Adak geçerli mi? yardım edin !!!!

Kurban etmek yerine getirilecek bir adak ama hani deve kurban edicem dese belki binevi ya da memlekette hiç olmayacak birşey ne bilem

iki tane kesmeliydiniz ama hesabiniza gore.. iki ayri soz var ortada. evlat icin adak degil de akika deniliyor bu arada.

Bu tarz konularda diyanet fetva hattını aramanız daha sağlıklı olur.

Kurban etmek yerine getirilecek bir adak ama hani deve kurban edicem dese belki binevi ya da memlekette hiç olmayacak birşey ne bilem
Kitaptaki kısmı bulmaya çalışıyorum kalın bir kitap biraz zaman alıyor .Maddi durumunu bilemem adadiysa kesmesi lazım ama eğer hiç durumu yoksa elinden gelenin en iyisi kefaret

Ben sadece adağın geri dönüşü yok diye biliyorum. Yemininde yok Allah zaten yapamayacağın yükün altına girme diyor biz bir umut dilimizden beynimizden niyet ediyoruz malesef ki sonra da zor da kalıp mutluluğu yaşayacağımıza böyle düşünüyoruz. Ama yemin olunca daha hafifleteceğimiz şeyler yapıyoruz en azından.

iki tane kesmeliydiniz ama hesabiniza gore.. iki ayri soz var ortada. evlat icin adak degil de akika deniliyor bu arada.
İki tane kestik zaten evlat için ne olduğunu bilmiyorum adamak gerekiyormuş biz ikisini aynı anda kestik demek istedim ne olduğunu da sizden öğrendim teşekkür ederim :))) çok şükür

Adağınızı yabancı ülkelerde gönderebiliriniz büyük baş olarak Kızılay aracılığıyla internetten yapılır .
böyle birler adadıysanız yapmanız gerekir .
Bizde ilk kaybımızdan dolayı kızıma hamile kalınca adadık annemde adamız 2 adağıda Afrika’ya göndermiştik ..

Akika henüz kesilmedi .
şimdi birde oğlum olucak . 3 tane akika kesmemiz gerekecek mesela .
adak ayrı akika ayrı ..

akika nın ergenliğe kadar süresi var diye biliyorum ..

Kesecek gücünüz yoksa gerek yok diye biliyorum ama eğer akıka kesmeyi düşünüyorsanız onu kesmeyinde ucuz yollu bir inek bulabilirsiniz yada bunu bir hocaya sorun eşiniz bir camiye gidip sorabilir.

Hatta benimde bir adak olayım var üniversite okurken çok ağır dersim den geçersem horoz yada tavuk adayacağım demiştim dersten geçtim meğersem böyle adak olmazmış diye duydum. Maddi durumu olmayan kimselere ailem yemek yedirmişti

Kesecek gücünüz yoksa gerek yok diye biliyorum ama eğer akıka kesmeyi düşünüyorsanız onu kesmeyinde ucuz yollu bir inek bulabilirsiniz yada bunu bir hocaya sorun eşiniz bir camiye gidip sorabilir.
Akike için niyet ettiğin mi yoksa küçükbaş büyükbaş farkediyor mu ? Biz küçükbaş kestik te konu açılmışken sorayım şimdi kafama takılır

Ben şimdi dinledim diyanet TV den yotubede fırsatı olduğu zaman yani maddi yönden kesecek gücü olduğunda mutlaka yerine getirmelidir dedi getiremiyorsa.dua etmelidir.yarabbi ben bu adagimi yerine getiremiyorum sen biliyorsun durumumu diyerek dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…