- 1 Mayıs 2015
- 617
- 333
- 103
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bebişinden vazgeçmeyi düşünmüyorsan sıvı aldırma canım bencede sen dua et bol bol Allahın izniyle temiz çıkıcaktır ben 2li testi yaptırmadım 3lüyü yaptırdım ense kalınlığı falan normal bir soun yok dedi başka hiçbr testide yaptırmadım bebeğim Allaha emanet yani sende içini rahat tutArkadaslar 18 haftalik hamileyim ikili tarama test sonucumda trisomy 21 degerim 1/587 cikti doktor gayet iyi dedi. Üçlü taramada ise ayni deger 1/77 riskli cikti doktor riskli dedi karnindan sivi alinmasi lazim dedi cok korkmana gerek yok ama risk tasiyosun sivi aldir bi baktir dedi fakat ben aldirmak istemiyorum o sivi alim olayi da cok riskli diyolar sonucta kese deliniyor sivi alinirken.
Bir de allah korusun kotu bir sonuc ciksa bile bebegimden vazgecmeyi dusunmuyorum kesinlikle.. bu yuzden sivi alimi yaptirma taraftari degilim.benzer durum yasayan var mi bu testlerin dogruluk payi nedir fikirlerinizi ve dualarinizi bekliyorum acilen simdiden tesekkurler..
kızlar sonuçlarım şöyle yorumlayabilir misiniz?
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:8107
kombine 21 riski <1:10000
trisomy13/18+NT <1:10000
3li testte neye bakiyolar acaba?
Hem ikili hem uclu mu yaptirmak lazim ?
bebişinden vazgeçmeyi düşünmüyorsan sıvı aldırma canım bencede sen dua et bol bol Allahın izniyle temiz çıkıcaktır ben 2li testi yaptırmadım 3lüyü yaptırdım ense kalınlığı falan normal bir soun yok dedi başka hiçbr testide yaptırmadım bebeğim Allaha emanet yani sende içini rahat tut
amin canım benim inşallaah ya sen içini ferah tutBen de sivi aldirmamaya karar verdim zaten canim allah yardimcim olur insallah ben ve benim gibi butun anne adaylarinin..
Benim de ikili test sonucum dun cikti.Yas riski 1:500 test sonucu 1:634 doktorum aradaki risk miktari kaydadeger artmadigi icin fetal dna ve non invazif prenatal istedi.Bu testin acibademdeki adi Nifty ve fiyati 2665tl sonuclar hong konga gidiyor ( turkiyede incelenmedigi icin henuz) ve yaklasik 3-4 hftada geliyor.11-12 adet sendroma ve kromozoma bakiyor.Disaridaki laboratuarlardaki muadillerinin adi harmony ve materni T21 genom.Ben internetten cok arastirdim ve bir yer buldum.Test icerikleri ve buna gore fiyatlari da degisiyor tabi.Ben maternit21 yaptiriyorum doktorun istedigi icerikte 17 sendroma bakiliyor olacak.Test Amerika'ya gonderiliyor ve 2 haftada geliyor ve fiyati 2500 tl.Amniyosentez cvs bunlari da arastirdim evet maliyeti daha uygun ama riskleri var.Yaptiracagim test gercekten pahali ama hersey bebegimiz icin..Dualarinizi esirgemeyin kizlarBen de oyle yapmayi dusunuyorum ama sonucta daha ge beligimin ortasindayim ve onumuzde bizi neyin bekledigini bilmedigimiz bi surece yurumek insani yipratiyor ister istemez icinizi kemiriyor ogrenmek istiyorsunuz..
Benim de ikili test sonucum dun cikti.Yas riski 1:500 test sonucu 1:634 doktorum aradaki risk miktari kaydadeger artmadigi icin fetal dna ve non invazif prenatal istedi.Bu testin acibademdeki adi Nifty ve fiyati 2665tl sonuclar hong konga gidiyor ( turkiyede incelenmedigi icin henuz) ve yaklasik 3-4 hftada geliyor.11-12 adet sendroma ve kromozoma bakiyor.Disaridaki laboratuarlardaki muadillerinin adi harmony ve materni T21 genom.Ben internetten cok arastirdim ve bir yer buldum.Test icerikleri ve buna gore fiyatlari da degisiyor tabi.Ben maternit21 yaptiriyorum doktorun istedigi icerikte 17 sendroma bakiliyor olacak.Test Amerika'ya gonderiliyor ve 2 haftada geliyor ve fiyati 2500 tl.Amniyosentez cvs bunlari da arastirdim evet maliyeti daha uygun ama riskleri var.Yaptiracagim test gercekten pahali ama hersey bebegimiz icin..Dualarinizi esirgemeyin kizlar
valla anlıyorum seni bende senn gibi çok pimpirik yapıyorum herkonuda tabikide çocuğun için ne paranın ne zamanın önemi var herşeyi yap ama aldırmıcaksan doğururum vazgeçmem evladımdan diyorsan milkinaz haklı bvencede aldırmıcaksan hiç o testi yaptırma hem parana yazık hemde o 2-3 hafta bekleme sürecinde çok yıpranırsın hem duygusal olarak hem yapı olarak bence tekrar düüşün bunuYaa bu testlerde cok kişiye down sendromu olabilir diyorlar sonradan bebek sağlıklı doğuyor ya da sağlıklı diyolar down sendromlu doğuyor. Hiç bir zaman %100 birşey söylenmiyor. O yüzden bence sen kesinliği olmayan birşey için keseyi deldirme.hele ki aldırmayı düşünmüyosan. Anlıyorum emin olmak istiyosun şüpheyle yaşamak istemiyosun ama bu sefer de acaba bebeğim düşer mi acaba kese cok zarar gördü mü diye yiyip bitirirsin kendini.
Benim de ikili test sonucum dun cikti.Yas riski 1:500 test sonucu 1:634 doktorum aradaki risk miktari kaydadeger artmadigi icin fetal dna ve non invazif prenatal istedi.Bu testin acibademdeki adi Nifty ve fiyati 2665tl sonuclar hong konga gidiyor ( turkiyede incelenmedigi icin henuz) ve yaklasik 3-4 hftada geliyor.11-12 adet sendroma ve kromozoma bakiyor.Disaridaki laboratuarlardaki muadillerinin adi harmony ve materni T21 genom.Ben internetten cok arastirdim ve bir yer buldum.Test icerikleri ve buna gore fiyatlari da degisiyor tabi.Ben maternit21 yaptiriyorum doktorun istedigi icerikte 17 sendroma bakiliyor olacak.Test Amerika'ya gonderiliyor ve 2 haftada geliyor ve fiyati 2500 tl.Amniyosentez cvs bunlari da arastirdim evet maliyeti daha uygun ama riskleri var.Yaptiracagim test gercekten pahali ama hersey bebegimiz icin..Dualarinizi esirgemeyin kizlar
Yaa bu testlerde cok kişiye down sendromu olabilir diyorlar sonradan bebek sağlıklı doğuyor ya da sağlıklı diyolar down sendromlu doğuyor. Hiç bir zaman %100 birşey söylenmiyor. O yüzden bence sen kesinliği olmayan birşey için keseyi deldirme.hele ki aldırmayı düşünmüyosan. Anlıyorum emin olmak istiyosun şüpheyle yaşamak istemiyosun ama bu sefer de acaba bebeğim düşer mi acaba kese cok zarar gördü mü diye yiyip bitirirsin kendini.
kızlar içinizi rahat tutun bol bol dua edin benim oğlumun testleri çok riskli çıkmıştı amniyosentez istedi doktor yaptırmadım çünkü aldırmayı düşünmüyordum bol bol dua ettim ağlamadım üzülmedim Rabbim den ne gelirse razıyım dedim keyifle geçirdim hamileliğimi ve çok güzel ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim şu an oğlum 7 yaşında ve yaşıtlarından her yönden her zaman ileri oldu 5 aylıktı zaptedemeyip yürütece koydum 9 aylıktı yürüyordu şu an her alanda çok başarılı içinizi rahat tutun![]()
Canim o testler kac kez dogum yapinca kacinda sorunlu bi bebek dunyaya getireceginle ilgili bi olasilik hesabi. Ben 2 hamileligimin ikisinde de yaptirmadim. Ustelik 2. Hamileligimde haberim olmadigi icin tomografi cektirmistim. Doktor kesinlikle yaptir dedi. Ben hic bir sekilde hamileligimi sonlandirmayi dusunmedigim icin orali olup test yaptirmadim bile. Bence kafa karistirmaktan baska ise yaramiyor bi testler. Mesela sen simdi hamileliginin sonuna kadar acaba diyerek yasayacaksin. Ne gerek var insani tedirgin etmeye. Bebegi aldirmayi dusunsen anlarimda. Onuda dusunmuyosun.
Kizlar hepiniz haklisiniz ama iste ilk tecrube olunca doktor bsy dediginde hemen panik oluyorsun iste aman bsy olmasin yaptiriyim ediyim.Allah insallah herkesin bebegini saglikli sihhatli kucagina almayi nasip etsin
bu testlere çok güvenmiyorum, sıvı testi yapıp çocuğun sakat olduğunu söyledikleri ve annenin sağlam bebek doğumu gerçekleştridiği tanıdıklarım var, dua et sadece Rabbim en iyisini bilirArkadaslar 18 haftalik hamileyim ikili tarama test sonucumda trisomy 21 degerim 1/587 cikti doktor gayet iyi dedi. Üçlü taramada ise ayni deger 1/77 riskli cikti doktor riskli dedi karnindan sivi alinmasi lazim dedi cok korkmana gerek yok ama risk tasiyosun sivi aldir bi baktir dedi fakat ben aldirmak istemiyorum o sivi alim olayi da cok riskli diyolar sonucta kese deliniyor sivi alinirken.
Bir de allah korusun kotu bir sonuc ciksa bile bebegimden vazgecmeyi dusunmuyorum kesinlikle.. bu yuzden sivi alimi yaptirma taraftari degilim.benzer durum yasayan var mi bu testlerin dogruluk payi nedir fikirlerinizi ve dualarinizi bekliyorum acilen simdiden tesekkurler..
bu testlere çok güvenmiyorum, sıvı testi yapıp çocuğun sakat olduğunu söyledikleri ve annenin sağlam bebek doğumu gerçekleştridiği tanıdıklarım var, dua et sadece Rabbim en iyisini bilir