• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana Özel Can Kız Yurdu

chen20

Sevgi emek ister...
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
189
2
66
İstanbul
Selam kızlar...

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra dışarıda okuyacaklar için en büyük problem kalacak yer! Çoğu öğrenci ilk yıl için yurtları tercih ediyor. Adana'da okumak isteyenler için bir yıl kaldığım Can Kız Yurdu'nu anlatmaya karar verdim.

Bu yurdun en büyük artısı akşam yemeği vermesi. Adana'da Can ve Darende (cemaatin yurdu) hariç akşam yemeği veren özel kız yurdu yok. Akşam yemeğini anlaştıkları bir şirket getiriyor. Verilenler genelde 4 çeşit oluyor. Çorba, pirinç pilavı, salata ve ana yemek. Bazen tatlı veriliyor. Kahvaltıda çay, peynir, domates, zeytin, reçel ve tereyağı her zaman verilir. Arada çokokrem, haşlanmış yumurta, süt ve cumartesi günleri herkesin beklediği sucuklu yumurta verilir :66:

İki tane televizyon odası var. Biri zemin katta diğeri çatı katında. Birincisinde sigara içenler oturuyor. (Ayrıca birincisinde çok dedikodu dönüyormuş :1:) Ben çatı katını tercih ediyorum. Kışın soğuk oluyor. Klima var ama çalışmıyor ne yazık ki.

Her katta 2 tane dört kişilik, 5 tane iki kişilik ve 1 tane tek kişilik oda var. Tek kişilik odanın ekstradan tuvaleti ve banyosu var. Isınma klima ile sağlanıyor.

Her katta 3 tane duşluk var. Bunun için banyoda sıra beklemek gibi bir problemle karşılaşmayacağınızı sanmayın. Çünkü birisi duşa girdiği zaman diğer duşluktan soğuk su geliyor. Ayrıca su büyük problem. Bir türlü ılık suyu ayarlayamıyorsunuz. Ya soğuk ya çok sıcak geliyor. Şikayet ettik. Ama yapılmadı. :14: Sıcak su akşam 22.30'a kadar açıktır.

Temizlikçi teyzeler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri odaları elektrik süpürgesiyle temizler. Yerler halıyla kaplıdır. Şubat tatilinde halıları silerler. Bunun dışında odada bir temizlik yapılmaz. Tuvalet, banyo ve yerler her gün temizlenir.

Çamaşırlara gelince Pazartesi ve Salı beyazları, Çarşamba ve Perşemce renklileri, Cuma ve Cumartesi havluları ve nevresimleri çamaşırhaneye indirirsiniz. Deterjanı plastik bir bardağa koyup çamaşırlarınızın yanına koyarsınız. (Evet deterjanı siz veriyorsunuz) Çamaşırlarınız yıkanıp asılır, Daha sonra katlanıp çamaşırhaneye konulur ve çamaşırlarınızı alırsınız(Çoğu kişinin zıbını kayboluyor. Etiketine isminizi yazarsanız rahat edersiniz) Ütüyü onlar yapmıyor. İsterseniz çamaşırhanede bir ütü var. Onunla yapabilirsiniz. Bu arada çoraplarınızı ve iç çamaşırlarınızı elinizde yıkamak zorundasınız. Onları yıkamıyorlar.

Odaların fiyatına gelince yurdun öğrencisi olduğum içim aileme erken kayıt için mayısta bir çizelge geldi. Ona göre odaların peşin fiyatları;

4 Kişilik Oda: 5000
2 Kişilik Oda: 5500
2 Kişilik Oda: 6000 (Diğer iki kişiliğe göre çok az büyük)
1 Kişilik Oda: 7000

Bu fiyatlar yurdun öğrencisi olduğum için ve erken kayıt döneminde verildiği için normale göre biraz daha düşük.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. :71:

Son düzenleme:
Selam kızlar...

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra dışarıda okuyacaklar için en büyük problem kalacak yer! Çoğu öğrenci ilk yıl için yurtları tercih ediyor. Adana'da okumak isteyenler için bir yıl kaldığım Can Kız Yurdu'nu anlatmaya karar verdim.

Bu yurdun en büyük artısı akşam yemeği vermesi. Adana'da Can ve Darende (cemaatin yurdu) hariç akşam yemeği veren özel kız yurdu yok. Akşam yemeğini anlaştıkları bir şirket getiriyor. Verilenler genelde 4 çeşit oluyor. Çorba, pirinç pilavı, salata ve ana yemek. Bazen tatlı veriliyor. Kahvaltıda çay, peynir, domates, zeytin, reçel ve tereyağı her zaman verilir. Arada çokokrem, haşlanmış yumurta, süt ve cumartesi günleri herkesin beklediği sucuklu yumurta verilir :66:

İki tane televizyon odası var. Biri zemin katta diğeri çatı katında. Birincisinde sigara içenler oturuyor. (Ayrıca birincisinde çok dedikodu dönüyormuş :1:) Ben çatı katını tercih ediyorum. Kışın soğuk oluyor. Klima var ama çalışmıyor ne yazık ki.

Her katta 2 tane dört kişilik, 5 tane iki kişilik ve 1 tane tek kişilik oda var. Tek kişilik odanın ekstradan tuvaleti ve banyosu var. Isınma klima ile sağlanıyor.

Her katta 3 tane duşluk var. Bunun için banyoda sıra beklemek gibi bir problemle karşılaşmayacağınızı sanmayın. Çünkü birisi duşa girdiği zaman diğer duşluktan soğuk su geliyor. Ayrıca su büyük problem. Bir türlü ılık suyu ayarlayamıyorsunuz. Ya soğuk ya çok sıcak geliyor. Şikayet ettik. Ama yapılmadı. :14: Sıcak su akşam 22.30'a kadar açıktır.

Temizlikçi teyzeler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri odaları elektrik süpürgesiyle temizler. Yerler halıyla kaplıdır. Şubat tatilinde halıları silerler. Bunun dışında odada bir temizlik yapılmaz. Tuvalet, banyo ve yerler her gün temizlenir.

Çamaşırlara gelince Pazartesi ve Salı beyazları, Çarşamba ve Perşemce renklileri, Cuma ve Cumartesi havluları ve nevresimleri çamaşırhaneye indirirsiniz. Deterjanı plastik bir bardağa koyup çamaşırlarınızın yanına koyarsınız. (Evet deterjanı siz veriyorsunuz) Çamaşırlarınız yıkanıp asılır, Daha sonra katlanıp çamaşırhaneye konulur ve çamaşırlarınızı alırsınız(Çoğu kişinin zıbını kayboluyor. Etiketine isminizi yazarsanız rahat edersiniz) Ütüyü onlar yapmıyor. İsterseniz çamaşırhanede bir ütü var. Onunla yapabilirsiniz. Bu arada çoraplarınızı ve iç çamaşırlarınızı elinizde yıkamak zorundasınız. Onları yıkamıyorlar.

Odaların fiyatına gelince yurdun öğrencisi olduğum içim aileme erken kayıt için mayısta bir çizelge geldi. Ona göre odaların peşin fiyatları;

4 Kişilik Oda: 5000
2 Kişilik Oda: 5500
2 Kişilik Oda: 6000 (Diğer iki kişiliğe göre çok az büyük)
1 Kişilik Oda: 7000

Bu fiyatlar yurdun öğrencisi olduğum için ve erken kayıt döneminde verildiği için normale göre biraz daha düşük.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. :71:

meraba,
can öğrenci yurdu için yazdığınz konuyu gördüm ilgimi çekti. bu sene çukurova pdr yi kazandım ama henüz kalacak yerim yok adanayı da fazla bilmiyorum g.antepden geleceğim. fevzi çakmak yurduna basvuru yapacağım ama çıkacağını sanmıyorum.
kaldıığnız yurt okula yakın mıydı diyecektim servisi var mı ya da . cümki ben 2.öğretimim gidip gelmek sorun olur mu,
cvp yazarsanız sevinirim .

teşekkür ederim ,
malesef mesaj sayım 1 olduğu için cvp yazamıyorum.
benim amacım okula çok yakın olmak ama adanada okulun çevresinde yurt falan yok galiba. gantep de okula sıfır yurtlar çünki otobüse gerek yok. bazı yurtlar okula servisimiz var demişler o yüzden sordum.

kyk okul başlamadan 1 2 hafta önce açıklanıyor bu arada.
olmazsa hemen bi yer bakmalıyım yani.

Benim bildiğim Neşe Kız Yurdu'nun servisi var sadece. O da bu yıl satıldı. Bu seneki sistemi ne olacak bilmiyorum.
KYK açıklanır açıklanmaz yurt işini hallet. Çünkü yurtlar çabuk doluyor. Açıkta kalma.

evet öyle yapmaya çalışacgım, 2hafta içinde ayarlamış olurum.
çok teşekkürler bilgilendirdiğniz için, iyi günler.

merhaba kızlar. ben de üniversiteyi adanada okudum. ve 5 yıl can kız yurdunda kaldım. öncelikle şunu söyleyeyim, evimden üniversiteye giderken ağlamamıştım ama okul bittiği zaman yurttan ayrılıyorum diye ağladım :))

ben de bir kaç noktada bilgi vermek istiyorum. öncelikle, ulaşımı soranlar olmuş. yurdun hemen önünde otobüs durağı var ve her 2 dakikada bir otobüs geçiyor. bu otobüslerin zaten üniversiteden önceki son durağı yurdun önündeki durak ve 10 dakika gibi bir sürede okulda oluyordum ben.

yemek konusuna gelince. akşam yemeği olması çok büyük bir artı. 5 yıl boyunca hiç burada aç kaldığımı hatırlamıyorum :) çünkü çeşit çok ve birini yemezsen diğerini zaten seve seve yiyorsun. bir de ben normal öğretim okudum ama alttan derslerim olduğu için 2. öğretim derslerine de gidiyordum. akşam yemeği 2. öğretimler için ayrı çıkıyordu ve o da çok güzel. akşam okuldan geldiğinizde sıcak yemeğiniz oluyor.

çamaşır ve ütü konusunda, hiç eşyamın kaybolduğunu bilmem. ama sanıyorum önemli olan çamaşırları hemen almak. zaten sabah verdiğinizde akşam çamaşırlar kurumuş oluyor. benim oda arkadaşım çamaşırlarını uzun süre almazdı mesela, onun bir iki kez kaybolduğu oldu kıyafetinin. ama onda da zaten başkası yanlışlıkla almış, geri getirdi.

ütü yapmıyorlar, ancak çamaşır görevlisi abla (benim zamanımda emine abla vardı, sanıyorum hala o var) siz rica ettiğiniz zaman ütünüzü bile yapıyor. o derece tatlı bir insan :)

deterjan ve iç çamaşırı konusunda ise, bence çok doğru bir uygulama. çünkü ben mesela iç çamaşırlarımın hiç bilmediğim birinin kıyafetleriyle birlikte yıkanmasını, ya da kıyafetlerimin arasında başka birinin iç çamaşırının yıkanmasını istemem. deterjanda da, tercih meselesidir. ben ilk yurda girdiğim zaman, yurdun deterjanı kullanılıyordu. ben yine memnundum, ama bazısı daha hassas oluyor, kızların bir kısmı kendi deterjanını kullanmak istedi. o yüzden o zaman toplantı yapılmıştı ve böyle bir uygulamaya geçilmişti.

can kız yurdu, gerçekten de, çok lüks değil, ancak bence hem her türlü ihtiyacın karşılandığı, hem de duygusal olarak bir bağınızın olduğu bir yurt. ben hala hem yurt sahibi ile, hem gece müdürü ile hem de yurttan arkadaşlarım ile görüşüyorum. hatta yurttaki arkadaşlarım başka şehirlerden düğünüme bile geldiler :)

çalışanlar ve ortam öyle güzel ki, ben ilk iki senemde yılbaşında ailemin yanına gitmiştim. ama sonraki 3 sene hep yurtta kutladım yılbaşını. çünkü yılbaşı partileri oluyor ve inanılmaz eğlenceli geçiyor. hala o kadar güzel bir yılbaşı geçirdiğimi hatırlamıyorum.

bir de çok güzel bir anım vardır. hayatımda ilk kez bir anneler gününü annemden uzakta geçirecektim. sanıyorum sınavım vardı gidememiştim. sabah odamda ağlayıp ağlayıp sonra şiş gözlerle kahvaltıya gittiğimde, anneler günü özel kahvaltısını görüp çok mutlu olmuştum. o zamandan beri de zaten yurdun sahibi (ki kendisi hafta içi gündüzleri hep yurtta oluyor) benim 2. annem gibi olmuştu.

son olarak, her sene başı ve sonunda da geleneksel bahçe yemeği yapılıyor. upuzuuun masalar, masaların başında yanan bir mangal, çok güzel bir kebap ve sonsuz muhabbet, eğlence :)

eğer denk getirebilirsek, yurttan arkadaşlarımla bu yıl bir bahçe yemeğinde buluşmayı planlıyoruz :)

çok uzattım farkındayım ama başlığı görünce yazdıkça yazasım geldi :) dile kolay 5 yıl sonuçta. acısıyla ama çoğu tatlı anılarla geçip gitti. ve ben çok huzurluydum bu yurttta. başka yurtta kalan arkadaşlarım da zaten sonradan hep can'a geldiler 2. ya da 3. senesinde.

son olarak, hala oralarda olan birisi varsa, bir söyleyebilir mi, bahçedeki o güzel kangal köpeği çapkın ne yapıyor :) yurdun köpeği bile kız :) ama adı çapkın :)

meraba,
can öğrenci yurdu için yazdığınz konuyu gördüm ilgimi çekti. bu sene çukurova pdr yi kazandım ama henüz kalacak yerim yok adanayı da fazla bilmiyorum g.antepden geleceğim. fevzi çakmak yurduna basvuru yapacağım ama çıkacağını sanmıyorum.
kaldıığnız yurt okula yakın mıydı diyecektim servisi var mı ya da . cümki ben 2.öğretimim gidip gelmek sorun olur mu,
cvp yazarsanız sevinirim .

mrb canım bende çukurova elektrk elektroniği kazandım bu yıl ..
ben de başvurumu yaptım beklemedeyim..
devlet yurtlarının misafir öğrenci alabilme olanağı varmış devlet yurdu olmazsa bi süre öyle idare et filan dediler bilmiyorum ..
Benim bildiğim Neşe Kız Yurdu'nun servisi var sadece. O da bu yıl satıldı. Bu seneki sistemi ne olacak bilmiyorum.
KYK açıklanır açıklanmaz yurt işini hallet. Çünkü yurtlar çabuk doluyor. Açıkta kalma.

devlet yurdu nasıl biliyor musun acaba:26:
kalanlar memnun muydu

devlet yurtlarının misafir öğrenci alabilme olanağı varmış devlet yurdu olmazsa bi süre öyle idare et filan dediler bilmiyorum ..

devlet yurdu nasıl biliyor musun acaba:26:
kalanlar memnun muydu

Selam. Evet misafir öğrenci olanağı vardı. Şimdi yanlış bilgi vermek istemem ama kalan arkadaşlarım pek memnun değildi. Aslında bu biraz senin oda arkadaşlarına bağlı. İyi insanlar denk gelirse rahat edersin.

Selam. Evet misafir öğrenci olanağı vardı. Şimdi yanlış bilgi vermek istemem ama kalan arkadaşlarım pek memnun değildi. Aslında bu biraz senin oda arkadaşlarına bağlı. İyi insanlar denk gelirse rahat edersin.

anladım çok teşekkürler :71:

çıkmazsa misafir olarak kalmam, oradaki akrabamda kalmayı tercih ederim ben.
zaten devlet yurdunda da uzun süre kalabilr myim bilmiyorum en fazla bir sene. o da ancak temiz bi yerse
:50:

can kız yurduna kaydımı yaptırdım. hatta yanımda bir arkadaşımı da yazdırdım.
yazdıklarınız çok yardımcı oldu tabi teşekkürler, ins iyi olur memnun kalırız. :34:

Back