• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adanalı Gelincikler Adanaya Varan Gelincikler

Lusi

O zaman dans 🕺
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Ekim 2010
13.876
38.106
798
Adanalıyık Allahın adamıyık :9:
ayy ne klasik sıkıcı bi giriş yaptım ben:10:

neyse sadete geleyim benim pek değerli sevdiceğim adanalı olur, şuan askerde ama askerden gelir gelmez sevdiceğimi kafesleyip söz nişan işlerine girmek istiyorum hayırlısıyla da adetleri gelenek görenekleri nedir bu Adanalı uşakların,
çeyiz bohça adetleri var mıdır
düğün öncesi hazırlıklarda alışveriş nasıl olur
erkek tarafı neler alır kız tarafından neler beklenir
ben içanadoluluyum adetlerimizde tezatlıklar var mıdır

sevdiceğimin bu konularla pek bi ilgisi bilgisi yoktur ben de bu sebeple sizlere danışmaya karar verdim
yorumlarınız fikirlerinizi önerileriniz için pek çok öptüm şimdiden sizleri:54:

Adanalıyık Allahın adamıyık :9:
ayy ne klasik sıkıcı bi giriş yaptım ben:10:

neyse sadete geleyim benim pek değerli sevdiceğim adanalı olur, şuan askerde ama askerden gelir gelmez sevdiceğimi kafesleyip söz nişan işlerine girmek istiyorum hayırlısıyla da adetleri gelenek görenekleri nedir bu Adanalı uşakların,
çeyiz bohça adetleri var mıdır
düğün öncesi hazırlıklarda alışveriş nasıl olur
erkek tarafı neler alır kız tarafından neler beklenir
ben içanadoluluyum adetlerimizde tezatlıklar var mıdır

sevdiceğimin bu konularla pek bi ilgisi bilgisi yoktur ben de bu sebeple sizlere danışmaya karar verdim
yorumlarınız fikirlerinizi önerileriniz için pek çok öptüm şimdiden sizleri:54:

yalnız bırakmayayım seni.:1: Allah önce hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin size..:9:

yalnız bırakmayayım seni.:1: Allah önce hayırlısı ile kavuşmayı nasip etsin size..:9:

ay sorma tatlım aşırı yalnız kaldım kimsecikler yazmamış yorum yapmamış yanlış yere mi açtım başlığı onu düşündüm:43::44:

yok yarim adanalı:17: sizde durum nasıldı?

ayy eskide adanalı deyince cırım cırım kaçardım hiç hoşlanmazdım rabbim sen misin benim kullarımdan hoşlanmayan dedi başıma verdi bi tane adanalı ohh mis iyiki de verdi şükürler olsun.
biz de henüz durumlar yok tatlım asker yolu bekliyorum hele gelsin askerden hemen en çabuğundan çok güzel durumlar yaratıcam :9::9:
ailesiyle fln tanıştım ama ne nasıldır nasıl olur ne biter bilmiyorum.:44:
siz de nasıl durumlar tamamen onlara has diyebileceğin şeyler var mı ya öngörü oluşturması açısından soruyorum:ssz:

huhu mavimi......ben sana biraz bildiklerimden bahsedeyım tatlım........yani öle çok adet madet bilmem ama kendı düğünümde nasıl oldu onu anlatayım.....belki ufak da olsa faydası olur........şimcik;
eğer evlenecegın kişinin ailesi çok gelenekselci ise yani her şeye bu adettendir diye yaklaşımı varsa işin zor...çünkü adetler bitmez:)
öncelikle biz de: nişanı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar.......yani nişan da yeri kız düğünde erkek tutar.......
biz nişanı evde yaptıgımız için bu nişanı kzı tarafı ypar kısmı havada kaldı bıraz...
en baştan başlayım ya karıstı:)
bilindik üzere isteme -söz faslı var.büyükler gelir ister.....işte sorulur ne istersınız falan fılan dıye......benim babam da ne yaparsanız sizin şerefinize demişti.....vel hasıl eğer aileler birbirine uzak oturuyorsa bana göre.....isteme olur daha sonra söz-nişan-tatlı denen faso fiso şeylerin hepsini aynı anda cıkarmak lazım...çünkü her defasında ayrı bir strese gerek yok......ayrı ca da masrafa......
düğünde genelde takı seti takılır onu nişan da mı istersin düğünde mi diye sorabilirler.....
ayrıca klasik bohça falan bizde vardır...kimi aileler dıdısının dıdısına bıle bohça yapıyor.biz sadece aile üyelerine yaptık....
kına yerini biz tuttuk....
tabi kuaförler-kıyafetler vs erkek tarafına ait.....
düğünü zaten erkek yapar ama klasik damatlık vs kız yapar.....
ayrıca eşyalara gelince bizde genelde....oturma odası-mutfak kıza aittir......tabi halıların bir kısmı ile çamaşır makinası-bulaşık makinasını da kız alır....
bunun dışında salon-tv-buzdolabı-halıların yarısı-yatak odası-perdeler erkek tarafına aittir.....
ayy çok stresli dönemler.neyse....bu süreçte kv senın bazı eksiklerini alır örneğin benım ki yatak örtümü aldı...maddi duruma göre yanı....
nikah kıyafetını de erkek tarafı alır bizde......onu da unutmadan söyleyeyim.......
nevresimler falan fılan zaten bunlar bilindik erkek tarafı da veriyor.....
adanalılar eğlenceyi severler..kimisi davul zurna bile tutar yani:27::27::27:
bunlar aklıma gelenlerdi.....
senin sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım bildiğim kadarı ile......

Son düzenleme:
ayy eskide adanalı deyince cırım cırım kaçardım hiç hoşlanmazdım rabbim sen misin benim kullarımdan hoşlanmayan dedi başıma verdi bi tane adanalı ohh mis iyiki de verdi şükürler olsun.
biz de henüz durumlar yok tatlım asker yolu bekliyorum hele gelsin askerden hemen en çabuğundan çok güzel durumlar yaratıcam :9::9:
ailesiyle fln tanıştım ama ne nasıldır nasıl olur ne biter bilmiyorum.:44:
siz de nasıl durumlar tamamen onlara has diyebileceğin şeyler var mı ya öngörü oluşturması açısından soruyorum:ssz:

biz de buraya gelmelerini bekliyoruz..:31: gıyabında tanıyorum onları henüz.
bir yıl önce abisi evlendi.çok detay bilmiyorum ama öyle şartlanmış gelenekleri yok bildiğim.

yakın zamanda o şerefe nail olunca burada paylaşırım..:16::16::16:
Allah en kısa sürede size de nasip etsin.

huhu mavimi......ben sana biraz bildiklerimden bahsedeyım tatlım........yani öle çok adet madet bilmem ama kendı düğünümde nasıl oldu onu anlatayım.....belki ufak da olsa faydası olur........şimcik;
eğer evlenecegın kişinin ailesi çok gelenekselci ise yani her şeye bu adettendir diye yaklaşımı varsa işin zor...çünkü adetler bitmez:)
öncelikle biz de: nişanı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar.......yani nişan da yeri kız düğünde erkek tutar.......
biz nişanı evde yaptıgımız için bu nişanı kzı tarafı ypar kısmı havada kaldı bıraz...
bilindik üzere isteme -söz faslı var.büyükler gelir ister.....işte sorulur ne istersınız falan fılan dıye......benim babam da ne yaparsanız sizin şerefinize demişti.....vel hasıl eğer aileler birbirine uzak oturuyorsa bana göre.....isteme olur daha sonra söz-nişan-tatlı denen faso fiso şeylerin hepsini aynı anda cıkarmak lazım...çünkü her defasında ayrı bir strese gerek yok......ayrı ca da masrafa......
düğünde genelde takı seti takılır onu nişan da mı istersin düğünde mi diye sorabilirler.....
ayrıca klasik bohça falan bizde vardır...kimi aileler dıdısının dıdısına bıle bohça yapıyor.biz sadece aile üyelerine yaptık....
ayrıca eşyalara gelince bizde genelde....oturma odası-mutfak kıza aittir......tabi halıların bir kısmı ile çamaşır makinası-bulaşık makinasını da kız alır....
bunun dışında salon-tv-buzdolabı-halıların yarısı-yatak odası-perdeler erkek tarafına aittir.....
ayy çok stresli dönemler.neyse....bu süreçte kv senın bazı eksiklerini alır örneğin benım ki yatak örtümü aldı...maddi duruma göre yanı....
nikah kıyafetını de erkek tarafı alır bizde......onu da unutmadan söyleyeyim.......

cornella burada da karşılaştık..:31: sen adanalı mıydın??

peki isteme nasıl oluyor siz de? tanışma oluyor mu en başta?

ayy tatlım uzun ve açıklayıcı olmuş demek senin sevdiceğin de adanalı :1:
ailesi modern aslında ben o kadar incik cincik gelenek görenek uygulayacaklarını sanmıyorum ama mutlaka vardır olmazsa olmazları diye düşünmüştüm.
genel hatlarıyla benzio bizim tarafın adetlerine eşya paylaşımı bizde yatak odasıyla mutfak eşyaları ve küçük ev aletleri vardır.
ama ikimizde çalışıyoruz böyle bi ayrım olmadan ortak da ödenebilir.
davul zurna hoş değil ama ya nasıl olur bilmiyorum ama :44:

biz de buraya gelmelerini bekliyoruz..:31: gıyabında tanıyorum onları henüz.
bir yıl önce abisi evlendi.çok detay bilmiyorum ama öyle şartlanmış gelenekleri yok bildiğim.

yakın zamanda o şerefe nail olunca burada paylaşırım..:16::16::16:
Allah en kısa sürede size de nasip etsin.

ayy tatlım ya ne güzel valla canım çekti şuan paylaş her şeyi dinlemek duymak istiyorum:9::9:
mutlu mesut olursunuz bi ömür inşallah:16:

istemeye gelinmedi mi henüz kavrayamadım onu:44:

cornella burada da karşılaştık..:31: sen adanalı mıydın??

peki isteme nasıl oluyor siz de? tanışma oluyor mu en başta?

evet canım eşim de bende adanalıyız.......benim annem önceden işler resmıyete dönmeden önce eşimi bir kere gördü işte nasıl bır ınsandır diye......
sonra ailesi bir kere geldiler söz den önce babam falan tanıstılar hepsi.....ay bu kısımlar çok heyecanlı oluyor.....
sonra isteme-söz gününe karar veriliyor....
isteme sırasında gelen çikolata-yüzük falan erkeğe ait zaten:) ama dediğim gibi bence sen nişan-tatlı vs onların hepsini bir arada çıkar....çünkü hem masraflı olur erkek ark ın için sürekli git gel git gel...hem de her defasında ayrı bir stres olursun....bizim öyle oldu aynı şehirde olmamıza ragmen..birbirimizi zaten tanıdıgımız için de sadece 4 ay nişanlı kaldık..onda bile sıkıntılar hat safhada oluyor

evet canım eşim de bende adanalıyız.......benim annem önceden işler resmıyete dönmeden önce eşimi bir kere gördü işte nasıl bır ınsandır diye......
sonra ailesi bir kere geldiler söz den önce babam falan tanıstılar hepsi.....ay bu kısımlar çok heyecanlı oluyor.....
sonra isteme-söz gününe karar veriliyor....
isteme sırasında gelen çikolata-yüzük falan erkeğe ait zaten:) ama dediğim gibi bence sen nişan-tatlı vs onların hepsini bir arada çıkar....çünkü hem masraflı olur erkek ark ın için sürekli git gel git gel...hem de her defasında ayrı bir stres olursun....bizim öyle oldu aynı şehirde olmamıza ragmen..birbirimizi zaten tanıdıgımız için de sadece 4 ay nişanlı kaldık..onda bile sıkıntılar hat safhada oluyor

ay biz uzağız 6 -7 saat kadar geldiler mi söz möz çıksın mı aradan yani bi kere de vermez ki babam beni ayy bilemedim şimdi bi de bu durumlar var demi :26:

ayy tatlım uzun ve açıklayıcı olmuş demek senin sevdiceğin de adanalı :1:
ailesi modern aslında ben o kadar incik cincik gelenek görenek uygulayacaklarını sanmıyorum ama mutlaka vardır olmazsa olmazları diye düşünmüştüm.
genel hatlarıyla benzio bizim tarafın adetlerine eşya paylaşımı bizde yatak odasıyla mutfak eşyaları ve küçük ev aletleri vardır.
ama ikimizde çalışıyoruz böyle bi ayrım olmadan ortak da ödenebilir.
davul zurna hoş değil ama ya nasıl olur bilmiyorum ama :44:

ya bırak napcaksın sen alıp yatak odasını alsınlar ayrıca biz çalışıyoruz deyip de sakın ortak falan alayım deme....her şeyi üstünüze yıkarlar ne yapılması gerekıyorsa yapsınlar.evlenınce yıllarca borç mu ödeyeceksin......
bu arada ben büfe müfe almadım..eşim zaten tayıncı......
oturma odası da almadım ama onun değerınde duvar unıtesı aldım onu da sırf karsı taraf dır dır etmesın dıye.....
yenı evlı çiftlere gerek yok bence hem oturma odası hem salon......

küçük ev aletleri falan onları zaten kız tarafı alır....elektrik süpürgesi-fırın-ocak yanı mutfak olunca ben bunları da kattım içine

şimdi öyle anlatayım; ailesi ile hiç tanışmadık...buraya geldiler ( istanbul ) ama tanışma ortamı olmadı, sevdiğim buraya tayinle geldiği için.daha çok onun
evini düzenlediler.sonra annesi hooop diğer çocuklarına gitti.:31: orada da kadın koşturuyor.işte bir takım aksilikler var ama atlacaklar inşallah..

sonrasında onlar gelecek ben annesi-babsıyla tanışcam.sonra aileleri tanıştırcaz:52: ayyy cidden merak ediyorum nasıl olacak..

isteme,söz bir arada olsun..hatta söz, nişan tadında olsun diyorum ben.:31: yer tutmayacağım.
çok bir şey istemem, sadece sevdiklerimle bir arada olayım yeter..zaten sonrasında eylül gibi istiyoruz.
oturur ayrıntıları konuşuruz diyorum.bohça olayına karar vermedim:26:

ay biz uzağız 6 -7 saat kadar geldiler mi söz möz çıksın mı aradan yani bi kere de vermez ki babam beni ayy bilemedim şimdi bi de bu durumlar var demi :26:

önceden bir kere tanışmaya gelecekler ya zaten o zaman anlaşılır.....olmadı bi yerde kalırlar bir gün diğer gün baban tamam isteme gününe karar verelim diyebilir ya da tel de söylersiniz....

ya bırak napcaksın sen alıp yatak odasını alsınlar ayrıca biz çalışıyoruz deyip de sakın ortak falan alayım deme....her şeyi üstünüze yıkarlar ne yapılması gerekıyorsa yapsınlar.evlenınce yıllarca borç mu ödeyeceksin......
oturma odası da almadım ama onun değerınde duvar unıtesı aldım onu da sırf karsı taraf dır dır etmesın dıye.....

küçük ev aletleri falan onları zaten kız tarafı alır....elektrik süpürgesi-fırın-ocak yanı mutfak olunca ben bunları da kattım içine

yatak odasını benim bildiğim kız alır, adana da öyle mi adet var:44:
ben almaya başladım mutfak eşyalarımı:8:

yatak odasını benim bildiğim kız alır, adana da öyle mi adet var:44:
ben almaya başladım mutfak eşyalarımı:8:

cnm bizde böle bilmıyorum ben .yanı benim eşim aldı hep....benim kv biraz geleneksel takılır öyle ir şey olsaydı söylerdı.....çünkü bir tane halım eksik kalmıstı dedim ki yatak odasına halı almayacagız mı dedim.onu kız tarafı alır dedi hemen..lafı yapıştırdı......
yanı sadece mobilyaları erkek alıyor...onund ısında cogu eşya kıza ait.....yatak yorgan yastık yarı yarıya oluyor.....

hmm haklı olabilirsin tatlım da henüz belli olmamakla birlikte onun oturduğu lojmanda oturmamız kuvvetle muhtemel o da 1+1 hem lojman hakkımız ölmesin hem çok masraf olmasın düğün arifesi hem de bürsürü telaşa ev ve eşya telaşınıda eklenmesin diye ben teklif ettim. o aslında yanaşmıyordu yeni gelin orda oturmaz diye ama ikna ettim. azcık eşya alacak olabiliriz bu rahatlatır çoğu açıdan bizi aslında da şimdi başıma gelmeyince de iyi mi olur kötü mü olur ölçemiyorum da:26:

Back