Normal bir doğum kontrol hapı kullansan
7 sinde başlasa 8 inde ilaca başla
11 ine kadar ilaç keser
İlaç 21 günlük, bittiğinde 3 gün içinde adet olursun (Ginera için yazıyorum, diğer hapların sürelerini bilmiyorum)
Az hormon almış ve döngünün dengesini bozmamış olursun ayrıca sağlıklı bir şekilde korunmuş olursun
Doktorları anlayamıyorum bazen aşırı hormon yüklü ve denge bozan bu ilaçları neden verirler
Ben biraz önce herkesin bahsettiği ilacı aldım canım ve eczacı şöle dedi adet gününüzden 1kaç gün önce için günde 3er defa 10günden fazla içmemeye çalışın dedi. Dediğin gibi mecburum kullancam yoksa o tatil rezil olcak hiç bişi anlamıcam
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar yardım edin yaaa. Haziranda düğünüm var ve balayı zamanına geliyo rengl dönemim yani 7-8 haziran gibi ve ben 11haziran gibi bitmesini istiyorum şimdi doktordan geliyorum bana orgametril verdi ben hiç bişi anlamadım rengl dönemine 14gün kala ve 10 gün kullan dedi. Yani bugün başlıcam 10gün kullancam peki bıraktığım zaman hemen gelmicek mi tatilimi çıkartmıyo ki ne anlamı var ozaman off yardım edin yada nasıl kullanldığnı siz anlatın
Bu ilacımı alsam napsam
Yazınızı okudum da,bilmediğim için sormak istedim.Ben de adet geciktirici haplardan kullanmıştım ve pişman oldum,çok yan etkisini gördüm çünkü.Doğru anlamışım acaba yazdıklarınızı?Regl olduk,ilk günü diyelim.Ertesi gün doğum kontrol hapı almaya başlarsak birkaç güne kadar kesiyor yani kanamayı.Hapı içtiğimiz süre boyunca da kanama olmuyor.
doktorun verdiğine güvenmeyip burda duyduğun ilacı mı alıcaksın
Evet aynen öyle, adetin 2. günü kullanmaya başlanır ve 4. gün kanama kesilmiş olur, ben yıllardır kullanıyorum
Yeni nesil doğum kontrol hapları düşük doz hormon içerir ve adet döngüsünü bozmaz
Hap bitene kadar tekrar kanama başlamaz, hap bittikten üç gün sonra yeni adet başlar
Sorunsuz, hormonlara zararsız bir uygulamadır
Adet geciktirici adı altında kullanılan haplar, yüksek doz hormon içeriyor ve dengeyi bozuyor, üstelik günde bir kaç tane alınıyor, adet döneminde başlanmadığı için gebelikten de korunma olmuyor, boşu boşuna bir sürü eziyet, aylarca düzene girmek sorun oluyor. Normal koşullarda doğum kontrol hapı uygulaması sağlık için bir zarar içermez, aksine sürekli kullanımda rahim ağzı kanseri için koruyucudur. Normalde hapla korunmak istemiyorsanız da en azından düğün, tatil gibi planlamalarda bir aylık dönemde kullanılırsa, hasarsız o dönem atlatılmış olur
Doktora gidildiğinde adet geciktirici istendiği için bu ilaçları öneriyorlar, detayını sorsanız bu açıklamayı onlar da yapar. Bana da doktorum öğretmişti
Herkesin dedi gibi primolut-n kullandim bende. Ben agustos ayinda evlendim regilim tam dugun gunune geliyordu dugunden 3 gun once kullanmaya basladim. Gunde 3 defa kullandim saatini hic sasirmadan aksatmadan hatta alarm ayarlamistim hergun 3 defa caliyordu. :) 10 gun kullandim sonra biraktim 4 gun sonrada regl oldum tek yanetki siskinlik yasadim okadar. Ayrica arkadasim eczaci 3 gun once kullan en etkili ole olur demisti.
kullanabilirsin canim.bu ilac zaten ozel gunler icin .yan etkisi adetinin gecikmesi.cok sık olmamak kaydiyla kullanmanin hiccc biir yan etkisi yok.ben her yil denize giderken kullanirim.biseycik olmaz.hem bir kerecikte adetin geciksin ne olurki .duğun gununden onemlimi. hayir canim 14 gun degil.5 ,6 gun kala kullan sonra uzun sure adet olmazsin.ben oyle yapiyorum..Kızlar yardım edin yaaa. Haziranda düğünüm var ve balayı zamanına geliyo rengl dönemim yani 7-8 haziran gibi ve ben 11haziran gibi bitmesini istiyorum şimdi doktordan geliyorum bana orgametril verdi ben hiç bişi anlamadım rengl dönemine 14gün kala ve 10 gün kullan dedi. Yani bugün başlıcam 10gün kullancam peki bıraktığım zaman hemen gelmicek mi tatilimi çıkartmıyo ki ne anlamı var ozaman off yardım edin yada nasıl kullanldığnı siz anlatın
kullanabilirsin canim.bu ilac zaten ozel gunler icin .yan etkisi adetinin gecikmesi.cok sık olmamak kaydiyla kullanmanin hiccc biir yan etkisi yok.ben her yil denize giderken kullanirim.biseycik olmaz.hem bir kerecikte adetin geciksin ne olurki .duğun gununden onemlimi.
ben düğün dönemim için doğum kontrol hapı kullanmıştım, düğünden iki ay önce başlamıştım zaten, düğünüme gelen kısımda ara vermeden kullanmaya devam ettim, balayından döndüğüm gün bıraktım ertesi gün reglim başladı çok da rahat oldu ne şişkinlik ne bişey yaşamadım ama primolut'u bir kere kullanmıştım yine tatil için, çok kısa bir süreliğineydi ama yan etkisi aşırı kanama oldu, birkaç gün canımdan can gitti diyebilirim.
birsey degil...14 gun degilll 5,6 gun kala kullan.uzun sure adet olmaz,tum gunlerini kurtarirsin.Çook teşekkür ederim canım içimi rahatlattın valla
İlacı bıraktıktan sonra mı çok kanama oldu canım
Bende bu pazar evlenicem ve regli dönemimle aynı gün stresten erken olursun dediler bekledim olmadı arkadaşım doktora sordu düzensizse beş gün önce üç öğün içilmesini söylemiş dün başladım bende bir belirti yok şuan için ilaçtan mı bilmiyorum huzursuzluk arttı
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?