gecikmesi.cok sık olmamak kaydiyla kullanmanin hiccc biir yan etkisi yok.ben her yil denize giderken kullanirim.biseycik olmaz.hem bir kerecikte adetin geciksin ne olurki .duğun gununden onemlimi. hayir canim 14 gun degil.5 ,6 gun kala kullan sonra uzun sure adet olmazsin.ben oyle yapiyorum..

Son düzenleme:

Çook teşekkür ederim canım içimi rahatlattın valla

İlacı bıraktıktan sonra mı çok kanama oldu canım

Çook teşekkür ederim canım içimi rahatlattın valla

birsey degil...14 gun degilll 5,6 gun kala kullan.uzun sure adet olmaz,tum gunlerini kurtarirsin.

Bende bu pazar evlenicem ve regli dönemimle aynı gün stresten erken olursun dediler bekledim olmadı arkadaşım doktora sordu düzensizse beş gün önce üç öğün içilmesini söylemiş dün başladım bende bir belirti yok şuan için ilaçtan mı bilmiyorum huzursuzluk arttı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Huzursuzluk şişkinlik gibi bişeyler yapıyomuş zaten canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…