• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet gecikmesi

TopukluAyakkabi

Tuna-Öykü-Naz :))
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
2.501
10
358
Diğer
nerhabalar hocam.öncelikle burada bizlerin soruları yanıtladığınız için teşekkürler. benim sorunum 2 aydır adet gecikmesi yaşıyorum.adet söktürücü ilaçlarla olabiliyorum. geçen ay yine ilaçla adet oldum.daha önce böyle bir sorunum hiç olmamıştı.. normal siklusum 25 gündü.bugün 29.günüm,hala regl olmadım.. göğüslerimin şişmesi ve biraz acımasının dışında herhengi bir belirtim de yok. her ay test yapıp üzülmekten yorulduğum için,bir süre test yapmamaya karar verdim. benim korkum yine ilaçla adet olmak.yani bu ilaca alışmak. böyle bir sorun olabilir mi? ya da sadece göğüs değişikliği belirtisi hamilelik belirtisi olabilir mi?
şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili hanımlar adet düzeni ile ilgili sorularınızda "yaşınızı" ve önceki gebeliklerinizi yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim. Kronik hastalıklar ve ilaç kullanımı da önemlidir. Modern korunma yöntemlerininden herhangi birini (doğum kontrol hapı, spiral, iğneler, kondom, diyafram, sperm öldürücü gel) kullanan kadınlar acaba gebe miyim sorusunu daha az sorarlar. Çünkü etkin bir korunma metodu ile korunuyorlardır.
Sağlıklı günler dilerim...

merhaba doktor bey
25 yaşındayım ve daha önce hiç gebeliğim olmadı.8 aydır çocuk istediğim için korunma yöntemlerinden herhangi birini kullanmıyorum.daha önce eşim kondomla korunuyordu.kronik bir rahatsızlığım yok.çok sık ilaç kullanan biri değilim.ağrı kesici dahi kullanmam.ancak bu adet düzensizliği 2 aydır var. vaginal ultrasonda bakıldığında herhangi bir kist de görülmedi.hormon testlerim yapıldı ve hepsi referans değerleri arasında.ilgilenirseniz sevinirim.

Sevgili hanımlar adet düzeni ile ilgili sorularınızda "yaşınızı" ve önceki gebeliklerinizi yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim. Kronik hastalıklar ve ilaç kullanımı da önemlidir. Modern korunma yöntemlerininden herhangi birini (doğum kontrol hapı, spiral, iğneler, kondom, diyafram, sperm öldürücü gel) kullanan kadınlar acaba gebe miyim sorusunu daha az sorarlar. Çünkü etkin bir korunma metodu ile korunuyorlardır.
Sağlıklı günler dilerim...
merhaba ben 2009 temmuz ayında doğum yaptım sonra sprel taktrdım fakat bu ay adetim 10 gundur gecikiyor hep normal olurdu sadece bu ay gecikti test yaptım 1 tane çizgi tam çıktı gerisi dağınık pembe çıktı acaba hamilemiyim?? sprel takılıyken böle bişe mümkün mü?
Noolur yardım edin..!
Teşekkürler şimdiden...

merhaba doktor bey
25 yaşındayım ve daha önce hiç gebeliğim olmadı.8 aydır çocuk istediğim için korunma yöntemlerinden herhangi birini kullanmıyorum.daha önce eşim kondomla korunuyordu.kronik bir rahatsızlığım yok.çok sık ilaç kullanan biri değilim.ağrı kesici dahi kullanmam.ancak bu adet düzensizliği 2 aydır var. vaginal ultrasonda bakıldığında herhangi bir kist de görülmedi.hormon testlerim yapıldı ve hepsi referans değerleri arasında.ilgilenirseniz sevinirim.

Strese bağlı olarak adet düzensizliği olabilir. Strese sebep olan şey bebek isteğiniz. Bir dört ayınız daha var. ınancınızı yitirmeyin Başaracaksınız...

merhabalar doktor bey yaşım 24 herhangi bir hastalıgım yok 1oğlum var 3 yaşında bitane daha bebek istiyoruz yaklaşık 4aydır korunmuyoruz daha öncsinde eşim kondomla korunuyorduk bnim adetlerim iyice düzensizleşti ilk önceleri öne doğru gelirdi yani 4 3 10 gün öne geldi sonra 2, 4 gün günüm geçti.bgıu neden olur aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla (kusura bakmayın başınızı ağrıttıysam

merhabalar doktor bey yaşım 24 herhangi bir hastalıgım yok 1oğlum var 3 yaşında bitane daha bebek istiyoruz yaklaşık 4aydır korunmuyoruz daha öncsinde eşim kondomla korunuyorduk bnim adetlerim iyice düzensizleşti ilk önceleri öne doğru gelirdi yani 4 3 10 gün öne geldi sonra 2, 4 gün günüm geçti.bgıu neden olur aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla (kusura bakmayın başınızı ağrıttıysam

Hanımefendi sorularınız başımı ağrıtmaz, klavyeden de parmaklarım yorulmaz a:enbuyukkk: Muayene olmanızı öneriyorum. Adet düzensizliğine yol açan ve yumurtlama fonksiyonlarını da bozan hormonal bir durum olabilir. Bırakın doktorunuz muayene sonunda normal olup olmadığına karar versin. Sağlıklı günler dilerim...

merhaba doktor bey 24 yasına 3 yıllık ewlıyım hıc gebelıgım olmadı adet düzensizligi zaman zaman oluyor bende yumutalıgın catlamasında problem war esımdede sperm sekıl bozuklugu war.doktorumuz asılama demıstı ertelemıtık.%20 kendılıgınden olur dıye de ıhtımal wermıstı.bız bu rahatsızlıkları bıtkılerle cozemezmıyız

merhaba doktor bey 24 yasına 3 yıllık ewlıyım hıc gebelıgım olmadı adet düzensizligi zaman zaman oluyor bende yumutalıgın catlamasında problem war esımdede sperm sekıl bozuklugu war.doktorumuz asılama demıstı ertelemıtık.%20 kendılıgınden olur dıye de ıhtımal wermıstı.bız bu rahatsızlıkları bıtkılerle cozemezmıyız

Gençsiniz, iki yıldan fazladır da çocuk istiyorsunuz. Tetkikleriniz de yapılmış. Doktorunuzun önerdiği yaklaşım doğru. Bitkilere değil insanlara başvurmanızı öneririm :emir_bebek:

Merhaba doktor bey, Şubat ayında rahim filmi çektirdim şu an adetim 10 gün kadar gecikmiş durumda acaba rahim filminin bir zararı mı olmuştur pko teşhisi konmuştu ancak adetlerim düzenlidir. 28 günde olurum bu sefer olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkurler.

Yaşım 32, çocuğum yok.

Hanımefendi sorularınız başımı ağrıtmaz, klavyeden de parmaklarım yorulmaz a:enbuyukkk: Muayene olmanızı öneriyorum. Adet düzensizliğine yol açan ve yumurtlama fonksiyonlarını da bozan hormonal bir durum olabilir. Bırakın doktorunuz muayene sonunda normal olup olmadığına karar versin. Sağlıklı günler dilerim...

dr.bey biz bebek istemeye karar verdiğimizde dr.muayeneye gittim ve rahmin de bişey yok demişti...iyi akşamlar şimdiden teşekürler...

Merhaba doktor bey, Şubat ayında rahim filmi çektirdim şu an adetim 10 gün kadar gecikmiş durumda acaba rahim filminin bir zararı mı olmuştur pko teşhisi konmuştu ancak adetlerim düzenlidir. 28 günde olurum bu sefer olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkurler.

Yaşım 32, çocuğum yok.

Hamile iseniz gözünüz aydın. Endişelenmeyin rahim filmi sonrası gebelik sık rastlanılan bir durumdur ve gebeliğin devamında sakınca yoktur...:lepi:

dr bey merhaba ben tüp bebek tedavisi oldum tedaviden sonra adet düzensizliğim başladı ve bu son ay elli gün oldu hala adet olmadım idrar testi yaptım hamile olabilirim belki diye sonuç negatif çıktı sizce napmalıym

hocam bu ay adet dönemimde yani 10 martta kahverengi lekelenmem başladı 11 martta bitti ....kırmızı kanamam olmadı ilk defa böyle birşey yaşıyorum ...bir önceki adet tarihimde 10 şubattı ...(bu arada 27 yaşındayım )sol kasığımda madeni para büyüklüğünde bir yer yanık gibi acıdı,ağrıda vardı ve beni uykudan uyandırdı...ara ara kramp giriyor hala aynı yere ...test yaptım hamile değilim...çok kafama takıldı burada gidebileceğim uzman bir doğumcu yok malesef ( doğuda yaşıyorum şuan)....şimdiden teşekkür ederim ..

hocam bu ay adet dönemimde yani 10 martta kahverengi lekelenmem başladı 11 martta bitti ....kırmızı kanamam olmadı ilk defa böyle birşey yaşıyorum ...bir önceki adet tarihimde 10 şubattı ...(bu arada 27 yaşındayım )sol kasığımda madeni para büyüklüğünde bir yer yanık gibi acıdı,ağrıda vardı ve beni uykudan uyandırdı...ara ara kramp giriyor hala aynı yere ...test yaptım hamile değilim...çok kafama takıldı burada gidebileceğim uzman bir doğumcu yok malesef ( doğuda yaşıyorum şuan)....şimdiden teşekkür ederim ..

Kadın hayatının bazı evrelerinde bu tür adet problemleri olabilmektedir. Ancak ağrınız olması nedeni ile bulabildiğiniz ilk fırsatta Uzman bir doktor tarafından değerlendirilmenizi öneririm...

merhabalar...
benım SAT 5 mart tı ve 28 gunde bır cok duzenlı regl oluyorum ....
27 . gun kahve akıntım gelır ertesı gun regl kanamam olur sın 5 aydır.
ve son 5 aydır gebelık beklentım var ...
bu ay 1 nısan da akıntı 2 nısanda regl beklıyordum
fakat 1 nısan aksamı akıntı degıl de ılk defa pembe kırmızı arası 4-5 damla kan geldı
2 nısan da 2-3 damla yıne geldı ve bu sabah da bır damla geldı ...
hıc bır agrım sancım yok gıbı suan sadece karnımda bısey batıyo gıbı..
sızce kıst olusmus ve boyle damla seklınde kanama yapıyor olabılır mı
yada bu yerlesme kanaması olabılır mı ...
ıdrar testı yaptım negatıf cıktı cunku

merhabalar...
benım SAT 5 mart tı ve 28 gunde bır cok duzenlı regl oluyorum ....
27 . gun kahve akıntım gelır ertesı gun regl kanamam olur sın 5 aydır.
ve son 5 aydır gebelık beklentım var ...
bu ay 1 nısan da akıntı 2 nısanda regl beklıyordum
fakat 1 nısan aksamı akıntı degıl de ılk defa pembe kırmızı arası 4-5 damla kan geldı
2 nısan da 2-3 damla yıne geldı ve bu sabah da bır damla geldı ...
hıc bır agrım sancım yok gıbı suan sadece karnımda bısey batıyo gıbı..
sızce kıst olusmus ve boyle damla seklınde kanama yapıyor olabılır mı
yada bu yerlesme kanaması olabılır mı ...
ıdrar testı yaptım negatıf cıktı cunku

Kanda gebelik testi yaptırmanızı öneririm...

Back
X