• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acill... çok önemli

ceren16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
821
87
68
Bursa
kızlar daha önce de bir konu açmıştım hastalığımdan felan basetmiştim son 7 senedir adetim düzensiz doktora gittim hatta 3 doktor değiştirdim verdikleri ilaçları kullandığım zaman sorun yok ama bu ilaçlar belli bir süre kullanılıyor kalp rahatsızlığımdan dolayı ilaçları kestikçe herşey yine aynı 3 ay boyunca kanamam olduğunu hatırlıyorum yine aynı durumdayım 1 aydır kanamam devam ediyor... ben ilerde evlenmeyi ve çocuk doğurmayı düşünmüyorum 22 yaşındayım rahmimi aldırmayı düşünüyorum... bu konuyu araştırdım eğer ilaçla tedavi edilmiyorsa rahim alınabilirmiş ...ya da ben rahim ağzı kanserimiyim ? kafam çok karışık birşey önerebilirseniz sevinirim...erken yaşta rahim alınabiliniyor mu?

canım sakin ol bi bence pko olabilir o ne rahim aldırması ne diyorsun sen Allah korusun rahim kanseri öyle kolay birsey degil ilac verip gönderemezler seni söylemedilermi ne oldugunu

bir ara 8 mm kist vardı ...ilaçla kayboldu şimdi yeniden üredi kafam çok karışık benim ...

8mm büyükmü ? geçen ay bende 7 cm oluştu polikistik overdir canım o soğan suyunu dene derim bende pkoluyum

7 cm değildir cnm 7 mm dir sen yanlış anlamışsın 7 cm olsa tüm rahimi kaplar ...soğan suyu kan pıhtılaştır mıyor demi?

Canım öncelikle geçmiş olsun. Evlenmemek ve çocuk sahibi olmamak düşüncen tıbbi nedenlerdense bir şey diyemem. Ama öyle bir zorunluluğun yoksa yani doktor yasağı falan bence ilerisi hakkında şimdiden hüküm verme tatlım. Allah hakkında hayırlısını versin. Ama bence rahim aldırmak ya da kanser miyim düşüncesi yanlış. Kist olabilir, pko olabilir, bende de vardı ve ilaç kullandığım zaman adetlerim düzenleniyor bıraktığım ay eski halini alıyyordu. Pko nun kesin bir tedavisi de yok. Yıllarca doktora gittim. En sonunda kendi haline bıraktım. Ama sen kanamalarım uzun sürüyor diyorsun. Canım bence sen vakit kaybetmeden iyi bir kadın doğum uzmanı profa git. Rahimin alınıp alınmamasına zaten sen değil ancak doktorlar karar verebilir. İnşallah kötü birşeyin yoktur.

Allah yardımcın olsun.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Evlenmemek ve çocuk sahibi olmamak düşüncen tıbbi nedenlerdense bir şey diyemem. Ama öyle bir zorunluluğun yoksa yani doktor yasağı falan bence ilerisi hakkında şimdiden hüküm verme tatlım. Allah hakkında hayırlısını versin. Ama bence rahim aldırmak ya da kanser miyim düşüncesi yanlış. Kist olabilir, pko olabilir, bende de vardı ve ilaç kullandığım zaman adetlerim düzenleniyor bıraktığım ay eski halini alıyyordu. Pko nun kesin bir tedavisi de yok. Yıllarca doktora gittim. En sonunda kendi haline bıraktım. Ama sen kanamalarım uzun sürüyor diyorsun. Canım bence sen vakit kaybetmeden iyi bir kadın doğum uzmanı profa git. Rahimin alınıp alınmamasına zaten sen değil ancak doktorlar karar verebilir. İnşallah kötü birşeyin yoktur.

Allah yardımcın olsun.

evlenmememin sebebi yada çocuk doğurmak istemememin sebebi tıbbi nedenler değil ama ben bu kadar uzun kanama yaşarsam zaten ölürüm ne evlenebilirim ne de çocuk doğurabilirim ...rahmim alınsa sadece evlenmem ve çocuk doğurmam o da benim için çok büyük bir sorun değil zaten bugün doktora gittim profa daha öncede profa gittim hemde çok iyi bir özel hastanede adını vermek istemiyorum ama sonuç aynı bugünkü doktor cumartesine kadar adetin kesilmezse tıp fakültesine havale edecek orada sorun araştırılacak kistin olmadığını söyledi yumurtalıklarımda hiç bir sorunun olmadığını söyledi ama kanamanın olması ve neredeyse 15 günden fazla sürmesi anormal oyüzden cumartesine kadar ilaçlar kanamayı durdurmazsa tıp fakültesine havale edileceğim ...

22 yaşındaymışsın çok gencsin evlenmem diyosun rahmim alınsın kurtulayoım diyosun 5 yada 10 sene sonra pişman oalcağaın cümleler kuruyosun bnce hayat gencken çok başka geliyor insana ya aşık olursan evlenmek istersen anne olmak istersen bnce sen çok bunalmışsın önce bi kafanı rahatlat imkanın varsa iyi bir doktora gt inşalah rahminin alınmasısna gerek kalmaz

22 yaşındaymışsın çok gencsin evlenmem diyosun rahmim alınsın kurtulayoım diyosun 5 yada 10 sene sonra pişman oalcağaın cümleler kuruyosun bnce hayat gencken çok başka geliyor insana ya aşık olursan evlenmek istersen anne olmak istersen bnce sen çok bunalmışsın önce bi kafanı rahatlat imkanın varsa iyi bir doktora gt inşalah rahminin alınmasısna gerek kalmaz

doktora gittim hemde kaç defa... ilaçlar veriliyor kullanınca hiç bir sorun yok ilaçlar bitince sil baştan yine sorun aynı...ben evlenemem zaten inşallah rahmim alınır kurtulurum ...daha öncede kalp sorunum olduğunu yazdım ve pulmoner hipertansiyonu olanlar çocuk doğuramıyor zaten ... 3 ay boyunca regl olsanız eminim sizde rahminizi aldırmak isterdiniz ...

rahim aldırmayı sakın düşünme, çok gençsin ilerde pişiman olursun.
araştır iyi bir doktora git, mutlaka tedavisi vardır.

ıyımısın cnm sen ALLAH şıfasız dert vermesın. send dert felan göremedım ben. olabılır bı sağlık sorunu yaşamısısın ama oyle buyutulcek bışey değil. rahım aldırmak ne demek senın psıkolojın ıyı değil. 3 ay adet goruyom demişsin ben bekarken 3 ay adet görmuyordum ya..:53:.. ılaç kullanmazsam adet olmuyordum.sonra 6,5 cm kıstle uğraştm. sen mm lık kıstı dert edınmışsın.:53:
sonra nemı oldu bukadar hormon bozukluğu kıst,kılo arasında ıkıncı ayda hamıle kaldım:1:
sende boyle tuhaf duşunceler arasında hayatı kendıne zehır etme.dermansız derdın yok şükret.yok evlenemem yok çoçuğum olmaz gıbı duşunceleri aklından cıkart mantıklı değil çunku

canım henüz çok gençsin, lütfen sakin olmaya çalış rabbim acil şifalar versin inşallah ..
durumun ciddiyetini anlıyorum, komplike bişeyler var, kalp rahatsızlığı, bitmeyen kanama, stress :(((
sana önerebileceğim tek şey daha fazla doktora görünüp net bilgi almadan, yapacağın şeye
tamamen emin olmadan lütfen harekete geçme, bunların da bir süreci olabilir ve bir süre sonra
ilaçla da olsa düzelebilir, zaten bence ilaç kullandığında düzelebilirse, sadece bunu yaparsın sorun olmaz
en azından birkaç yıl daha geçmeden sakın büyük kararlar verme, emin ol çok zor durumdasın anlıyorum
ama bu zor durumdan kurtulmak için, kendini başka zor durumların içerisine sokmaman lazım, çok dikkatli olmalısın
ve iyi düşünmelisin, bence biraz zaman ver kesinlikle değişen bişeyler olur hem fikrinde hem de sağlık durumunda
kulun tam pes ettiği nokta birşeylerin değişeceği noktadır diye bişey okumuştum, lütfen söylenenlere de kulak ver canım
tekrar acil şifalar diliyorum ..

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar ...doktora gittim hormon ilacı verdi o ilacı kullanıyorum şuan inşallah düzene girer ...

Merhabalar yasayan bilir bu durumun
ne agir oldugunu Allah sana sabir versin altindan kalkacak guc versin ama lutfen pes etme hayatta hersey olabilirsin ama anne olmak cok ozel bir duygu ufacikta olsa bir umut varsa tutun ona Yarabbim derdini verdiyse en kisa surede sifasinida versin yasin cok genc hersey olabilir biraz sabir biraz umut gecmis olsunn

Back