Adet döngüsü

Brideee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2021
38
29
3
31
Herkese merhaba. 1 buçuk senelik evliyim. İlk zamandan beri hiç korunmadık. Maalesef hiç hamile de kalamadım. Tüm bunları geçtim.

Sorum şu 19-20 günde bir adet oluyorum. Aralık çok kısa olsa da düzenlidir.21 e bile sarkmaz. Doktora bunu söyledim çok kısa ama düzenliyse normaldir döngün bu demek ki dedi. Yumurtlama adet bitiminden 7,8 gün sonra oluyor. Doktor kontrolüyle öğrendim ovülasyonla da. Yumurtlama dan sonra 14 gün sonra adet oluyor herkes ya da hamile kalıyor. Bense yumurtlamadan 10,11 gün sonra adet oluyorum. Bu şekilde kısa döngü de hamile kalan var mı?

Uzun oldu ama anlatabildim umarım.

Hormonlarınıza bakıldı mı amh kaç?

Hormonlarınıza bakıldı mı amh kaç?
Hayır. Daha doğrusu doktor hormon testleri için sağlık ocağına yönlendirdi. Tabi orda öyle testlerin yapılmadığını bilmeyerek gidince bir tek tiroite baktırmıştım. Yüksek değildi. Yumurtam bir ay 5 bir ay 2 bir ay 1 şeklinde değişiyor. Yani 2,3 yumurta görüyor biri büyüyor haliyle.

Genelde 1i büyür hep. 2 3 de az gibi. Bence amh baktırın en kısa zamanda. Ben de net yumurtluyorum yumurtlamadan da 12 gün sonra regl oluyorum yani lekelenme ile başlıyor. Bi arkadaş luteal faz yetmezliğinden bahsetmişti burda önemsemedim. Ama gittiğim bir prof bu da olumsuz etkileyebilir evet demişti. Ama biz zaten tüp bebek asamasına geçmiştik. Hormonlarınız önemli bence baktırın gecikmeden.

Evet bu olasılıkları bende hep düşündüm. Bunu araştıracak doktor lazım. O kadar hastaya doymuşlar ki araştırmak istemiyor,gebelere bakıp doğurup yolluyorlar
Benim ara kanamam oluyor bunu bile bir yumurtlama kanaması bir rahim incelemesi dediler.
Çok teşekkürler Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…