Adet düzensizliği

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Kızlar merhaba
Yaklasık bır yıl oncesıne kadarregl zamanımda hıc sorun yasamamıstım;Ancak son 6*7 aydır duzenım oldukca bozuldu
2 ayda bır regl olmaya basladım onumuzdekı hafta kadın dogum uzmanına gıdp muayene olmak ıstıyorum
Aranızda bu durumu yasayanlar var ıse benımle paylasabılırler mı
merak ettıgım cok korkulacak bır durum mu yenıden duzene gırer mı ve tedavıde kullanılan ılaclar yan etkı olarak neler yaptı sız elerle karsılastınız
sımdıden tesekkurler

bu konu 4 aydır benimde sorunum :S
2 ay oldu halen adet olmadım siz evli misiniz?

ben evliyimmm pco çıktı bende :S
inşAllah sizde böyle bi sorun çıkmaz...

Gecmıs olsun
Benım daha evvel hıc sorunum olmadıgı ıcın bu konulara uzagım nedır o tam olarak tedavısı nasıl?
Hayır ben evlı deılım

bu konu 4 aydır benimde sorunum :S
2 ay oldu halen adet olmadım siz evli misiniz?

ben evliyimmm pco çıktı bende :S
inşAllah sizde böyle bi sorun çıkmaz...

Kızlar bende pko luyum soğan suyu kürüyle regllerim düzene girdi kullanmanızı tavsiye ederim.ben ilaçsız regl olamazdım çok şükür şimdi ilaç kullanmıyorum,sadece 1 haftam gecikiyor.sogan suyu kürü forumları var okuyun derimm

ben soğan kürü uyguluyorum :)
adetinin 3. günü gideceksin hormonlarına bakarlar, tüylenmen kilo alımı felan var mı polikistik overin belirtilerinden bikaç tanesi :S
eğer öyle birşeyin varsa muhtemelen sana d.kontrol hapı verirler diane 35 veya yasmin :S

tuylenme yok hayır ama kılo aldım sankı bıraz:) o da regl olamama baglıyordum
muayeneye adetın 3. gunu gtmek gerekıyor yanı bunu bılmıyordum teesekkur ederım
sogan suyu kuru nu okuyacagım:)

bende soğan suyu içiyorum ama mart ayında olmadım :S

bu dogum kontrol hapları kılo yapıyor mu?

Aslında ben de bir şey danışsam iyi olacak.Geçen sene ara regli dönemim oldu.Hatta 1 ayda 3 defa regli olduğum bile oldu.Ama ultrasonda ya da kan testlerinde anormal bir şey çıkmadı.Doktorlar 'stresten' olduğunu söylediler.4-5 ay daha ara regli oldum sonra düzeldim.fakat 3-4 aydır gene ara regli yaşıyorum.ama doktorlar gene anormal bir durum olmadığını söylüyor.PKO olsam testlerde çıkardı değil mi?

Adet düzensizliği olanlara Adaçayını çok öneriyorum 2 dakkadan fazla bekletmemek kaydıyla demliyorsunuz 2 3 gün için adaçayının içindeki bir madde yumurtalamayı sağlıyor bizzat ender saraç,ibrahim saraçoğlu söyledi.Bende denedim çok kez iyi geld.Ayrıca bende pkolyum.4 sene hap kullandım son 1.5 senedir hap kullanmayı kestim çok şükür her ay adet görüyorum şu an

Evet cnm pko olsaydın ultrasyonda ve testlerde çıkardı,demekki stres kaynaklı seninki

sogan kürü bu sekılde yapılıyormus

bu arada adacayını duymustum evet tesekkur ederım
ama merak ettıgım seylerden en onemlısı tedavıde kullanılan ılacların kılo yapıp yapmadıgı:)))‘

Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı yapılacak kür:
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

Bu arada hamile olan ve emziren anneler kesinlikle içmemesi gerekiyor adaçayını söylemeyi unuttum kızlar...

slm kızlar soğan kürü nasıl uygulanıyor rica etsem yazabilir misiniz teşekkür ederim

Bak canım muhtemelen adetin çok gecikti,ilk yapınca önemli değilde, regl olursan bir dahaki kürü regline 15 gün lala 15 gün içiyorsun. bu gece başla mesela 15 gün iç,içerken hamile kalabilirsin,ben regl olayım diye içtim 15 gün hergün bugün regl olurum diye beklerken hamile kalmışım kızıma. çok şükür kızım şimdi 2.5 yaşında,oğlum 5 yıl sonra tedaviyle olmuştu çünkü.doğumdan sonra yine yaptım bu kürü kızım 1 yaşında iken. 1.5 su bardağı içme suyunu kaynatıyorsun,kaynarken şu marketlerden aldığımız yemeklik beyaz soğan varya kabuklarını soyup 3-4 e bölüp kaynayan suyun içine atıyoruz. 5 dakika kısık ateşte kaynatıp altını kapatıyoruz.acelen yoksa bırak içinde ılısın acelen varsa bardağa koy orda ılınsın.sabah akşam yemeklerden 2 saat sonra içiyorsun 15 gün.ben uzun yıllar pkolu olduğum için 3-4 ay uyguladım bu kürü.çok şükür ben ilaç kullanmasam yılda 1 bilemedin 2 kez regl olurdum.çok şükrediyorum allah razı olsun ibrahim saraçoğlundan onun kürü bu.
Umarım yardımcı olabilmişimdir canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…