• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adele'in o şarkısı Ahmet Kaya'nın parçasına mı benziyor?

Valla ben benzetemedim Nurtencigim, bu gidis ile harbiden o elbise gibi tartisma olur :KK70:
Kirmayalim simdi birbirimizi bu adele'in yüzünden :KK48:

Bu arada bende ahmet Kaya sarkilarini cok severim. Aslinda ben fazla o tarz müzigi fazla dinlemem fakat Ahmet Kaya bi farkli ya. Sanki bir sihiri, büyüsü varmis gibi insanin icine, canina dokunuyor onun sarkilari. Topragi bol olsun, özleniliyor gercekten..
Yok ya hu ne kırması farklı düşünebilir, dile getirir, güzel güzel tartisiriz biz... ;)

Ben de orta, lise üniversite falan hep rock takıldım. :)) Ahmet Kaya dinlemiyordum pek...Daha ccok kardeslerim dinler ben de uzaktan uzaktan kulaklarimi acardim. :) Şimdilerde Blues, klasik... Guzel, kaliteli olan her turu dinlerim. Kaya' nin tarzında bende çok dinlemem yine... Su siralar begenerek dinledigim parcalari var. Dediğin gibi onun sihri başkadır. Gerçekten kalbe dokunur.

Yok ya hu ne kırması farklı düşünebilir, dile getirir, güzel güzel tartisiriz biz... :KK66:

Ben de orta, lise üniversite falan hep rock takıldım. :)) Ahmet Kaya dinlemiyordum pek...Daha ccok kardeslerim dinler ben de uzaktan uzaktan kulaklarimi acardim. :) Şimdilerde Blues, klasik... Guzel, kaliteli olan her turu dinlerim. Kaya' nin tarzında bende çok dinlemem yine... Su siralar begenerek dinledigim parcalari var. Dediğin gibi onun sihri başkadır. Gerçekten kalbe dokunur.

Aa, bende blues felan severim. '60-70 yillarinda yapilmis olan muzigi severim. Aretha franklin, Louis armstrong, Nina Simone, Ray Charles,.. Hep sevdigim sanatcilar. Bende artik günümüzce kalite arar oldum müzikte. Simdi sanki her iMac sahibi bir hödük müzik yapiyormus gibi geliyor. Yada sirf kicini acti diye meshur olan... Kolay degil ama varlar. Adele mesela o kaliteyi verenlerden biri.

"Vallah billah biz Apo'yu özledik" dediği için kendini sevmem, ama sesine ya da şarkılarına iğrenç, kötü diyenleri anlayamam. Müzik kulağım yok da kulağım var; bariz iyi ya da kötü olanları anlayabiliyorum çok şükür :KK48: Bir çok şarkısını severim, kafama sıkar giderim, arka mahalle, şafak türküsü, ayrılırken hediyem olsun hepsini sayamam şimdi ve de şu; (bu anonim sanırım)

Bence konuyu en güzel Ahmet Hakan bugunkü yazısında noktalamış. Demiş ki Ahmet Kaya yaşasaydı,

Ritim dediğin nedir ki Adele Bacı. İnsanlığın ortak değeri. Al istediğin gibi kullan iki gözüm yazmış.

Back