kızlar beeeennn geldim.... :sm_cool:
evet daha yeni geldim adanadan ayağım tozuyla... gelir gelmez foruma girip size birşey yazayım dedim hemen... evet size bahsetmiştim adana tüp bebek merkezine gittik sonunda... görseniz ne dualr ediyorum... allahım biliyorsun doktor konusunda ne şansızlıklar yaşadım ne olur bu seferki aradığımız doktor olsun diye... :sm_confused: neyse hemen lafa gireyim... aslında biz dr. ahmet zeki ışık beye gidecektik ama onun aniden acil bir hasta çıkınca birde iskenderundan geliyorsunuz sizi daha fazla bekletmeyelim gökhan beyle görüştürelim dediler... ee bizde ne yapalım eşimde bende iş yerinden izinli gelmiştik tamam dedik...hayırlısı buymuş demekki dedik ve geçtik...
öncelikle şunu söyleyeyim çok ilgililer doktorundan tutun hemşiresinden,sekreterine kadar... doktor elindeki kayıtlara biz ilgili bilgileri almak için önce ben size sorular sorayım...siz cevaplayın...sonra hikayenizi uzun uzun dinlerim dedi... tabi ben hikayemi anlattım endometrozis hastayım ve ilk önce laporoskopi oldum kistlerim çok büyüktü ve alınamadığı için açık ameliyat oldum dedim... ameliyat sonrası doktorun yaptığı açıklamada kistlerden dolayı tüplerde,kanallarda yapışıklıklar,zedelenmeler oluşmuş dediğini anlattım... tamam hemen muhayeneye geçti... kistlerim tekrar yenileniyormuş... sağ yumurtalığın doktorun tabirine göre balçık gibiymiş ama sol yumurtalığım ona göre daha temizmiş.. sende ilk yapmamız gerekenler hormon tahlilini tekrarlaman çünkü bendeki hormon tahlilleri çok eskiydi..birde ameliyat sonrasındaki son durumuna bakmam lazım dedi.. yumurtalar ne alemde ne kadarı elimizde kalmış ona bakalım dedi...eşinede tekrardan spermiyogram testi dedi..çünkü oda eskiydi.. ve son olarak hsg (rahim filmi)... çünkü oda eskiydi birde ameliyat öncesinde çekilmişti..ameliyat sonrası tüplerin durumuna birde ordan bakalım dedi... ve daha önceki çektirdiğim filim aslında çokta net ve anlaşılır değildi... ondan sonra net birşeyler söylerim dedi tedavine nasıl ve nerden başlayacağımıza dair dedi...
bende peki bunları yapmadan şuanki durumuma göre sizde tüp bebekten başka çare yok gibi diyormusunuz...evet dedi ama yinede bunların sonucunu görmeden kesin birşey diyemem dedi... ve şunuda söyledi benim diğer tüp bebek yaptıran bayanlara göre tutma şansı daha düşük (bunu zaten biliyordum çok duymuştum)... bizde yumurta rezervi daha az olduğundan ve bu çikolata kistlerinin salgıladığı sıvı döllenen yumurtayı sonlandırabileciğinden tüp bebekteki şansımız da düşük ama umut umutsuz değilsin... böyle çok hastamız hamile kalabilmiştir dedi...
evet işte söyleyeceklerim bunlar...biraz uzun oldu ama herşeyi detayıyla anlatmak istedim umarım azda olsa size ışık olmuşumdur ve inşallah bende burda aradığım doktoru bulabilmişimdir.. ne diyeyim... ama için rahat bir şekilde ayrıldım ordan kafamda soru işareti kalmadı hiçbirşeye dair...
pzt tekrar gideceğiz hsg ve diğer testler için... ondan sonraki aşamalardada burdayım merak etmeyin... Şeniz