• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıldıktan 8 hafta sonra mama verdim bebeğime!

melinya

Fit olayım derken, fil olanlardan mısınız?
Kayıtlı Üye
5 Mart 2021
29
575
23
Yaa normalde mama vermiyorum doğduğunda yoğun bakım için SMA mama almıştık. Tam 2 aylık oldu bebeğim. Bugün doymadığını sütümün yetmediğini hissedince mama hazırladım 60 ml verdim ilk kez ah aptalım ben ya. Ama salaklık işte normalde açıldıktan 3-4 hafta sonra mama daha verilmezmiş. Bizimki 8 hafta oldu nerdeyse. Ağlıcam. Normaldede çok dikkatliyimdir. Mamayı yiyeli yaklaşık 2 saat olcak herhangi bir semptom göstermedi. Mamada topaklanma vs yoktu serin yerde kapağı kapalı muhafaza etmiştim. Şimdi uyudu bebeğim. Ya çok tedirginim bişey olur mu diye, kusmadı hatta üstüne 1 saat sonra yine emzirdim. Uyku saati olduğu içinde uyudu şimdi. Ateş kusma huysuzluk halsizlik ne zaman gösterir kendini nolur bişey söyleyin uykudayken kontrol ediyorum gideyimmi acile

Doktorum takip et ateş kusma huysuzluk var mı diye vs dedi

Ya valla bende bir kere öyle vermiştim belki 8 haftayıda geçmiştir ama hiçbişey olmadı inşallah sizinde olmaz 🙏🏼🙏🏼

Ben çocuklarıma mama vermek zorunda kalmadım o yüzden sana net cevap vermem, üstte kalsın diye yazıyorum. Kaç saat oldu mamayı vereli, olumsuz bir şey olacak olsa şimdiye kadar belirtisi olurdu diye düşünüyorum. Sakin ol takip et. Şimdiye kadat kusmadıysa ishalden başka belirti görmen zor. Kötü kokan ve rengi değişik kaka yaparsa o zaman endişelenebilirsin. Ateş takibi kolay zaten. Üzme kendini, kapağı sonrasında hiç açılmadıysa belki bozulmamıştır mama.

Ben çocuklarıma mama vermek zorunda kalmadım o yüzden sana net cevap vermem, üstte kalsın diye yazıyorum. Kaç saat oldu mamayı vereli, olumsuz bir şey olacak olsa şimdiye kadar belirtisi olurdu diye düşünüyorum. Sakin ol takip et. Şimdiye kadat kusmadıysa ishalden başka belirti görmen zor. Kötü kokan ve rengi değişik kaka yaparsa o zaman endişelenebilirsin. Ateş takibi kolay zaten. Üzme kendini, kapağı sonrasında hiç açılmadıysa belki bozulmamıştır mama.
2 saat oldu nerdeyse. Kusmadı, ishalde olmadı normal kaka yaptı beslenmeden ortalama 1 saat sonra. Şuan uyukluyor bir anormallik sezmedim ama uykuda bişi olurmu diye korkuyorum. Kaç saat daha bişi olmazsa korkmiyim yoksa sabaha kadar bekliyim mi böyle takip ederek

Herhangi bir zehirlenme durumunda ne zaman gösterir belirti, ne zmaan tamam zarar vermemiş oh diyebilirim 😞😞😞😣😣😣😣😣😣😣

Alo zehir hatti var. Googledan bulursun oglum pili cigneyip icini agzina akittiginda ogrenmistim. Net birsekilde zarari varmi ne yapmak lazim bilgilendirirler.

Alo zehir hatti var. Googledan bulursun oglum pili cigneyip icini agzina akittiginda ogrenmistim. Net birsekilde zarari varmi ne yapmak lazim bilgilendirirler.
Aradım, takip edin dedi sabaha kadar belirti vermezse sorun yok dedi. Ya mamanın tadını bilen var mı baktım tadına ama bişi anlamadım demirimsi bir tad var süt tozu gibi, öyle ekşimsi falan değildi bilmiyorum ki normalde nası oluyo tadı....

Bilgim yok. Konu üstte kalsın diye yazıyorum.insallah bişey olmaz
Bebek uyuyali ne kadar oldu. Ne zaman uyanacak. Sanki uyanık olsa durumunu anlamanız daha kolay olur gibime geldi

Bilgim yok. Konu üstte kalsın diye yazıyorum.insallah bişey olmaz
Bebek uyuyali ne kadar oldu. Ne zaman uyanacak. Sanki uyanık olsa durumunu anlamanız daha kolay olur gibime geldi
Gece uykusuna geçiyo uzun uyur bu saatlerde, 4 saatten önce uyanmaz ama kucağımda uyuttum koymadım beşiğe takip ediyorum. Ne görmeliyim bilemedim ateşini takip ediyorum şuanlık, normal gidiyo herşeyi

Bu arada antibiyotik kullanıyoruz hasta olmuştu bebeğim. Bi sıkıntı çıkcak olsa antiniyotik önlermi acaba yada dahada ters mi teper. Ay Allahım çok stresliyim mamanın bozulup bozulmadığınu nerden anlarım kimsenin başına gelmedi mi ya fikir verseniz tadı kokusu ne biliyim neye benziyor normalde

Sıkıntı olacagini sanmiyorum. Bozuk olsa bebek icmezdi. Takip edin yine de siz.

Sıkıntı olacagini sanmiyorum. Bozuk olsa bebek icmezdi. Takip edin yine de siz.
Ya inşallah inşallahhh çok zevkle içti bide dedim açmış yavrum ama mama tadını pek bilmez vermiyorum normalde. Gerçi kötü olsa içmezdi heralde dediğin gibi. Mamada kötü kokmuyo açıkçası böyle süt tozu gibi kokuyo tadına baktm, böyle demirimsi bir tad aldım ama kötü değildi süz tozu gibi işte, inşallah bişi olmaz rabbim sen koru....

Ya valla bende bir kere öyle vermiştim belki 8 haftayıda geçmiştir ama hiçbişey olmadı inşallah sizinde olmaz 🙏🏼🙏🏼
Ay ben bu yorumu yeni gördüm, ya inşallahhhh inşallahhhh inşallahhhh...............

Son mesajını görmemişim çok özür dilerim. Gece nasıl geçti her şey yolunda mı, normalde zehirlenme belirtileri 6 saat gibi bir zamanda kendini gösterir ama sorun olsa bağırsaklarından ses gelir, gazı olur, huysuzlanır. Normal uyuma ihtimali yok gibi

Yaa normalde mama vermiyorum doğduğunda yoğun bakım için SMA mama almıştık. Tam 2 aylık oldu bebeğim. Bugün doymadığını sütümün yetmediğini hissedince mama hazırladım 60 ml verdim ilk kez ah aptalım ben ya. Ama salaklık işte normalde açıldıktan 3-4 hafta sonra mama daha verilmezmiş. Bizimki 8 hafta oldu nerdeyse. Ağlıcam. Normaldede çok dikkatliyimdir. Mamayı yiyeli yaklaşık 2 saat olcak herhangi bir semptom göstermedi. Mamada topaklanma vs yoktu serin yerde kapağı kapalı muhafaza etmiştim. Şimdi uyudu bebeğim. Ya çok tedirginim bişey olur mu diye, kusmadı hatta üstüne 1 saat sonra yine emzirdim. Uyku saati olduğu içinde uyudu şimdi. Ateş kusma huysuzluk halsizlik ne zaman gösterir kendini nolur bişey söyleyin uykudayken kontrol ediyorum gideyimmi acile
Emin olun hiçbir şey olmaz, onlar bozulmayan gıda, bozulsa kokusundan anlardınız. Zehirlenme olsa da 1-2 saate belli olurdu. Takmayın kafanıza

Bu arada antibiyotik de zehirlenmeyi önlemez, benim bildiğim. Zehirlenenelere antibiyotik verirlerdi yoksa. Antibiyotik bakteriyel enfeksiyonlara iyi gelir. İlk çocuğunuz sanırım. Bir şey olmaz gönlünüzü rahat tutun bir şey olsaydı şimdiye kusma ishal olurdu.

Back