ACİLL İKİLİ VE ÜÇLÜ TARAMA TESTLERİ HAKKİNDA!

gulce35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2016
70
42
3
32
Arkadaslar 18 haftalik hamileyim ikili tarama test sonucumda trisomy 21 degerim 1/587 cikti doktor gayet iyi dedi. Üçlü taramada ise ayni deger 1/77 riskli cikti doktor riskli dedi karnindan sivi alinmasi lazim dedi cok korkmana gerek yok ama risk tasiyosun sivi aldir bi baktir dedi fakat ben aldirmak istemiyorum o sivi alim olayi da cok riskli diyolar sonucta kese deliniyor sivi alinirken.
Bir de allah korusun kotu bir sonuc ciksa bile bebegimden vazgecmeyi dusunmuyorum kesinlikle.. bu yuzden sivi alimi yaptirma taraftari degilim.benzer durum yasayan var mi bu testlerin dogruluk payi nedir fikirlerinizi ve dualarinizi bekliyorum acilen simdiden tesekkurler..

Cnm pek bisi bilmiyorum ama bildigim kadariyla sivi alimi vok riskli dusugede sebep olabilirmis bence moralini bozma sivida aldirma bizim bi tanidik esime soylemis hastaneye giderseniz sivi almak isterseler sakin kabul etmeyin arastirdim iyi bisi degil ne gelirse Allahin taktiridir hayirlisiyla saglikli bir sekilde bebegini kucagina alirsin ins bu mubarek aylarin hatrina

250 den düşük değerler, risklidir ve test yapılması gerekir.
Fakat, siz ne olursa olsun kararınızdan vazgeçmeyeceksiniz tabi ki yaptırmayın.
Doktorunuza bu konudaki kesin kararınızı açıklayın, testin sonucuna bakmaksızın doğuracağınızı söylediğinizde bununla uğraştırmazlar.

Ben de oyle yapmayi dusunuyorum ama sonucta daha ge beligimin ortasindayim ve onumuzde bizi neyin bekledigini bilmedigimiz bi surece yurumek insani yipratiyor ister istemez icinizi kemiriyor ogrenmek istiyorsunuz..

Benim 2li testte yasa bağlı risk yüksek çıktı doktor 3lu test yaptır onda da yüksek çıkacak muhtemelen ondan sonra amniyosentez yani senin dediğin sıvı alımı dedi.kesinlikle yaptırmayı dusunmuyorum.bebegimin sağlıklı olduğuna inanıyorum.sen de olumlu düşün.o testler kesin sonuç vermiyor zaten verilere göre riskli olabilir diyor sadece.d doktorlar amniyosenteze çok meraklı anladığım kadarıyla.doktor zaten 35 yaş ustu herkesin yaptırması gerek dedi bana.bizde çok var 35 40 yaşlarında doğum yapan hepsi turp gibi.
Sen zaten ne gelirse kabulum diyorsun niye boşuna bir de o riski alacaksın o zaman yaptırma bence.

Bu testler bir olasilik testi yani 77 kez dogum yaparsaniz 77 de bir down sendromu olabilir.ihtimal arttikca amniyosentez oneriyorlar.abimin esine yaptirmistik hatta ben bulmustum dru .suan cocuk 8 yasinda saglikli test sonucu temiz cikmisti.amniyisentez kesin sonuc veriyor.bunun disinda adini hatirlamadigim bide kan testi var bi kac senedir yapiliyor .en azindan icim rht etsin son gune kdr beklemiyim biliyim derseniz ondan yaptirin adini ogrenirsem burdan yazarim.arkadasin esi kadin dogumcu.muhtemelen bendende 35 ustu oldugum icin istenicek buyuk olasilikla riskli cikicak uclum yas cok etkiliyor bu testi biraz maetamiksel veride var .hakkimiza hayirlisi gonlunce olsun

Benim bildiğim kadarıyla da aynı değerlere sahip 77kadindan 1inde down sendromu görülebilir demek

Ay oylede olabilir yanlis bilgi verdiysem ozur ikili testtemi oyleydi kafam karisti simdi bi bakiyim ben

Sizin dediginiz gibi yasitimiz ve degerler acisindan diger bayanlara gore oranlaniyor .bide su bi kac yildir yapilan kandan yapilan test serbest fetal dna testi imis ama pahali bir test iyi arastirmal gerek eger yaptirilacak ise .trizomi ve down icin sonuc veriyormus

Fiyatı biliyormusunuz acaba

bende bugün ikili tarama yaptırdım sonuçları öğleden sonra alıcam birde ikili taramadan sonra üçlü taramaya gerek olmadığını söylüyorlar ama ?

Canim biliyorum herkes de soyluyor zaten kesin bir sonuc vermiyor bu testler diye. Zaten allah var doktorum da beni korkutmadi ben aglamaya basladim sonucu gorunce ama o hemen korkma sakin ol sonucu boyle cikip saglikli dogum yapan cok insan var panik olma dedi ama bi hamilenin en buyuk korkusu bu iste..
yasim 23 daha ve ilk gebeligim insallah allah hayirli evlat versin cumlemize..

bende bugün ikili tarama yaptırdım sonuçları öğleden sonra alıcam birde ikili taramadan sonra üçlü taramaya gerek olmadığını söylüyorlar ama ?

Canim bazi doktorlar hic gerek duymuyor ucluye sadece ikili yeterli diyolar sanirim bu ikilinin sonucuna bagli biraz da bilemiyorum tam olarak neye gore karar verdjklerini ama genelde doktor insiyatifine bagli.
Ben onumuzdeki hafta detayli ultrasona girmeyi dusunuyorum bakalim orda ense kalinligi vs olcumu de yapiliyor hem de ayrintili olarak gelisimi inceleniyor en azindan bir nebze olsun icim rahatlar belki..

İnanma para tuzağı benim yengeme 60/1 çıkmıştı.. Bu ikili üçlü yaptırmayın gereksiz bebeğinden wazgeçmeyeceğin için bi müdahale yok bişe yapılamaz.. Ayrıca çok da sağlıklı oldu bebek.. Ben hamileyken yaptırmafım kendi doktorumuz para tuzağı aldırmayacağınıza göre gerek yok testlere 9ay boyunca acabamı die nie anneyi tedirgin edelim demişti.. Hiç korkmana gerek yok yüzdeleri düşük ihtimali yok yani..

Canim sonradan esimle biz de oyle dusunmeye basladik aslinda ne benim annem ne de kayinvalidem onceleri boyle birsey yaptirmamislar cogu insanin haberi bile yok bu uygulamalardan ve allaha cok sukur ne esimin ne de benim ailemizde hic sorunlu gebelik veya bebek yok.. tabi allah verirse de oncesi var mi yok mu ona bagli degil elbette.. zaten okadar moralim bozuldu ki kesinlikle eger ikinci kez bebek sahibi olursam asla tarama testi yaptirmayi dusunmuyorum ne ikili ne uclu.. resmen hayati zehir ediyorlar insana baska biseye yaradigi yok..

canım benim sen içini ferah tut şu mübarek günlerde bol bol dua et benim bi arkadaşıma da direk down sendromu demişler başka bir doktora gitmiş ve bir skıntısının olmadığını öğrenmiş yani genelde herkes aslında bir risk grubunda aslına bakarsan

Aynen öle cnm sağlıklı doğum yaparsın inş.. Gerçeklik payı çok uzak inanma böle şeylere.. Allahın izniyle sağlıklı bebişin olur..

Ben de oyle yapmaya calisiyorum canim allahin izniyle insallah sag salim gelir dunyaya bebegim su mubarek gunlerin yuzu suyu hurmetine insallah isteyen herkese saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin rabbim..

kızlar sonuçlarım şöyle yorumlayabilir misiniz?
biyokimyasal trisomy 21 riski 1:8107
kombine 21 riski <1:10000
trisomy13/18+NT <1:10000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…