adet düzensizliği (PKO) :S

symbdk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2013
33
8
28
arkadaşlar ben 22 yaşındayım 6 ay sonra inşallah evleneceğim. ve nişanlım da ben de evlendiğimiz gibi çocuk istiyoruz. fakat ben de adet düzensizliği var. 2 yıl önce bu sebepten doktora gittim pko sendromuna ben de tabiymişim:S doğum kontrol hapı verdi kullandım adetlerim düzene girdi. bitince en fazla üç ay düzenli gidiyor sonra yine düzensiz haline dönüyor :S son 2 ay önce gittim 2 farklı doktora. pko sendromu sende yok dediler ama yine adetlerim düzensiz. sizce nasıl düzene sokabilirim? dokğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum artık :S bitkisel olarak bildiğiniz bir şey var mı ? soğan suyunu denedim ama bende ters etki yaptı herealde daha geç adet oldum :S yardımcı olun lütfen

benim kuzenimde de ayni sorun vardi dugun gecesi hamile kalmis))) yani Rabbim verince oluyoor.. sen bir kac doktora daha gorun INSALLAH BEBEGIN olur senin de daha yolun uzun yasin da genc

20 yasındayım haziran ayında cok gecikti diye doktora gittim pko dedi inanmadım başka bi doktoro gittim pkosun dedi bu sefer inanmak zorunda kaldım.Bana da dogum kontrol hapı verdi ama ben düzenli kullandım mı kullanmadım bana 6 7 kilo ver geçer dedi son zamanlarda cok kilo aldıgımdan olmuş. Ama benim anlam veremediiğim pko kilo yaparmış bu durumda nasıl kilo verecem ben. haziranda 21 tane hapın 18 tanesini yuttum oda bigün yuttum bi gün yutmadım şeklindeydi geçen ay 7 gün bu ay 3 gün erken oldu son durumum nedir bilmiyorum valla oluruna bıraktım.Bu konuda cok yazı okudum ama pkolularda birdenbire cocuk sahibi olabiliyor kimine sıkıntı çıkarıyor kimine hiç çıkarmıyor şans :)

canım bende pcos var uygulamıssın ama yınede sogan kurunu tavsıye edıyorum sana ters etkı yaptı dıyorsun duzenlı kullandınmı eger hormon bozukluguda varsa bunun ıcınde hayıt kurunu tavsıye edıyorum

Son düzenleme:

adetin düzensizsee soğan kürü kesinlikle düzenli olarakk içersenn işee yarar

adetin düzensizsee soğan kürü kesinlikle düzenli olarakk içersenn işee yarar

düzenli içtim ve özellikle aç karnına içmeye özen gösterdim :S hayıt kürü nasıl yapılıyor peki? ne zaman içmeye başlanıyor? ne kadar zaman içiliyor ?

düzenli içtim ve özellikle aç karnına içmeye özen gösterdim :S hayıt kürü nasıl yapılıyor peki? ne zaman içmeye başlanıyor? ne kadar zaman içiliyor ?

1 fincan temiz kaynamış suya 1 çay kaşığı hayıtı atıosun 5 dk bekletip içiosun

Aynı şekilde benim de adetlerim düzensiz.Bekarken doğum kontrol hapı vermişti dr.düzene girmişti bırakınca bir iki ay düzenli oldum sonra 2 ayı buldu adetlerimin olması.evlenince dr a gittim ultrasona bakıp pko olmadığımı söyledi dr adetin 3.günü hormon testi yapıldı süt hormonu olan prolaktin hormonum yüksek çıktı.Düşürmek için ilaç verdi.Bu nedenle adetlerim düzensiz oluyormuş.Hormon testi yaptırdın mı?

yaptırdım lh hormonum yüksek 17 hatta doktora dedim kullanmam gerekiyor mu dk hapı ama kullanmak istemiyorum diye o da bana stres üzüntü gibi ruhsal değişimlerin bu hormonu etkilediğini rahatlamam gerektiğini söyledi :)

canım bende hem hormon bozukluğu hemde 16 yaşımdan beri pko var bende süreli doğum kontrol hapıyla adet olurdum ama evlendikten 2 ay sonra gebe kaldım hemde tedavisiz o düşük oldu maalesef sonra çocuk istediğimde doktora gittim 5 ay geçmişti düşükten sonra 5 ay olmadı sonra doktora tedavi olduğum ay hamile kaldım 2 yaşında bir kızım var kızımın doğumundan sonra 1 yıl korundum 1 yıl korunmadım ama yine olmadı bebeğim yine doktora gittim ve 3 ayda hamile kaldım tabiki düzenli ilaç tedavisiyle benim demek istedğim aslında allah isterse ol derse oluyo kızlar ya benim arkadaşımda pko hastasıydı evlendi 5 yıl sonra aşılamayla çocuğu oldu ne bilim bence bunyeylede alakalı bu işlerr ha birde doktordan doktorada çok fark var bence benim bekarken gittiğim doktor bana senin 5 6 yıl tedavi olmadan bebeğin olmaz demişti ama kısmet evlendiğikten 2 ay sonra olduu

Son düzenleme:

lale1990 ın söylediği gibi herkese göre değişebiliyor bu durum.Allah ol derse hemen de olur bebiş olması zaman da alabilir.sen kafana birşey takma sımdıden..:)

Arkadaslar ben de pco luyum evleneli 2 yil oldu artik bebis dusunuyoruz ama adetlerim duzensiz.en son 14 agustosta regl olmustum.2 ay i gecti adet olmayali.doktora gittim bana tarlusal verdi adet sokturucu.ilac biteli 13 gun oldu ama daha adet olmadim.25 gun once kan testi yaptirdim negatifti.bebis olmasi imkansiz yani daha uzerine adet olmadim.bugun doktoru aradim 15 gune kadar zamani var ama sen sabah idrar testi yap dedi.ne demek simdi buu o da negatif cikarsa ne yapacagim adet de olmadim cildiricam...bir fikri olan varmi???

bence de kan testi ya da idrar testi yap canım.tarlusal bittikten sonra 10 gün içinde adet olunuyor diye biliyorum.geç döllenme olunca bazen kan testinde bile çıkmayabiliyor diyorlar..

bence de kan testi ya da idrar testi yap canım.tarlusal bittikten sonra 10 gün içinde adet olunuyor diye biliyorum.geç döllenme olunca bazen kan testinde bile çıkmayabiliyor diyorlar..

Bugun idrar testi yaptim ve o da negatif 14 gun oldu tarlusal biteli adet belirtisi de yok..doktor da bisey icme dedi..beklicez bakalim canim hayirlisi bakalim ama bu arada kalmak insani mahvediyor...ya adet olayim yada bebis olsun...

Bugun idrar testi yaptim ve o da negatif 14 gun oldu tarlusal biteli adet belirtisi de yok..doktor da bisey icme dedi..beklicez bakalim canim hayirlisi bakalim ama bu arada kalmak insani mahvediyor...ya adet olayim yada bebis olsun...

seni çok iyi anlıyorum aynı dert bende de var..adetlerim hep düzensiz.40-45 günü buluyor bazen çok geçtiği de oluyor..korunmayı bırakınca daha da sorun oluyor insan acaba hamile miyim diye devamlı test yapıp duruyor.. belirsizlik çok kötü..

arkadaşlar bir şey daha soracağım hayıt aldım 5 gündür düzenli günde iki defa içiyorum. aktar bana 45 gün sonra her şeyin düzeleceğiini söyledi. başka bir yerde 3 ay kullanılması gerektiğini okumuştum. siz faydasını kullanmaya başladıktan ne zaman sonra görmeye başladınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…