Açılma Düşüncesi-Aile-24 yaş

Acilmali miyim

• Acilma

• Kesin Acil, alisirlar

• Alismasalar da acil

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Syhorkide

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
14
1
31
Arkadaslar cok skntidayim cok acmazdayim bunu ifade edemem . Ne olur mantikli bana yardimi olabilcek birseyler soyleyin ben hemen konuya giriyorum uzatmadan. 24 yasinda pdr mezunuyum. Bundan 3,5 yil once falan kendi istegimle kapandim ama cok kisa bir sure sonra pisman oldum. Hem dini anlamda sorularim vardi hem de hic bir sekilde tasiyamadim alisamadim. Bi arayis halinde kapandim ve kisa surede pisman oldum. Bu arada universiteyi ailemin yaninda okuyordum hala onlarlayim. Bir muddet sonra acilmak istedigimi aileme soyledim hic bir seye aglamayan babam buna agladi, ben zaten orda koptum vazgectim dedim , annem cok sacma otesi tepkiler verdi yakicam o sallarini falan dedi histerik halde. Benim is yattiii , zaman geciyo alismaya calisiyorum bazen dusunmuyorum bazen iyiyim ama icten icte memnun degilim halimden , 1 kez daha dedim ben aciliyorum yine iste konusmalar ikna etmeye calismalar , hayir dedim , ben aciliyorum ve oyle de yaptim o 1 gun acik durma durumundan sonra okuldakilerin de tepkisinden cekindigimden geri kapandim. Gecen yil mezun oldum . Simdi ne istedigimi cok ama cok iyi biliyorum gercekten acilmak eski halime eski ben e donmek istiyorum. Ama ailem bu konuda inanilmaz bagnaz. Onlari nasil ikna edicem. Annem kesinlikle aglayacak babam ne yapacak bilmiyorum. Babam kalbinden rahatsiz annemin epilepsisi var ve ben onlari dusunuyorum bi yandan, bi yandan boyle daha ne kadar yasarim diyorum, her disari cikisimda uzerimde bir yuk sknti bu ben degilim diyorum kizlar cidden cok kotuyum , gittikce daha da yuk geliyor uzerime , dinden iyice soguyorum , zaten kafamda sorular var , ne olur birseyler soyleyin :KK43: cevaplarinizi bekliycem , gorusmek uzere :KK43: normalde de cok acik giyinen biri degildim acilsam da kapali giyinicem muhtemelen ama ailem bunu da onemsemiyor

Selam canım
zorla taktığın örtü seni dinden soğutuyorsa takma bence
önce içine sindir sonra kapan, dinden soğuman daha tehlikeli değil mi
içinde sevgi olmayan dini öğretiler yüzünden böyle oluyor zaten, zorla bir yere kadar gidiyor ama sonra tıkanıyor belki eskisinden de kötüye gidiyor
şimdi sen
önce Rabbini sevmeyi öğren, sonra Rabbim sadece senin rızan için kapanıyorum de öyle kapan
tüm ibadetler öyle olmalı, annem babam istiyor diye değil Rabbimiz istiyor diye namaz kılmalıyız mesela öyle değil mi
şimdi sen bu bana Rabbimin emri diye severek yapamıyorsan öncelikle bu k0nunun üzerine gitmen lazım
çocuk oyuncağı da değil tabi bi kapa bi aç çevre faktörünü ister istemez önemsiyorsun
ama dediğim gibi öncelikle düşünmen gereken kısım bu değil

Tesettürlü olmak yada olmamak senin tercihin. Açılman çok kötü birşey değil. Kötü birşey de yapmıyorsun yani ailenin yıkılıp üzüleceği kadar. Sanki evden kaçtın. Açıl bacım saçların güneş görsün :dondurma:

Allah ile senin arandaki şeye ailen dahil kimseyi katma. Annen baban istiyor diye kapanıp Allah'ı kandıracak halin yok.
Tesettür insanın beynindedir, ne açıklar var kapalıdan daha az dikkat çeken mütevazı, ne kapalılar var sahne sanatçısı gibi.
Velhasılı kim ne diyebilir? Aç, yarın bir gün hazır hisseder kapanmak istersen Allah için kapanırsın.

Tesettürlü olmak yada olmamak senin tercihin. Açılman çok kötü birşey değil. Kötü birşey de yapmıyorsun yani ailenin yıkılıp üzüleceği kadar. Sanki evden kaçtın. Açıl bacım saçların güneş görsün :dondurma:
alemsiniz ya :) çok hoşuma gitti yorumun :)) aklımda tutcam bunu :) ben de zaten kendimi öyle rahatlatıyorum , çok kötü bişey mi yapıyorum sanki diye , saol :p

İçinden ne geliyorsa onu yap, baş senin örtü senin. Baskıyla ne açılınır ne de kapanılır. Başı açık olan şeytan değil, başı kapalı olan melek değil. Açılırsan açıl, şalını yırtarsa da yırtsın yaksın, eninde sonunda alışırlar. Bunda ağlanacak sızlanacak ne var bilmiyorum ve bana başkasının örtüsü üzerinden gurur duymak acayip saçma geliyor.
İnsanlar da 3 gün bile konuşmaz emin ol, taze dedikodu bulur onunla uğraşılar.
Ben de ailenin istemediği bi adamla evlenmek istiyorsun da konuyu açamıyorsun sanarak girdim konuya hahah

Allah ile senin arandaki şeye ailen dahil kimseyi katma. Annen baban istiyor diye kapanıp Allah'ı kandıracak halin yok.
Tesettür insanın beynindedir, ne açıklar var kapalıdan daha az dikkat çeken mütevazı, ne kapalılar var sahne sanatçısı gibi.
Velhasılı kim ne diyebilir? Aç, yarın bir gün hazır hisseder kapanmak istersen Allah için kapanırsın.
canım tşk ederim , sonucu size de haber vericem , dua edinnn

İçinden ne geliyorsa onu yap, baş senin örtü senin. Baskıyla ne açılınır ne de kapanılır. Başı açık olan şeytan değil, başı kapalı olan melek değil. Açılırsan açıl, şalını yırtarsa da yırtsın yaksın, eninde sonunda alışırlar. Bunda ağlanacak sızlanacak ne var bilmiyorum ve bana başkasının örtüsü üzerinden gurur duymak acayip saçma geliyor.
Ben de ailenin istemediği bi adamla evlenmek istiyorsun da konuyu açamıyorsun sanarak girdim konuya hahah
böyle cevaplar görmek tahmin ettiğinizden daha çok rahatlatıyor , yanlış birşey yapmadığımı zaten biliyorum ama yalnız hissediyordum saolun kızlar :KK43:

Merhaba, sen Allahın ayetinde emrettiği şeyi yapmışsın.
şimdi ise şeytanla mücadele ediyorsun ve savaşı kaybetmek üzeresin. Neden açılmak istiyorsun seni vesveselediği şey nedir şeytanın hadi gel çözelim bu konuyu yavrum. doğru yolu bulmuşsun kaybetme imanını
Sanırım 31 yaşındasınız -konu sahibi 24 yaşında
. Yavrum demişsiniz sizi 50 yaşında falan sanmıştım.

buna çok katılıyorum , özellikle kapandıktan sonra daha çok fark ettim bunu , sana hak veriyot
rum
:))))))) hangisi beter bilemedimm :p sanırım senin dediğin :)) az önce yorumum yarıdayken göndermişim , kısacası hareketler de önemli ama her çey niyetle başlıyor

Merhaba, sen Allahın ayetinde emrettiği şeyi yapmışsın.
şimdi ise şeytanla mücadele ediyorsun ve savaşı kaybetmek üzeresin. Neden açılmak istiyorsun seni vesveselediği şey nedir şeytanın hadi gel çözelim bu konuyu yavrum. doğru yolu bulmuşsun kaybetme imanını
öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederimm :p aslında başörtüsüyle imanı kaybetmek bir değil bana göre hatta ben zorla yağtığım için çok daha fazla soğudum dinden , psikolojik bir şey biraz da , 2 3 yıldır böyle , kaç konuşma gördü bu bünye , konuşularak değiştirilecek bir şey kalmadı artık :/ ben kararımı da kesin olarak verdim artık ama nasıl yapabilirim , ne şekilde yapabilirim onu konuşmak istedim bu postta

bence hiç dolaştırmadan yap, konuşmana kendini anlatmana gerek yok. Benim bi arkadaş şöyle yaptı, açık haliyle fotoğraf paylaştı herkesin görebileceği bi sosyal medya ortamından, altına da herkes kendi işine baksın yazdı.

Kapanıp, açılmak bana çok hoş gelmiyor .. baştan kararını verirken çok düşünmeliydin ..bir heves kapanılmaz. .ailenin de bunu bilip sana engel olması gerekirdi .. şimdi dövünmelerine gerek yok ..cinayet islemeyceksin ,başını açacaksın ..

Din cokkkkk zor bi konu.

Ben acigim. Asla da kapanmayi dusunmem. Inancina gore degisir insanin neyi neden yapigi. Ama siz bu halde dinden sogudugunuzu soyluyorsunuz. Dinden sogumaniza engel olacak yasam bicimini secin derim

tamamen senin tercihin al aileni karşına bunun senin hayatın olduğunu anlat onların yetişkin bir insan olduğunu ve kendi kararlarını verebileceğini anlamalarını sağla Önemli olan mutluluğun ancak iyi düşün doğru karar ver çünkü bu çocuk oyuncağı bir mesele değil.

ilginç... bu günlerde herkes iş için kapanıyor sen ise açılmak istiyorsun hele ki bu zamanda. ama bu saatten sonra açık kafaya iş bulmak zor beybi iş ilanlarında bile kapalı isteniyor iyi düşün :temizlik:

S Syhorkide
Insanların inancı tanrıyla o kişi arasında olan bir bağdır. Kimseye inancını kanıtlamak zorunda degilsin. Başörtünü çıkardın diye de inancıni kaybetmiş olmayacaksın. Başörtüsü takmayan kadınlar da dinlerini yaşıyorlar..

Zorla yaptırılan ya da istemeden yapılan inanç, inanç değildir. Senin özgür iraden. Sen bir bireysin ve inancını nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşarsın. Bunun şeytana uymakla, iş bulup bulamamakla hiçbir ilgisi yok. Içinden nasıl geliyorsa..

X