Acilden giriş yapınca para alınıyor mu? (Özel hastane)

2 yıl önce sağ yumurtalık kistim patlamıştı. Apandisit sanmıştım iki büklüm gittim hastahaneye ultrason ve kan tahlili yaptılar gaz sancısı dediler 550 tl ödedik. Ertesi gün ultrason sonucuna bakıp internete yazdımda ondan sonra öğrendim yumurtalık kistimin patladığını. Allah korusun orada damarlara denk geldiğinde iç kanamaya sebep olan bir şeymiş bu. Belki de fazla para alabilmek acil bir durum olduğunu göstermemek için öyle dediler. Bir hafta yattım da uğraşamadım şimdi ki aklım olsa dava bile açardım.

Acıbademde sistem farklı radyoterapi gördüm orda tek kuruş ödemedim tedavi gördüğüm doktorun sgk anlaşması vardı profa gitseydim onda yoktu mesela

Ben ne zaman ozele gittiysem aldilar gecen sene erdem hastanesinde bir cocuk acilden giris yapmış annesi ucret ödemiş danismada hani ucret alinmayacakti diye sordu danisma da hastanin aciliyetine bagli eger acilse dr onay verirse ucreriniz geri iade edilir gibi bir konusmaya sahit oldum.

Geçmiş olsun. Canımız kimlere emanet? Keşke peşine dusseydiniz.

Bu acil kodu olumden bir onceki hal olmali.. zira gecen sene 40 derece ates, kusma sikayeti ile gece 2 de acile gittik.. 600 tl kitlediler serumla igneye sagolsunlar.. yani evet, olmediyseniz aliyorlar..

Düşük de arrik acil değilse bence almamalari gerekiyor sonucta acil bir durum belki sizin hayatınıza mal olacakti cok gecmis olsun @Gizemli02
Teşekkürler. Evet dediginiz gibi hastalar bazı durumlarda olayın aciliyetini anlamayabilirler. Gerçekten acil bir durum olmadığına doktor karar verir. Şükür ciddi bir durum değilmiş. Ama doktor acile götürün diyince çok panik oldum. Yoksa evde geçmesini bekliyordum öylece.

Bu acil kodu olumden bir onceki hal olmali.. zira gecen sene 40 derece ates, kusma sikayeti ile gece 2 de acile gittik.. 600 tl kitlediler serumla igneye sagolsunlar.. yani evet, olmediyseniz aliyorlar..
Kanamalı hasta ücret ödemez
Kalp krizi geçiren ücret ödemez
112 arayıp sağlık hizmetini evinizden aldıysanız, istasyon en yakın hastaneye sevk eder, bu durumda da yoğun bakım hastaları ödeme yapmaz.

Kanamalı hasta ücret ödemez
Kalp krizi geçiren ücret ödemez
112 arayıp sağlık hizmetini evinizden aldıysanız, istasyon en yakın hastaneye sevk eder, bu durumda da yoğun bakım hastaları ödeme yapmaz.

Dusukten de almislar ama o kanamali sayilmiyor mu?

Dusukten de almislar ama o kanamali sayilmiyor mu?
Düşük kanamasından ölmez, 30 dk beklemeyi göze alır devlete gider.
Elbette ilk kanama müdahalesi yapılır, ama sonrasında takibi için ücret talep edilir.

Düşük kanamasından ölmez, 30 dk beklemeyi göze alır devlete gider.
Elbette ilk kanama müdahalesi yapılır, ama sonrasında takibi için ücret talep edilir.

O zaman “kanamali hasta” degil, olecek sekildeki kanamali hastadan ucret alinmiyor..

Hayır.
Ben sakarım, parmağımı keserim
En yakın özel hastaneye gittim, kanamalı olduğum için ücret alınmadı.

Iste bunun ayrimini kim yapiyor? Parmak kesiginden olmezsin, yarim saat bekle devlete git deyip para da alabilirdi.. parmak kesigini dusukten daha onemli yapan sey ne?

Mesela yukarida ishal ve kusmaya da para alinmamis.. ishal ve kusma dusukten daha mi onemli?

Hayır.
Ben sakarım, parmağımı keserim
En yakın özel hastaneye gittim, kanamalı olduğum için ücret alınmadı.
Düşükten ölünmuyor da parmak kesiği mi öldürüyor?

Düşük yarim saat bekleyip devlete yonlendiriliyorsa, kesik 2 saat beklesin madem. Çok garip yaptığınız ayrım.

Sonuçta aksine düşük parmak kesitinden daha sancılı ve hayatı bir durum değil mi?

Düşükten kim ücret ödedi, üzüldüm valla.

Edit: bu arada 40 derece ateş ve kusmayla gittim acile. Gittim denilemez, götürüldüm resmen kendimde değildim. Çok da bilinen, şehrin de en pahalı hastanesi. Idrar testi kan testi ultrason. Üstüne serum taktılar. Çıkınca eşime dedim ne kadar ödedin diye, hiç almamışlar. Acil denilen böyle bir şey Bence, sonuçta benim gibi gidip apandisi patlayan da var.

office
Kuralları ben koymadım ki
Bilinenleri tekrar ettim.
Şikayetinizi bana yazana kadar, ilgili mercilere yazabilirsiniz.
Günah keçisi olmayam, elçiyim diyem

office
Kuralları ben koymadım ki
Bilinenleri tekrar ettim.
Şikayetinizi bana yazana kadar, ilgili mercilere yazabilirsiniz.
Günah keçisi olmayam, elçiyim diyem

Kurallari siz koymadiniz da o kadar kesin savunuyorsunuz ki bu sektordesiniz sandim.. kaldi ki artik sikayet de etmiyorum, belli bir kesimden uzak olayim o parayi da veririm diyorum.. yoksa bu ulkede sikayetle ne cozulmus ki bu cozulsun, tutan tuttugunu opuyor hepsi o kadar..

O kadar yorum yapan olmuş benim anladığım bu işin bir standartı yok. Kim kime ne geçirebilirseye dönmüş olay. Bir kere acile gittik özel hastaneye, nöbetçi doktor var diye normal polikliniğe yönlendirdiler. Muayne ücretini ödedikten sonra muaynede yatış ve serum verdi doktor. Serumlar, testler, iğneler ooo neler neler. Kan şekeri oynamış çocuğun yükseltemediler. En yakın üniversite hastanesine sevk ettiler, başka şehre ambulansla 2,5 saatte anca gittik. O sırada ambulanstada serum takılı ölçümler falan yapıldı. Sonrasında biz hiç ücret ödemedik. Normal poliklinikten giriş yapsak bile doktor o kodu vermiş galiba. Sonrasında bizi sadece çocuk nasıl oldu, iyi mi? Diye sormak için aradılar. Bir dahada bu kadar insani muamele göremedik. Tek bir tahlilden 250 lirayı geçirmişlikleri bile oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…