• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği 2 ayda bir adet oluyorum ....

HARZEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.549
4
156
43
Hatay
iyi günler hocam.........

öncelikle kadınlar kulübünde bulunduğunuz için size çok ama çok teşekkür ederim.......

ilk soru soran ben olayım.......benim problemim adet düzensizliği 2 ayda bir adet oluyorum bazen dahada uzuyor.....bir çok dr gittim ama bana denen aşırı yumurtlama probeminiz var düzensizlik ondan oluyor 3 kutu adet düzenleyici veriyolar ilaçlar bitince yine aynı sorunlar.......3 yıldan beride doğum kontrol haplarını başka bir rahatsızlığım olduğu için kullanmıyorum yan etkisinden dolayı......bende aşırı kıllanma olmaya sivilcelerimde artış olmaya başladı gittiğim özel klinikteki dr hormon tahlili bile yaptırmadı sadece ilacı kullan demekten başka birşey yapmadı.......biz bundan 4 yıl önce tüp bebek denedik eşim azospermi tese olsu malesef sperm çıkmadı böyle oluncada benim yumurtalar toplanmadı aynı gün vucudum su toplamaya başladı aşırı derecede şiştim dr.lar bile korktu ben nefes alamaz hale geldim 3 gün gözetim altında tutuldum nefes alışım düzene girince tedavi sonlandı vucudumun kendine gelmesi şişkinliğimin inmesi 1.5 ay sürdü......ondan sonra en ufak bir üşütmede bile vucudum da ödem oluşuyor karnım farkedilecek şekilde acayip şişiyor adet dönemimde bazen şişkinlikten nefes alma problerimi tekrar yaşıyorum.......benim merak ettiğim acaba bu rahatsızlığımın tedavisi varmı aşırı yan etkisi olmayan ilaçlarla...birde düzensiz şekilde kiloda alıyorum ne kadar dikkat etsemde gittiğim dr kilo almamamı hemen zayıflamamı söyledi 57 kiloyum 50 geçmemem lazımmış adetimin düzene girmesi için boyumda 1.57 biraz uzun oldu hocam kusuruma bakmayın sie hayırlı günler diliyorum kolay gelsin

harzem hanım merhaba, sorularınızı uzun uzun anlatmışsınız bence çok da güzel anlatmışsınız. çok tipik olarak yaşadıklarınız polikistik yumurtalık hastalığının özellikleri. bunları yok etmenin mümkün değildir. ama duruma göre iyileşme gösterebileceğiniz öneri ve tedavileri yapmak gerekir. kilo vermek anahtar cümlelerden biridir. yaşadığını tüp bebek deneyimi çok yıpratıcı geçmiş ama bundan sonrasında yaşadığınız şikinlikleri ona bağlamak doğru değildir. şeker yükleme testinin yapılması, insülin direnciniz durumda değerlendirme yapılması, adetinizin 3.gününde yapılacak testlerinizle değerlendirme yapalım isterim. sevgiler

cevabınız için çok sağolun hocam........
bir yılda 2 dr gittim 2 side özel yerler ama dediğim gibi hiç bir test yapılmadı sadece idrar oda benim isteğimle şikayetlerimi göze alarak yapıldı....benim tüp bebek tedavisinden önce böyle şikayetlerim olmuyordu hatta sancılanmazdım bile ama söylediğim gibi tedaviden sonra başladı.........sizin önerilerinizi dikkate alıp hatta not defterime yazayım bu yazdıklarınızı bu sefer başka dr gidip ısrarla isteyeyim bu testleri........teşekkürler dr bey

eğer istanbulda yaşıyorsanız sizi kendim görmek isterim. istenmesi geren testleriniz 75gr 2 saatlik şeker yüklemesi ve açlık-tokluk insülin seviyesi, adet 3. gününde yapılması gereken hormon testleridir. endokrinle ilgilenen kadın doğum uzmanını tercih ediniz. sevgiler.(küçük düzeltme; dr. hanım:))

selam hocam bende de aynı sorun var adet düzensizliği doktora gittim hormon testi yaptı biraz düzeltelim hormonlarını dedi ve adetin 3gün gel dedi daha gitmedim 4ay öncesine kadar doğum kontrol hapı kullandım 1sene kadar ama bende isteksizlik ve ilişkide acıya neden oldu bıraktım hapı bıraktığımdan beri adet çok az görüyorum nerdeyse 2 ayda bir buda beni sürekli strese sokuyor :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

çok ama çok özür dilerim ben sizi erkek sanmıştım.......benim eşimin ismide bayan ismine yakın onada hep bayan diye hitap ederler kusuruma bakmayın......malesef ben hatayda yaşıyorum .......kismet olursa seneye tekrar tedavi olmak istiyoruz eşim azospermiydi bu sefer microtese olacak o zamana kadar bende kendimi hazırlamak istiyorum aynı şeyleri yaşamamak için belki bu sefer nasip olur sperm çıkar herşeyi ince eleyip sık dokumak gerekiyor bizim durumumuzda bide olacağı varsa hiç birşey engel olamaz ama umut dünyası işte........tekrar özür diliyorum

meraba hoşgeldiniz dr hanım
benim sorunumun ne olduğu tam anlaşılmadı 3 sene öncesinde 6 ayda bir adet görürken şimdi 3 yıldır hiç bikere bile ilaçsız adet görmedim 3.5 senedirde bebeğim olmuyor sanırım buna bağlı yumurtlama tedavileri oldum ama hala adet olmuyorum bebekte yok..
şimdiki doktorum rahim filmi istedi acaba rahim filminde çıkacak olan aksilik adet olmamı engelliyor olabilirmi ve aynı zamanda hipotroidliyim ama değerlerim normal sayılır drum acil rahim filmini görmem gerek dedi siz ne düşünüyorsunuz şimdiden
teşekkür ediyorum cevabınızı bekliyorum

harzem hanımcım ikinci bir şansı kendinize vermeniz tabii ki gerekli. daha önce başka merkezlerede bulunamayan spermler, mikrotese ile kliniğimizde sperm çıkan çok hastamız var. bu nedenle bu tedavinin peşini bu anlamda bırakmayınız, ne zaman gelmek isterseniz sizin için elimizden geleni yapamk isterim. sevgiler

merhaba izabelle, adet3. gün testlerinizi mutlaka yaptırın sorunun orataya konulması için gereklidir. progesteron içerikli ilaçlar kullanabilirsiniz onlar hem adet düzeninizi sağlar hem de cinsel isteksizlik problemi yaratmaz. elbette doktorunuza danışarak. sevgiler.

merhaba iklim hanım, adet düzensizliğinizin altında yatan nedeni hızlıca bulmak lazım çünkü yaşadıklarınız normal değil. size de adetin 3.gününde yapılmak üzere hormon testlerinizi öneririm. duruma göre bebek için ne hızda hareket etmek gerektiğini öğreniriz. rahim filmi bu düzensizliğin saptanabileceği bir test değildir. doktorunuz başka amaçla istemiş olabilir. sevgiler.

merhaba izabelle, adet3. gün testlerinizi mutlaka yaptırın sorunun orataya konulması için gereklidir. progesteron içerikli ilaçlar kullanabilirsiniz onlar hem adet düzeninizi sağlar hem de cinsel isteksizlik problemi yaratmaz. elbette doktorunuza danışarak. sevgiler.
çok sağolun hocam bende zatem şimdi adet olmayı bekliyorum 3gün gidicem mutlaka beki sizin tavsiye edeceğiniz progesteron içerikli ilaçlar hangileri bunlar doğum kontrol hapları değilmi sizinde bir fikrinizi almak isterimCADIARZUCADIARZUCADIARZU

merhaba iklim hanım, adet düzensizliğinizin altında yatan nedeni hızlıca bulmak lazım çünkü yaşadıklarınız normal değil. size de adetin 3.gününde yapılmak üzere hormon testlerinizi öneririm. duruma göre bebek için ne hızda hareket etmek gerektiğini öğreniriz. rahim filmi bu düzensizliğin saptanabileceği bir test değildir. doktorunuz başka amaçla istemiş olabilir. sevgiler.

3.günümün testlerinide istedi suanda olmak için farlutal kullanıyorum yaptırıcam..
ama önemli olanı öğrendim demek filmle ilgisi olmayabilir buna sevindim çok teşekkür ederim saolun

merhabalar gelınımız 9 aylık evli korunmadıkları halde gebelikte olmadı 3 aydır regl oluyo test yaptırdık negatif karnı şişiyo gogusleri şiş mavı mor damarlar cıktı ne olabılır acaba sımdıden tesekkurler

hocam benim bekarlıgımdan bu yana adetlerim hep düzensiz olur evlendim 7 yıl oldu yine düzelmedi 10aylık evliyken bebek olması için doktora gittim yara başlangıcı var dedi yara yakma işlemi yaptı ben o ay hamile kaldım dogumdan sora düzensizlik devam etti doktor diyan 35 dogum kontrol hapi verdi adetim düzene girdi 10ay ama kilo aldıgım için bıraktım 6ay adet gördüm 4 5gün gecikmeli 16ocak adet günümde kahverengi lekeler geldi 3 4 gün sürdü kesildi bende farlutal kullandım 30ocakta adet gördüm 17 şubatta tekrar kahverengi kanamam oldu 4 gün sürdü ve bitti bu durumda hamile olma şansım varmı( çok uzun oldu ama kusura bakmayın cvb verirseniz sevinirim )

merhaba sudem, evlilik süresi çok yeni beklemeniz gerekir. ancak adet düzenlerinde sorun varsa uzman bir hekim tarafından değerledirilmeniz gerekecektir. çünkü küçük, düzeltilebilir hormonal problemler size sıkıntı yaşatabilir. istanbulda iseniz bana başvurabilirsiniz, sizi en doğru şekilde yönlendiririm. sevgiler.

merhabalar gelınımız 9 aylık evli korunmadıkları halde gebelikte olmadı 3 aydır regl oluyo test yaptırdık negatif karnı şişiyo gogusleri şiş mavı mor damarlar cıktı ne olabılır acaba sımdıden tesekkurler

merhaba sudem, evlilik süresi çok yeni beklemeniz gerekir. ancak adet düzenlerinde sorun varsa uzman bir hekim tarafından değerledirilmeniz gerekecektir. çünkü küçük, düzeltilebilir hormonal problemler size sıkıntı yaşatabilir. istanbulda iseniz bana başvurabilirsiniz, sizi en doğru şekilde yönlendiririm. sevgiler.

Salınaz merhaba, adet dÜzensızlıĞın muhtemeln polıkıstık overe baĞlı bu nedenle de ılaÇ kullanarak adet dÜzenını saĞlayabılıyorsun. EĞer kanaman normal olmadı ıse kanda gebelık testı yaptırarark kolayca gebelık olup olmadıĞını anlayabılırsın. Ama kendı baŞına farlutlaller, doĞum kontrol hapları kullanıp bırakma, doktorun senı gÖrsÜn. Ayrca aldıĞın kılolardan hızlıca kurtulmanı Önerırım:) sevgıler.

Salİnaz merhaba, adet dÜzensİzlİĞİn muhtemeln polİkİstİk overe baĞlı bu nedenle de İlaÇ kullanarak adet dÜzenİnİ saĞlayabİlİyorsun. EĞer kanaman normal olmadı İse kanda gebelİk testİ yaptırarark kolayca gebelİk olup olmadıĞını anlayabİlİrsİn. Ama kendİ baŞına farlutlaller, doĞum kontrol hapları kullanıp bırakma, doktorun senİ gÖrsÜn. Ayrca aldıĞın kİlolardan hızlıca kurtulmanı Önerİrİm:) sevgİler.

dogum kontrol hapini doktorum vermişti farlutal kullandıktan sora adet gördüm hem bebek olsa düşük olud die biliyorum hamilelige gelince kondomla korunuyorduk hamile olamam 16 şubatta kahverengi kanamam oldu temizlendikten sora korunmadım hiç hamile olma şansım varmıdır sizce(çok soruyorum ama bende doktor fobisi var muayene olamıyorum eyvahedigeldismile

16 şubat beklediğin kanama zamının ve sadece lekelenme ise test yaptır derim. yoksa ara lekelenme tarihine geliyorsa önemli olmayabilir. fobilerin hayatta sağlık söz konusu olduğunda kaybolması gerekir. işler daha kötüye gitmeden çözümlemek gerekir.

Back