- Konu Sahibi Less-is-More
-
Acilden ücret alınıyor birkaç ay önce gece şiddetli kalp ağrısıyla özel bir hastanenin aciline gittim ücret ödedim.Iyi akşamlar herkese. Bebeğinin birkaç gündür bacaklarında isilik gibi kizariklar var. Geçmeyince doktoruna fotoğrafını atıp sordum. Enfeksiyona benziyor, acile görürün diye cevap verince biz bir telaş acile gittik. Ben bebeği doktora gösterirken eşim de girişini yaptırmış. Şükür ciddi birşey değilmiş ama eşimden 25 lira almışlar ve makbuz bile vermemişler. Bana bunu eve gelince söyledi. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Ona rağmen acilden ücret alınıyor mu? Ben alınmıyor diye biliyorum ama size de sormak istedim.
Eğer gerçekten acil ise alınmıyor.Yasal mı yani bu? Internette bir haberde alınmayacak yazıyor çünkü. Kafam karisti
Acillerde kırmızı alan ve Yeşil alan diye hastaları ikiye ayırıyorlar yeşil alan başı dişi ağrıyan hastalar iğnem verdı vurdurmaya geldim diyen hastalar üşüttüm ishalim var diyen hastalar vs. Kırmızı alan ise kalp krizi trafik kazası iş kazası hayatı önem arz eden konular. Kırmızı alandan hastalardan ücret ödemezken yeşil alandaki hastalar öderler. Siz yeşil alansınızIyi akşamlar herkese. Bebeğinin birkaç gündür bacaklarında isilik gibi kizariklar var. Geçmeyince doktoruna fotoğrafını atıp sordum. Enfeksiyona benziyor, acile görürün diye cevap verince biz bir telaş acile gittik. Ben bebeği doktora gösterirken eşim de girişini yaptırmış. Şükür ciddi birşey değilmiş ama eşimden 25 lira almışlar ve makbuz bile vermemişler. Bana bunu eve gelince söyledi. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Ona rağmen acilden ücret alınıyor mu? Ben alınmıyor diye biliyorum ama size de sormak istedim.
Bu işin ambulansla sigortayla alakası yok sgk anlaşmasıyla var her hastanenin sgk anlaşması yok
Sgk anlaşması olmayan bi hastane uzuv kopması kalp krizi gibi hayati konularda devletten alır parayı hastadan bir kuruş alamaz bunun dışında herşeyden ücret alabilir
Acil durum gerektiren mudahaleler ucretsiz kanunen.gerci onada uyan yokta.size herhangi bi mudahale gerekmemis boyle durumlarda zaten aliyorlarIyi akşamlar herkese. Bebeğinin birkaç gündür bacaklarında isilik gibi kizariklar var. Geçmeyince doktoruna fotoğrafını atıp sordum. Enfeksiyona benziyor, acile görürün diye cevap verince biz bir telaş acile gittik. Ben bebeği doktora gösterirken eşim de girişini yaptırmış. Şükür ciddi birşey değilmiş ama eşimden 25 lira almışlar ve makbuz bile vermemişler. Bana bunu eve gelince söyledi. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Ona rağmen acilden ücret alınıyor mu? Ben alınmıyor diye biliyorum ama size de sormak istedim.
Sgk lı olsun veya olmasın kırmızı kod ile gidince hicbir hastaneden ücret alınmıyor diye biliyorum.Acıbadem in normalde SGK anlaşması yok ama acilde var
Oğlum çocuk olduğu işin 18 yaş altı SGK sı var bir de kurum anlaşmamız var
Hesap yaptılar SGK ile olunca daha az çıktı normal muayenede SGK geçmediği için kurum anlaşmasını kullanıyoruz
Ama kırmızı alan olunca hiç almadı fakat SGK olmayınca kırmızı alanda alır mı bilmiyorum
Acile ambulansla baygin gidip 300lira odedigimi bilirimIyi akşamlar herkese. Bebeğinin birkaç gündür bacaklarında isilik gibi kizariklar var. Geçmeyince doktoruna fotoğrafını atıp sordum. Enfeksiyona benziyor, acile görürün diye cevap verince biz bir telaş acile gittik. Ben bebeği doktora gösterirken eşim de girişini yaptırmış. Şükür ciddi birşey değilmiş ama eşimden 25 lira almışlar ve makbuz bile vermemişler. Bana bunu eve gelince söyledi. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Ona rağmen acilden ücret alınıyor mu? Ben alınmıyor diye biliyorum ama size de sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?