• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet dönemi ve düğün tarihi çakışıyor!

bakale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
723
0
96
Ankara
düğünümde adet olacağım galiba bunu engelelmenin bir yolunu bulan bilen varmıdır?gelinliğin içinde sancı istemiyorum,balayında sıkıntı çekmek istemiyorum varmıdır çözüm,bir de doktora düğünden ne kadar önce gitmek gereklidir?teşekkürler...

aynı şeyi bende yaşıyorum ne yapacam bilmiyorum benimde yardıma ihtiyacımvar offfffffffffsenağlama

benimde çakışmıştı ama ben düğünden önce d.kontrol hapı kullanıyordum o ay hapa ara vermedim regl olmadım düğünde
hap kullanmıcaksanız regl geciktirici ilaçlarda var ondan kullanabilirsiniz

düğünden iki ay önce doğum kontrol haplarına başlamak gerekiyo,normalde iki kutu arasında 1 hafta süre bırakıyosun,sonra yeni kutuya başlıyorsun,adeti düğün zamanına denk gelenler arka arkaya ara vermeden ilaca devam ediyo,kutu bitince normal bir hafta ara vermeye devam ediyosun,yalnız bu ara vermeden içmek yılda sadece bir defa olabiliyomuş,yinede doktorlarınıza danışmadan bişiler yapmayın arkadaşlar...

peki şu geciktirici hapları veya dogum kontrol haplarını doktora gitmeden veriyorlarmı eczanede????hic bilgim yok ,ve ben internetde okumuştum ama dogrumu bilmiyorum düğüne bir ay kala kullanma yeterlimiş yani benim düğün 18.temmuzda ve haziranda 10-12 felan adet olma ihtimalım var eger almazsam hap düğün zamanı olcam nasıl yapcam yanı hazıranda ilk adet günü alırsam ve iki kutu peş peşe bırakmadan alırsam dogrumu??????????

eczaneden alabiliyorsun,benim bildiğim en iyi hap yasmin,adetin ilk günü kullanmaya başlıyorsun hapı,yani ilk adet gününden hesapla,kutuda 21 tane var

canocum 10 haziranda adet olduğunda ilk kutun 30 haziranda bitiyo,ikinci kutuya bir hafta ara verdikten sonra başlayacaksın,o zamanda 28 temmuzda bitiyo ikinci kutun, yani düğün zamanı adet olmayacaksın....

kondom ve hap arasında kararsız kaldım siz hangisini tercih edeceksiniz?ilkel yöntemi düşünmek bile istemiyorum ilk geceden hamile kalmak en büyük korkum!

YANı 30DA KUTUM BıTıYOR VE ADETıM BıR KAC GÜN SONRA GERCEKLEŞıYOR DıMı SONRA O BıR HAFTA BıTıNCE TEKRAR HAPI KULLANIYORUM DOGRU ANLADIM DıMı:utangac:

doğru anlamışsın canocum,düğünden sonra balayına gidecekseniz ona göre hesap yaparsın yine,balayı adetine denk gelecekse işte o zaman ara vermeden devam edersin hapa...

kıslar bence doğum kontrol hapı kullanmayın zararlı olablyo,doktora sorun önce.geciktirici kullanın daha ii günde 3 tane içiliyo,birini geç alırsanız yarrarı olmas..

ya noashe peki bu dogum kontrol hapların fıyatı ne kadar ?????????CADIARZU

ben hapın bünyeyi tembelleştirdiğini duymuştum ama en mantıklısı da bu galiba en iyisi doktora gidip ayrıntısıyla öğrenmek ben öğrenince sizede bilgi veririm

Ah be canım her qenç kız ortalama ayın kacında hasta oldunu takıp eder .Keşke regl donemınden sonraya bır tarıh alsaydınız.Hiç sıkıntı çekmezdin .Neyse umarım halledersin =)

evet bu dogru herkes eder ama bazen tutmuyor o günler gecikiyor yada erken oluyor hem bizim düğün günü nişandan sonra belirlenmişti ve nişanımızda gecen yıl 08.ayın 09dadı a.s

ve arkadaşlar sizden biriniz biliyormu aceba dogum kontrol hapların fıyatını???????

benim de adetim dugunumden 2-3 gun once baslamali.ayin 10u falan.benim de korkum ilk geceden hamile kalmak...dogum kontrol hapini doktorum onermediiiiiiiiiiii.onun icin napicam bilmiyorum

Back