• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet Düzensizliğine Çaresi Olan Var Mı??

AyTerapisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
684
728
53
27
merhaba arkadaşlar. Bende adet düzensizliği var. Pkos dan ötürü. Acaba ilaçla ya da herhangi bir meyve sebze veya bitki ile pkoslu olup da adetini düzenleyrbilen var mı?

merhaba. civanperçemi çayını denediniz mi? pko için iyi geliyor mu tam emin değilim ama regl söktürücü ve bir nevi düzenleyici özelliği var bu bitkinin. yolunuz düşerse bir aktara danışın isterseniz.

merhaba arkadaşlar. Bende adet düzensizliği var. Pkos dan ötürü. Acaba ilaçla ya da herhangi bir meyve sebze veya bitki ile pkoslu olup da adetini düzenleyrbilen var mı?
Canim bende pcoluyum evliyim adet duzensizligi yasiyordum ve buna bagli olarak evlat sahibi olamiyorduk.Bir doktora gorun danis ben dupbaston adinda bir ilac kullaniorum 11 aydir cok duzenli adet oluyorum

Hem bu ilac kadin dogum kontrol hapi gibide degil hormin ilaci bekarmisiniz bilmiyotum bejarlara verilirmi onuda bilmiyorum ama bir doktora danisin ben cok sukur duzenli adet gormeye basladim

Sogan kurunude deneyebilirsin bak bekarken iciyordum faydasini gormustum ama onun fazlasinin zarar oldugunu soylemislerdi evlilikte felan o yuzden birakmistim

Ben evliyim ve bende adet düzensizliği nedeniyle çocuk sahibi olamadım maalesef. Doktora gittim bana da en son bu ilacı verdi ama ben kullanmadım umutsuzluğa kapıldım bıraktım doktora da gitmedim uzun zamandır 😣
Hem bu ilac kadin dogum kontrol hapi gibide degil hormin ilaci bekarmisiniz bilmiyotum bejarlara verilirmi onuda bilmiyorum ama bir doktora danisin ben cok sukur duzenli adet gormeye basladim

Hayır hiç kullanmadım soracağım çok teşekkür ederim😘💕
Canim bende pcoluyum evliyim adet duzensizligi yasiyordum ve buna bagli olarak evlat sahibi olamiyorduk.Bir doktora gorun danis ben dupbaston adinda bir ilac kullaniorum 11 aydir cok duzenli adet oluyorum

Ben evliyim ve bende adet düzensizliği nedeniyle çocuk sahibi olamadım maalesef. Doktora gittim bana da en son bu ilacı verdi ama ben kullanmadım umutsuzluğa kapıldım bıraktım doktora da gitmedim uzun zamandır 😣
Ben bu ilac sayesinde duzenli adet gormeye basladim sabret kullan bize tup bebek asilama dendi ama kendiligimden ikizlerime gebe kaldim dupbaston kullandim klomen kullandim igne bile olmadim doktorum asilamaya gecicez dedi ikizlere o ay kendim dupbastonla hamile kaldim 3 gun once kalplari durdu ama en azindan hamile kalabiliyorum dedim bence kullan faydasini kesin gorursun 🙏

Sogan kuru dene cnm cok sukur 3 aydir tam vakyinde oluyorum bebis icin yapmisyim ama olmadi maalesef adeti duzenledi

Ben bu ilac sayesinde duzenli adet gormeye basladim sabret kullan bize tup bebek asilama dendi ama kendiligimden ikizlerime gebe kaldim dupbaston kullandim klomen kullandim igne bile olmadim doktorum asilamaya gecicez dedi ikizlere o ay kendim dupbastonla hamile kaldim 3 gun once kalplari durdu ama en azindan hamile kalabiliyorum dedim bence kullan faydasini kesin gorursun 🙏
Ayy çok üzüldüm RABBİM hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin hayırlı evlatlar nasip etsin. Şey kilonuz nasıl

Bende de pko var duphaston kullanıyorum 3 aydır.
Evliyim bebeğim olmuyor henüz tedavi aşamasında değilim kilonuz varsa önce kilo verin

Ben soğan kürü kullandım ardından bir adet gördüm ikinci adeti görmedim hamile kaldım tabi hamile kalmamda tek etken soğan kürü değil

Valla tek sorunum asitli içecek ama içmediğim zamanda da veremiyorum sanırım önce adetin düzenli olması gerek
Oncelikle adet siskinlik ve kiloya gercektrn sebep oluyor bekarken adet duzensizligi yasarken cok kilo alirdim dogum kontrol hapi verirlerdi ama asla icmezdim bu haplarin yumurtlamayi azalttigini bildigimden kullanmazdim.Ama simdi dupbaston ilaci sayesinde duzenli adet goruyorum.Pco hastaligini cok arastirdim en ince ayrintisina kadar doktorlara sordum diyetisyenlere danistim.Benim pco ile tanismami anlatayim bekarken cok umursamadim evlendigimde iyice duzensizlestigimde doktora gittim oncelikle dogru doktor secimi cok onemli 3 doktor sonunda dogru doktorumu buldum doktorum hastaligi cok guzel anlatti bunlari geciyorum size sunlari tavsiye edebilirim.Oncelikle pco polikistlik overin hayatinizda bir hastalik olmadigini kabul edin evet kistlere sahibiz ama bu kistleri kendinize dezavantajdan ziyade avantaj gorun normal bir kadindan 3 5 fazla yumurtaya sahibim evet bu bir kronik hastalik ama genede sansliyim fazla yumurtaliga sahibim deyin kendinizi pozitiflestirin cunku polikistlik over gecen hastalik degildir sizinle beraber yasayip gidecek bir hastalik o yuzden hastalik olarak gormekten cikarin kabullenin evet fazla yumurtalara sahipsiniz buda yumurtaligin buyuyup catlamasina engel oluyor napmaliyim? Bunun ustune odaklanin onceliginiz iyi bir doktor bulun doktorunuzun tedavisini dinleyin adetinizi duzene sokun.Evet adetim artik duzende duzenli adet goruyorum ama yumurta coklugum sebebiyle catlamam olmuyor catlama zamanlarimda buyyme olmuyor cunku yumurtaliklarim fazla bunu avantaja kilo vererek cevirin.Artik adet duzende catlama doneminizi takip edebiliyorsunuz hersey yoluna girmeye basliyor simdi geldik catlatmaya ne kadar kilo kaybi yasarsaniz yumurtaliklariniza buyumesi icin o kadar yer acilir.Pco karbonhidrattan uzak durmasi gereken grup cunku kolay kilo alip zor verenlerdeniz malesef ki yedigimiz hemen yarar ama veremeyiz.karbonhidrati azaltarak baslayin zamanla hayatinizdan tamamen cikartin.Asitli icecek hatta asit orani yuksek yiyeceklerdende uzak durun icecektrn tamamen ama yiyecrgi az tuketin portakal asitlidir gunde 1 taneden fazla yemeyin portakal suyunu 2 gunde 1 icin mesela.Seker tuz azaltin kullanimini protein vitamin mineral yuksek yiyeceklere yonelin kalsiyun orani yukse yiyeceklere yonelin.Hayatiniza sebzeleri alin salata yiyin ogunlerinizi cok sık yiyin ama az yiyin doyana kadar degil sizi ayakta tutacak kadar besin alin porsiyon azaltin makarna pilav 1 tabak yiyorsaniz yarim pordiyona cekin yagdan kacinin egzersiz ve spor yapin inanin zor ama basarilmicak durum degil ven 2 ayda 18 kilo verdim

Back