Acilden giriş yapınca para alınıyor mu? (Özel hastane)

Acilde kodlar var

Oğlumun kolu kesildi 6 dikiş atıldı hiç para alınmadı

Geçen tırnağı kalktı onu götürdük 43 TL muayene farkı aldılar özel bir form da imzalattılar muayene farkı diye de açıkladılar

Yeşil alan olduğu için muayene farkı var muhtemelen sizinki de öyle

Hastanelerin sınıfı farklı olduğu için aldığı fark da değişebilir

Acil müdahale gerektiren durumlarda evet alınmaz trafik kazası ,kardiyak arrest,beyin kanaması gibi olan vakalarda ( kırmızı alan hastaları ) ücret talep edilmez.

Ama yeşil ve sarı alan için ücret alabilirler yani size yapılan uygulama doğru

Acilden ücret alınıyor birkaç ay önce gece şiddetli kalp ağrısıyla özel bir hastanenin aciline gittim ücret ödedim.

özel hastane acilinde triaj uyulanır kırmızı kodla gelindiyse hastaneye hayati risk durumunda alınmaz hiçbir şekilde. hatta bildiğim kadarıyla hayati risk taşıdığı sürece hastanede yatıyorsa yatış için de ücret alınmaz yoğun bakım vs ücretsiz olur. diğer türlü aciliyeti olmayan durumlarda ücret alınır. az bile alınmış birçok yere göre. sadece girişin 40 tl olduğu hastaneler var.

Bu işin ambulansla sigortayla alakası yok sgk anlaşmasıyla var her hastanenin sgk anlaşması yok
Sgk anlaşması olmayan bi hastane uzuv kopması kalp krizi gibi hayati konularda devletten alır parayı hastadan bir kuruş alamaz bunun dışında herşeyden ücret alabilir

Yasal mı yani bu? Internette bir haberde alınmayacak yazıyor çünkü. Kafam karisti
Eğer gerçekten acil ise alınmıyor.
Yüksek ateş, yüksekten düşme, kanamalı yaralanma gibi...
isilik veya döküntü acil vaka olmadığı için alınmıştır.

Acillerde kırmızı alan ve Yeşil alan diye hastaları ikiye ayırıyorlar yeşil alan başı dişi ağrıyan hastalar iğnem verdı vurdurmaya geldim diyen hastalar üşüttüm ishalim var diyen hastalar vs. Kırmızı alan ise kalp krizi trafik kazası iş kazası hayatı önem arz eden konular. Kırmızı alandan hastalardan ücret ödemezken yeşil alandaki hastalar öderler. Siz yeşil alansınız

Acıbadem in normalde SGK anlaşması yok ama acilde var

Oğlum çocuk olduğu işin 18 yaş altı SGK sı var bir de kurum anlaşmamız var

Hesap yaptılar SGK ile olunca daha az çıktı normal muayenede SGK geçmediği için kurum anlaşmasını kullanıyoruz

Ama kırmızı alan olunca hiç almadı fakat SGK olmayınca kırmızı alanda alır mı bilmiyorum

Acil durum gerektiren mudahaleler ucretsiz kanunen.gerci onada uyan yokta.size herhangi bi mudahale gerekmemis boyle durumlarda zaten aliyorlar

Küçük kızımı bebekken götürdüm acile özele ama bidaki gittiğimde sıra alırken çıkmıştı alınıyo diye biliyorum ama yinede bi sorun bence

Sgk lı olsun veya olmasın kırmızı kod ile gidince hicbir hastaneden ücret alınmıyor diye biliyorum.

Çünkü mesela ambulanslar hiç sgk var mi yok mu sormaksızın en yakın hastaneye götürüyorlar.

Mesela trafik kazasını getirmişlerdi hastanenin sgk anlaşması yoktu. Yazık biz nasıl ödeyeceğiz demişlerdi yakınları ama ödememişlerdi.

Less-is-More evet ücret alınıyor çok acil vaka olmadığı için. Hatta çok az bile almışlar. Demekki normal muayene ücretleri de çok yüksek değil, ondandır.

Ben elimde recetemle ignemle sadece doktorun yazdığı iğneyi yaptırmaya gidiyorum, 16 tl ödüyorum.

Acile ambulansla baygin gidip 300lira odedigimi bilirim

Acillik durum olmadigindan alınmış katki payı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…