• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acill yardım lütfenn !!! düşüncelerinize ihiyacım var :(.

Hilalakgz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
111
1
96
İstanbul
Merhaba kızlar. Kasım 20de düğünüm var inş evleniyorum :). Sizlere bir sorum olacak... Tülleriniizin boyu nedir acaba ? Peteklere kadar mı yere kadar mı ? Ve de güneşlk tül perde olarak mı düşünüyorsunuz yoksa sadece güneşlik tül olarak mı ?? Ayrıca bir soru daha , tül veya perdelerinizi boydan boya mı düşünüyosunz yoksa pencere ye göre ölçülü olarak mı ? Yaptırmış veya yaptıracak olan arkadaşlarımız varsa bilgilendirirseniz cok sevinrm iki arada bir derede kaldım yahu ! :25:

Son düzenleme:
cenm benım benımde dugunum 20 kasımda ben daha evımı gormedım tullerımı dıktırmedım ama boydan boya dusunuyrm heryerı mutfak harıc mutfagımın kalın perdesını stor yaptrcam altları boncuklu ama ıncesını normal tul yaprtcam ınsallah bı evımı gorıyım allahın ıznıyle ozaman tam belıgın olur:)

Merhaba, ben de 8 ve 13 Kasım'da düğün yapacağım :)

Perdelerimi diktirdim, kirada oturacağımız için petek ölçüsünü baz aldım, oturma odası ve yatak odası duvardan duvara diğer odaları pencere ebatınca ölçtüm; ve tül - güneşlik yaptırdım.
Kendi evim olsaydı muhtemelen yere kadar ve tüm odaları duvardan duvara yaptırırdım. Oturma odası ve yatak odasına da perde.

Merhaba kızlar. Kasım 20de düğünüm var inş evleniyorum :). Sizlere bir sorum olacak... Tülleriniizin boyu nedir acaba ? Peteklere kadar mı yere kadar mı ? Ve de güneşlk tül perde olarak mı düşünüyorsunuz yoksa sadece güneşlik tül olarak mı ?? Ayrıca bir soru daha , tül veya perdelerinizi boydan boya mı düşünüyosunz yoksa pencere ye göre ölçülü olarak mı ? Yaptırmış veya yaptıracak olan arkadaşlarımız varsa bilgilendirirseniz cok sevinrm iki arada bir derede kaldım yahu ! :25:

Eğer canım onune bırsey koymayı dusunmuyorsan yere kadar yaptır cok sık duruyor tulun altınada guneslık yaptır yanlarada kanatlar oluyor ya oyle cokta guzel olur benımkı oyle :61:

Kızlar ev benim evim olcak Allahın izniylee:). 2 oda bir salon. Boydan boya düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım kışın petekler sıcaklık vermez tül tokasıyla toplaman gerekir diyorlar =S Ayrıca tek pencereye koltuk gelicek tek pencereye ikili koltuklar gelcek. Tül ve güneşlik olarak düşünüyorum üstündeki perdeyide sadece salona düşünüyorum =) taşlı taşlı bişeyler istemiyorum temizlemesini kendim yapamam sürekli kuru temizlemeye göndermek zor olur :S. Yeni evlenen veya tül perde işini halletmiş olan kızlar lütfennnnn yardımm daha çok fikrinizi almak istiyorum hadii !! :(:50:

Merhaba,

tesadüf ki perdecim az önce aradı perdeleriniz hazır diye :69:

yatak odam: siyahlı gri li kalın perde (yere kadar)+ güneşlik (peteğe kadar) + beyazlı grili tül (yere kadar)
salon: krem kalın perde (yere kadar)+ güneşlik (peteğe kadar) + kırık beyazlı kremli tül perde (yere kadar)
çocuk odam: güneşlik (peteğe kadar) + beyazlı pembeli tül (yere kadar)
mutfak: birizli salon perdemin aynısının beyazı

ben de geçen sene evlendim kiradaydık ve peteğin boyuna göre yaptırmıştım ama şimdi ev aldık taşındık ve eski perdelerin boyu uymadı yeniden yaptırmak zorunda kaldım, perdeci yere kadar yaptır başka eve taşınırsan en azından boy sorunu olmaz dedi ben de yere kadar yaptırdım ama sabah akşam alttaki güneşlikleri çekmek zor oluyor tül uzun olduğu için. ayrıca duvardan duvara yaptırmaya gerek yok mesela camlardan biri 1.5 metreydi ben düz hesap 2.5 metre diktirdim

benim güneşlik petekleri örtmüyordu.iyi oluyordu.ama tül perde peteğin yarısına kadardı.genelde peteğin arkasına koyardım.perdelerim boydandı çokta güzel görünüyordu.tavsiye ederim pencereye göre yaptırma bence kornişin bittiği yada duvardan duvara kadar yap.

canım ben daha nişanlıyım ama evimin perdelerini şöyle düşündüm stor güneşlik ve üzerine yere kadar tül.bizim evde yani annemlerle yaşadığım evde şu an öyle ve yine ben beğenmiştim perdeleri,çok hoşuma gidiyor.sadece mutfakta tek stor var oraya tül almadık,gerek görmedik.modern duruyor ama tabi eşyalarınla da biraz ilgili,klasik seviyorsan biraz daha şatafatlı perdeler alman gerekebilir. yere kadar tülünü de iki kanat yaptırırsan çok rahat kullanırsın. :16:

canım ben daha nişanlıyım ama evimin perdelerini şöyle düşündüm stor güneşlik ve üzerine yere kadar tül.bizim evde yani annemlerle yaşadığım evde şu an öyle ve yine ben beğenmiştim perdeleri,çok hoşuma gidiyor.sadece mutfakta tek stor var oraya tül almadık,gerek görmedik.modern duruyor ama tabi eşyalarınla da biraz ilgili,klasik seviyorsan biraz daha şatafatlı perdeler alman gerekebilir. yere kadar tülünü de iki kanat yaptırırsan çok rahat kullanırsın. :16:

Canım stor güneşliğin temizliği nasıl oluyor ? kuru temizlemeye mi göndermek grekiyro her seferinde hiç kullanmadk bilmiyorum :S

Canım stor güneşliğin temizliği nasıl oluyor ? kuru temizlemeye mi göndermek grekiyro her seferinde hiç kullanmadk bilmiyorum :S

canım biz yeni evimize taşınalı 1 seneyi 1 ay geçti,taşındığımızda taktırmıştık hala temizler bir sorun yok annem sadece tülleri yıkıyor.ama adama sormuştuk alırken o da çıkarıp halı yıkar gibi yıkayacaksınız balkonda demişti. yalnız zebra olan storlar var,üst üste gelince sıfır kapalı oluyor,onlardan alma,bir arkadaşım mutfağına almıştı,yağlanmış kızcağızın perdesi,adam demiş ki bunlar yıkanmıyor abla.

canım biz yeni evimize taşınalı 1 seneyi 1 ay geçti,taşındığımızda taktırmıştık hala temizler bir sorun yok annem sadece tülleri yıkıyor.ama adama sormuştuk alırken o da çıkarıp halı yıkar gibi yıkayacaksınız balkonda demişti. yalnız zebra olan storlar var,üst üste gelince sıfır kapalı oluyor,onlardan alma,bir arkadaşım mutfağına almıştı,yağlanmış kızcağızın perdesi,adam demiş ki bunlar yıkanmıyor abla.

Anladım canım iyiymiş ozaman yaa 1 senede kirlenmediyse bir sene snra kuru temizlemeye bile verilebilir senede bir sorun değilmiş ozaman :) bilgilendirdiğin için cok saol canım. Bende düz stor alırım üstünede tül yeterli olur heralde=))) stor peteklere kadar dimi ??

Anladım canım iyiymiş ozaman yaa 1 senede kirlenmediyse bir sene snra kuru temizlemeye bile verilebilir senede bir sorun değilmiş ozaman :) bilgilendirdiğin için cok saol canım. Bende düz stor alırım üstünede tül yeterli olur heralde=))) stor peteklere kadar dimi ??

evet canım peteklere kadar stor,çok sarkıtınca petekleri biraz geçiyor,zaten standart oluyor falan demişti adam hatırladığım kadarıyla.istediğin renk stor alıp istediğin renk tüllerle hareketlendirebilirsin odalarını.mesela bizim kardeşimle odamızda uçuk pembe storumuz var,üstüne de pembeli-lilalı puantiyeli bir tül aldık yere kadar iki kanat yaptırdık çok tatlı duruyor.:69:

Anladım canım =) gerçekten iyi fikir =). Tüllerin iki kanatlı olması şart mı tek parça olsa ne olur o konudada bilginizi alayım =):3:

annem kendi yatak odasını tek parça yaptırmıştı beni dinlemedi,ama sonra kullanışı zor diye ortadan kestirdi geçenlerde.mesela bizi geçirmek için hep cama çıkar canım annecim,tüllerin arasında kayboluyordu,camı açmak kapamak dert oluyor öyle olunca ve çift taraflı daha güsel duruyor bence,tabi tercih senin tatlışım..:16:

eğer camının önü çok kapalı değilse bunlar çok hoş durabilir
gıgıl görsellerden alıntı..

$kruvaze.webp$kruvazee.webp$kruvazeperdemodelleriqu.webp

ama resimlerdekiler mekanizmalı perde olarak geçiyor.onların yıkanması,takılması,çıkarılması zormuş canım.bizimkisi normal tül,iki kanat kesilmiş,istersen perde tokaları ile bu şekli kendinde verebilirsin.

Evet banada biraz ilginç geldi =) düz olsa yıkanıp asılması daha kolay olur heralde :) sedacım ilgilendigin icin tsk ederm cnm :)

Back
X