- 3 Şubat 2009
- 1.413
- 8
merhaba canım rapor için aşagıdakiler gerekli.3 defa aşılama yaptırman lazzım .eğer eşinde ağır bir problem varsa (yeterli sperm sayısı morfoloji ve hareket sorunu ozaman aşılama yaptırmana gerek yok. evraklarını verdikten sonra kurula dosyanız gidiyor ve kurul onayından sonra rapor çıkıyor.tabi bu işlemi hızlandırmak doktorunun elinde .çukurova balcalıdanmı çıkartacaksın raporu.benim raporum 2 haftada çıkmıştı.umarım yardımcı olmuşturum.sormak istediğin birşey olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.allah yardımcınız olsunarkadaşlar merhaba aranızda tüp bebek için rapor çıkaran varsa yardımcı olabilir mi? illa regli iken mi gitmek gerekiyor... bu ay reglim dün bitti hava şartları yüzünden ulaşım yoktu diğer şehirlere bulunduğum şehirde tüp bebek merkezi yok. bu hafta yollar açıldı diğer reglimde başlamak istiyorum . b u hafat gitsem rapor çıkarabilirmiyim? netten baktım anlamadım bilen varsa yardım edin banaaa.... adanada başkentte denemek istiyorum raporu orda çıkarmaya çalışcam ama çıkarırlar mı ki?
T.C. Vatandaşı olmak,
Resmi nikahlı olmak,
Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.
Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15er gün zaman geçmiş olmalı)
Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)