Bende clexane kullanıyorum 7+4 hamileyim doktorum bana da test yapmadan aynı iğneyi verdi bu iğne aslında kan pıhtılaşması olanlarda kullanılıyormuş.Bende pıhtılaşma yok reynaud hastasıyım bi çeşit damar rahatsızlığı.Pıhtılaşma olmamasına rağmen bu iğneyi verdi çünkü bu iğne bebeğe giden kan damarlarını sürekli açık tutarak bebeğin beslenmesini sağlıyormuş.Daha önce 9 haftalık bebeğimi kalp atışlarının durması yüzünden kürtajla almışlardı.Kürtajdan sonra bana kromozomal bozukluk denilmişti fakat bu hamileliğimde gittiğim başka bir doktora bu durumu anlattım reynaud hastalığından bebeğimi kaybetmiş olabileceğimi söyledi ve bu iğneleri 9 ay boyunca kullan dedi.Doğuma birkaç gün kala bırakacaksın dedi.Şimdilik iğnelerimi kullanıyorum göbeğimden bi sıkıntı yok.Fakat bana iğneleri başlayan doktora tatildeyken gittik.Ben gebelik takibi için yine kürtajı yapan doktora gideceğim o doktor gerekli görür mü görmez mi bilemiyorum bu iğneleri.Bu iğnelerin faydalı olduğu söyleniyor fakat bu iğneleri kullanan bayanlar normal doğum yapamıyormuş sezeryan olması muhtemelmiş.Sen doktoruna gittiğin de neden bu iğneyi sana niçin başladığını ayrıntılı bir şekilde sor ve öğren.ıhmal edilecek bir şey değil.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...