• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adanalı Gelincikler Adanaya Varan Gelincikler

cnm bizde böle bilmıyorum ben .yanı benim eşim aldı hep....benim kv biraz geleneksel takılır öyle ir şey olsaydı söylerdı.....çünkü bir tane halım eksik kalmıstı dedim ki yatak odasına halı almayacagız mı dedim.onu kız tarafı alır dedi hemen..lafı yapıştırdı......
yanı sadece mobilyaları erkek alıyor...onund ısında cogu eşya kıza ait.....yatak yorgan yastık yarı yarıya oluyor.....

bu kısmını duymadım ama öğrencem onlar da nasılmış:31:
dediğim gibi çok gelenekçi değil ailesi ama içine girmeden bilemeyiz tabi..

zaten biz ikimiz yapmak istiyoruz, ailelerimiz karışmayacak:38:

şimdi öyle anlatayım; ailesi ile hiç tanışmadık...buraya geldiler ( istanbul ) ama tanışma ortamı olmadı, sevdiğim buraya tayinle geldiği için.daha çok onun
evini düzenlediler.sonra annesi hooop diğer çocuklarına gitti.:31: orada da kadın koşturuyor.işte bir takım aksilikler var ama atlacaklar inşallah..

sonrasında onlar gelecek ben annesi-babsıyla tanışcam.sonra aileleri tanıştırcaz:52: ayyy cidden merak ediyorum nasıl olacak..

isteme,söz bir arada olsun..hatta söz, nişan tadında olsun diyorum ben.:31: yer tutmayacağım.
çok bir şey istemem, sadece sevdiklerimle bir arada olayım yeter..zaten sonrasında eylül gibi istiyoruz.
oturur ayrıntıları konuşuruz diyorum.bohça olayına karar vermedim:26:

off tatlım aynı durumdayız hemen hemen ben sandımki sözlendin de düğün tarihiniz kesinleşti :27:

ben de büyük bi söz nişan düşünmüyorum aslında ama onlar büyük de isteyebilirler ev olmasın fln diyebilirler onu da bilemiyorum şuan :18:

hmm haklı olabilirsin tatlım da henüz belli olmamakla birlikte onun oturduğu lojmanda oturmamız kuvvetle muhtemel o da 1+1 hem lojman hakkımız ölmesin hem çok masraf olmasın düğün arifesi hem de bürsürü telaşa ev ve eşya telaşınıda eklenmesin diye ben teklif ettim. o aslında yanaşmıyordu yeni gelin orda oturmaz diye ama ikna ettim. azcık eşya alacak olabiliriz bu rahatlatır çoğu açıdan bizi aslında da şimdi başıma gelmeyince de iyi mi olur kötü mü olur ölçemiyorum da:26:

hımmm 1+1 biraz zorlar cnm bence ailen falan hiç gelemez yanına .yani hangı şehirde tabı o da önemli.....salon koltuklarını mutlaka yataklı al o zaman yanı açılanlardan olsun..hem şık hem rahat olsun ......misafiirn gelırse onları açarsın....

Bende Osmaniye'ye gelin gittim. Aşağı yukarı adetleri aynı sanırım. bizim şehirler farklıydı 12 saatlik bir mesafe var aramızda. O yüzden bir gün isteme oldu ertesi gün Tatlı dedikleri şey. Bizdeki söz-nişan gibi bişey yani.

Düğünde köy düğünüydü, cuma öğlen başladı pazar akşama kadar sürdü. Orda salon ve köy düğünleri farklı sanıyorum. Bizim düğün kesimliydi ( bu tabiri de orda öğrendim ) davullu zurnalı yemeli içmeli. Takı eşya olayına gelince bence adetten ziyade karşı tarafın ne yapacağına bağlı. Mesela ben hiç oraların adetini bilmiyordum, eşimin tarafıda bizimkini. Kimsede ne adetiniz var diye sormadı. Annem yatak odası takımımı halılarını aldı. Fırın, bulaşık makinası, çamaşır makinası ve tüm mutfak eşyasını ben evlenmeden almıştım. Geri kalan Herşeyi eşimle birlikte yaptık. Eşimin ailesi suya sabuna dokunmadı yani :):)

bu kısmını duymadım ama öğrencem onlar da nasılmış:31:
dediğim gibi çok gelenekçi değil ailesi ama içine girmeden bilemeyiz tabi..

zaten biz ikimiz yapmak istiyoruz, ailelerimiz karışmayacak:38:

cnm düğün öncesi her şey toz pembe gelır ınsana....çok iyi insanlar onlar yapmaz dediklerini bile düğün stresı yuzunden yapar hale gelıyorlar,gelıyoruz.....ama benım teyzem 40 yasında onun dugununu bıle hatırlıyorum ufaktım ama hafızamda yer etmiş hala da konusuruz.....yatak odasını eniştem almıştı...anneannem teyzeme oturma grubunu almıstı.....
ayrıca düğün aşırı masraflı ben çogu eşyayı aldırtmamama ragmen 25-30 dan aşagı patlamıyor.evde ki hesap çarşıya uymuyor anlayacagın......

cnm düğün öncesi her şey toz pembe gelır ınsana....çok iyi insanlar onlar yapmaz dediklerini bile düğün stresı yuzunden yapar hale gelıyorlar,gelıyoruz.....ama benım teyzem 40 yasında onun dugununu bıle hatırlıyorum ufaktım ama hafızamda yer etmiş hala da konusuruz.....yatak odasını eniştem almıştı...anneannem teyzeme oturma grubunu almıstı.....
ayrıca düğün aşırı masraflı ben çogu eşyayı aldırtmamama ragmen 25-30 dan aşagı patlamıyor.evde ki hesap çarşıya uymuyor anlayacagın......

çoook haklısın cornellacığım..:31: o yüzden içine girmeden bilemiyorum işte..

biz çok eşya istemiyoruz, tayinciyiz zaten.sürekli bir yere gideceğiz.
az olsun ama istediğimiz gibi olsun diyoruz..salon takımı almayacağız hani yemek odalı falan şuanki düşüncemize göre.
kırlıp dökülsün istemeyiz..

ama zaten dediğin gibi hamama giren terler:9:

artık başını ağrıtır dururuz cornella:9:

Bende Osmaniye'ye gelin gittim. Aşağı yukarı adetleri aynı sanırım. bizim şehirler farklıydı 12 saatlik bir mesafe var aramızda. O yüzden bir gün isteme oldu ertesi gün Tatlı dedikleri şey. Bizdeki söz-nişan gibi bişey yani.

Düğünde köy düğünüydü, cuma öğlen başladı pazar akşama kadar sürdü. Orda salon ve köy düğünleri farklı sanıyorum. Bizim düğün kesimliydi ( bu tabiri de orda öğrendim ) davullu zurnalı yemeli içmeli. Takı eşya olayına gelince bence adetten ziyade karşı tarafın ne yapacağına bağlı. Mesela ben hiç oraların adetini bilmiyordum, eşimin tarafıda bizimkini. Kimsede ne adetiniz var diye sormadı. Annem yatak odası takımımı halılarını aldı. Fırın, bulaşık makinası, çamaşır makinası ve tüm mutfak eşyasını ben evlenmeden almıştım. Geri kalan Herşeyi eşimle birlikte yaptık. Eşimin ailesi suya sabuna dokunmadı yani :):)

hoşgeldin tatlım.
osmaniye de adanadan ayrıldı adetleri fln aynıdır muhtemelen.
ay benim hiçbir şeyim yok ceyiz adına. eksikliğini hissetmem inşallah sevmiyorum incik cincik şeyleri örtü fln:42:
takı olayı fln çok karışık işler insanlar ayrılıyor sırf bu yüzden rabbim korusun :nazar:bizimkiler bir şey istemezler karşı taraf ne takarsa o olur heralde bizde de.

hayırlı olsunnn:16::16::16: çok güzel söylemişsin ..artık adetlerin ötesinde alım gücü önemli oluyor..
aileler birbirlerine ne alıyorsunuz bile demiyor genel olarak baktığımızda..:31:

günaydınn kızlarrr:)
bende adanalıyım:) okuduğum kadarıyla yatak odası oturma odası konuşlmuş amaa
burda oturma odasını kız tarafı alır, yatak odası yemek odası erkek tarafına aittir. ama onun dışında evi kız yapıyo zaten mutfak, banyo, nevresim fln :)

ayrıca biz borçsuz evlendik..çok şükür Rabbime......ama bunda karsılıklı fedakarlık çok önemli.......eşimin çok az birikmişi vardı.....günlerce mobilyacı gezdik.hem güzel hem uygun olsund iye......salon+yatak odasını peşin 5.500 e aldık......duvar ünitemi peşin 1000 tl aldım.....evlenmden önce çalısıyordum beyaz eşyalarımı aldım....elektrık süpürgesı+ocagımı ark ım hediye etmişti......
annem zaten nevresımlerımı falan hep o dikti.ama tabı çok masraflı oluyor bunlarda......
mutfak eşyaları ölüm zaten......al al bitmez.....
tv numuzu kp im eşime üni mezunıyetınde söz vermiş evlenırsen ben alacagımdıye o aldı....1350 tl idi.....
buzdolabımızı eşim evlenmden 3 yıl önce almıştı......
gelinlik 1300 tl idi kiralık
salon kuaför vs ler hep uyguna gittik........
ama ben bu kadar uyguna gitmeme ragmen düğünde karşı taraf benim istediğim kuaföre benı yollamadılar salonun kine yaptırdım fotoyuda orası ayarlandı rezalet cekımler.....hala düğün resimlerime bakmıyorum....ve aklıma geldıkce onlardan bır kat daha soğuyorum.......
o yüzden kimseye iyi niyetli yaklasmayın fazla.....mesafenizi koruyun.....sizin iyi niyetınızden faydalanmasınlar......

burda oturma odasını kız tarafı alır, yatak odası yemek odası erkek tarafına aittir. ama onun dışında evi kız yapıyo zaten mutfak, banyo, nevresim fln :)

hoşgeldim tatlım. adanalılar sarsın dört bir yanımı ihtiyacım var hepinize.:9::9:
biz de yatak odası bi de mutfağın ıvır zıvırı kıza aittir gerisini erkek yapar ama adanalılar kız evine epeyce yükleniyolar sanırım :1::1:

hoşgeldinnn:16: valla bak bunu bilmiyordum..ilk fırsatta soracağım...ev eşya çok konuşuruz biz ama hiç lafı geçmedi..
hatta geçende yatak odası bakıyorduk o zamanda da bişiy demedi..:44:

ayrıca biz borçsuz evlendik..çok şükür Rabbime......ama bunda karsılıklı fedakarlık çok önemli.......eşimin çok az birikmişi vardı.....günlerce mobilyacı gezdik.hem güzel hem uygun olsund iye......salon+yatak odasını peşin 5.500 e aldık......duvar ünitemi peşin 1000 tl aldım.....evlenmden önce çalısıyordum beyaz eşyalarımı aldım....elektrık süpürgesı+ocagımı ark ım hediye etmişti......
annem zaten nevresımlerımı falan hep o dikti.ama tabı çok masraflı oluyor bunlarda......
tv numuzu kp im eşime üni mezunıyetınde söz vermiş evlenırsen ben alacagımdıye o aldı....1350 tl idi.....
ama ben bu kadar uyguna gitmeme ragmen düğünde karşı taraf benim istediğim kuaföre benı yollamadılar salonun kine yaptırdım fotoyuda orası ayarlandı rezalet cekımler.....hala düğün resimlerime bakmıyorum....ve aklıma geldıkce onlardan bır kat daha soğuyorum.......
o yüzden kimseye iyi niyetli yaklasmayın fazla.....mesafenizi koruyun.....sizin iyi niyetınızden faydalanmasınlar......

çok haklısın cornnela, bu durumu yaşayan dostlarım oldu..hep kızlar anlayışlı oldular.dediğim gibi
mesafeli olmak bu açıdan en güzeli..kimse hayal kırıklığına uğramak istemez..

başa gelmeyince bilemeyiz valla tatlım ya ama hakkaten soğuk kanlı ve kararlı olmak lazım bu işlerde ki hem aşırı esnek davranıp yıpranmayalım hem de her şey bittiğinde dönüp baktığımızda arkada güzel bi çervede bırakmış olalım:ssz:

çoook haklısın cornellacığım..:31: o yüzden içine girmeden bilemiyorum işte..

biz çok eşya istemiyoruz, tayinciyiz zaten.sürekli bir yere gideceğiz.
az olsun ama istediğimiz gibi olsun diyoruz..salon takımı almayacağız hani yemek odalı falan şuanki düşüncemize göre.
kırlıp dökülsün istemeyiz..

ama zaten dediğin gibi hamama giren terler:9:

artık başını ağrıtır dururuz cornella:9:

biz de işte tayinciyız o yuzden benımde yemek odam yok......hatta masam bile yok benım sadece plastık 2 tane masam var bırı mutfakta bırı balkonda.onu daha yenı alacagız düşün.......zaten 8 saat uzakta arada bir geliyorlar.....fazla gelen gıden yok napım 8 tane sandalye masayı.....
biz sadece solan takımı aldık aslında daha çok oturma grubuna benzıyor....yataklı .ben böyle istemıyordum ama illa yataklı olsun yataklı olsun dedikleri için böyle aldım.şimdi gelen gıdene iyi oluyor......

biz de işte tayinciyız o yuzden benımde yemek odam yok......hatta masam bile yok benım sadece plastık 2 tane masam var bırı mutfakta bırı balkonda.onu daha yenı alacagız düşün.......zaten 8 saat uzakta arada bir geliyorlar.....fazla gelen gıden yok napım 8 tane sandalye masayı.....
biz sadece solan takımı aldık aslında daha çok oturma grubuna benzıyor....yataklı .ben böyle istemıyordum ama illa yataklı olsun yataklı olsun dedikleri için böyle aldım.şimdi gelen gıdene iyi oluyor......

bir ortak nokta daha:31: henüz netleşmediğinden biz de öyle teferruatlı bakmadık..ama kullanışlı bir şeyler alırız..zaten
bizimki karışmıyor bir şeye..nasıl istersen öyle diyor..en güzelini yapmışsınız..ben de mutfağa masa düşünüyorum..:31:

hoşgeldim tatlım. adanalılar sarsın dört bir yanımı ihtiyacım var hepinize.:9::9:
biz de yatak odası bi de mutfağın ıvır zıvırı kıza aittir gerisini erkek yapar ama adanalılar kız evine epeyce yükleniyolar sanırım :1::1:

aynen ölee :) ıvır zıvır demişsin canım ama evi onlar oluşturyo byük eşyalardan sonra :) mutfağı düşün yeterlii :) çamaşır, bulaşık, fırın, elektrik süpürgesi, küçük ev aletleri kıza aittir. buzdolabı televizyon erkek tarafına aittir. :) evi biz yapıyoruz arkadaş yaaa :))))))

hoşgeldinnn:16: valla bak bunu bilmiyordum..ilk fırsatta soracağım...ev eşya çok konuşuruz biz ama hiç lafı geçmedi..
hatta geçende yatak odası bakıyorduk o zamanda da bişiy demedi..:44:

çok haklısın cornnela, bu durumu yaşayan dostlarım oldu..hep kızlar anlayışlı oldular.dediğim gibi
mesafeli olmak bu açıdan en güzeli..kimse hayal kırıklığına uğramak istemez..

erkekler dermi ben alcam diee :) iyice araştır hatta ben sana bi liste yapim eline ver :)

aynen ölee :) ıvır zıvır demişsin canım ama evi onlar oluşturyo byük eşyalardan sonra :) mutfağı düşün yeterlii :) çamaşır, bulaşık, fırın, elektrik süpürgesi, küçük ev aletleri kıza aittir. buzdolabı televizyon erkek tarafına aittir. :) evi biz yapıyoruz arkadaş yaaa :))))))

erkekler dermi ben alcam diee :) iyice araştır hatta ben sana bi liste yapim eline ver :)

demez tabii:9::9: ama sağolsun düşüncelidir yaa..her zaman deriz birlikte ypıcaz diye..bu konuda adet
ve gelenekler bizden sonra gelicek umarım:9::9::9:

Back