Ben de geçen Aralık ayında tüp bebek tedavisi oldum Adana Acıbadem'de. Volkan Noyan hoca ile başladık. Sonuç negatif oldu.
Öncelikle yaptırmak isteyenlere örnek olsun diye yazmak istedim bunu.
Çünkü Volkan hoca, başlabgıçta kişiye özel tedavi uygulayacağını söylemişti ve benim de durumum özel açıkçası. Yaştan dolayı yumurta rezervim az.
Ve bir önceki Medline'da yaptırdığım gibi aynı teknik ile tüp bebek tedavisi yaptı bana yine de.
Hiç bir farklılık olmadı. Havuz yöntemi yapacağını söyledi, yapmadı.
Üstelik benim çok ufak miyom var. Ve kendi kadın doğum uzman doktorum bu miyomun tüp bebek tedavisine engel olup olmadığına, tüp bebek merkezindeki uzman doktorunuz karar versin, ona göre histereskopi ya da başka bir cerrahi uygulamaya o karar versin demişti. Volkan hoca miyomum olduğunu göre göre bana tüp bebek tedavisi yaptı, engel olmayacağını söyledi.
Şimdi Ankara'da başka bir uzman Prof ile görüşüyorum, bu miyomum hamile kalmama engel olduğunu söyledi.
Yani lafı çok uzatmadan özetle söylemek istediğim şudur ki; Acıbadem gibi hastaneler para ve ticari mal olarak görüyor sizi.
Bu hiç hoş değil öncelikle. Volkan hoca ne kadar iyi olursa olsun bir sonuç alarak hastane kayıtlarına girmeyi hedefliyor ve kendi başarısı değil, kazandırdığı para önemli oluyor.
Acayip kızgınım. Tüp bebek tedavisi maddi ve manevi bireylere yük ve de kadın olarak çektiğimiz iğne ve hormon tedavisinin etkilerini aylarca üzerimizden atamıyoruz. Aylardır hormonlardan aldığım kilolar ile uğraşıyorum ve üstelik, adetlerim de değişti. Ve de meme gibi diğer kadın uzuvlarını da hormonlar etkiliyor. Benim daha önce meme ameliyatım da vardı. Memelerde tekrar kitleler oluştu. Bu süreç çok zor fakat uzman doktor sizi meta olarak görüyorsa inanılmaz para, zaman ve enerji kaybına yol açıyor.