- 4 Haziran 2022
- 6
- 2
- 36
- Konu Sahibi Goodpasture
Herkese mrblar ben saglik calisaniyim. 2015 2016 yılinda asilam vs ile gebe kalamayinca adana acibadem volkan beye gittik. Sizde onemli bi sorun yok dedi tup bebek denemeseniz bile olur dedi bizde bi daha asilama denedik olmayinca volkan beye gittik. Pcos oldugum icin cok sayida yumurta olustu toplamak icin cagirdilar. Toplanacagi gun gece 4 te siddetli karin agrim oldu yumurtalar catlamaya baslamisti hastaneye iki buklum gittim ama onemsemediler ve bi kac kisiyi aldiktan sonra beni aldilar o halde aci icinde kivrandim. Yumurtalar toplandi cok sayida yumurta olusmustu. 9 tanesi 5. Gune yetisti. Bana 3 erli donduruyoruz dediler. Bir ay sonra transfer icin gittik 3 tane cozduler 2 tane transfer ettiler digeri atildi. Transfer sonrasi mesane bosaltma isleminde steril davranmadilar. Ilk transferde Ikiz gebelik olustu kalp atimlarini duyduk. Daha sonra ikisinide kaybettik. Saglik calisani oldugum icin ekstra test vs gerekir mi diye sordum gerek yok ama dilerseniz randevu alin gelin dedi. Ben testlerimi yaptirdim. Ikinci transfer icin gittik. Enox eklendi tedavime. Gebelik oldu ama kalp atimi duyamadik. Tabi yine 2 embriyo transfer digeri cope. 3. Kez transfer yapildi yine ayni sey kese gorunuyor kalp atimi yok. Bu sefer depo progesteron dozunu cok arttirdi ama bence kendi de gebeligin devam etmeyecegini biliyordu. 3. Transferde bosa gitti. Hayal kirikliklari ile 3 gebelik yogun ilac kullanimi bozulan psikoloji cok zor sureclerden gectim. Aciklama sordum muhattap bulamadim dr beye ulasamadim bile hemsire hanimda onemsemedi. Zaten tedavi suresincede pek aciklama yaptiklari soylenemez. Transfer edilenlerin hepsi 1. Kalite embriyoydu. Bi sure ara verdik daha sonra ankara daki bir merkeze gittik. Biz genetik yaptirmak istedik surekli kayip olunca drumuz %56 genetik normal gelecek dedi biz yine de yaptirmak istedik. Tedavi sekli bile o kadar farkiliydi ki bir suru ilac kullanmama gerek kalmadi enox vs gerek yok.Sadece vajinal progesteron kullandim. Kanamam olunca gunluk progesteron ignesine gectik.Su an cok sukur bir yavrum var. Tecrubemi sizinle paylasmak istedim.