Acilden giriş yapınca para alınıyor mu? (Özel hastane)

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.130
30.222
548
36
Iyi akşamlar herkese. Bebeğinin birkaç gündür bacaklarında isilik gibi kizariklar var. Geçmeyince doktoruna fotoğrafını atıp sordum. Enfeksiyona benziyor, acile görürün diye cevap verince biz bir telaş acile gittik. Ben bebeği doktora gösterirken eşim de girişini yaptırmış. Şükür ciddi birşey değilmiş ama eşimden 25 lira almışlar ve makbuz bile vermemişler. Bana bunu eve gelince söyledi. Herhangi bir tahlil yapılmadı. Ona rağmen acilden ücret alınıyor mu? Ben alınmıyor diye biliyorum ama size de sormak istedim.

Özelde aliyorlar.bende düsükte gitmistim 150 lira para vermistik.sizinki yine iyiymis.

Hastaneye ve varsa özel sağlık sigortanıza göre alınır. Sonuçta test vs olmasa da muayene ediliyorsunuz.

acilde verilen kodlarla alakalı demişlerdi. gerçekten acil olarak nitelenen durumlarda; düşme,havale vs gibi alınmıyor diye biliyorum. ciddi olmayan bir durum olarak etiketledilerse alıyorlar.
Anladım. Ciddi değildi doğru, doktor gidin dediği için götürdük. Makbuz neden verilmedi? Aslında o an eşimin istemesi gerekirdi ama istemeden de verilmesi gerekmiyor mu?

Özel sağlık sigortanız var mı ? Ya da gittiğiniz hastanenin sgk ile anlaşması var mı?

Benim bildiğim kadarıyla (sağlıkçı arkadaşlar varsa onlar daha net bilgi verebilir) acile gelen hastaları sınıflandırıyorlar. O an müdahale edilmediği takdirde ölümcül olabilecek (örnek beyin kanaması) durumlarda para alınmıyor. Diyebilirsiniz ki, belki benim bebeğime de birşey olabilirdi. Yani siz de haklısınız, o telaşla en yakın hastaneye götürmüşsünüzdür. Ama genelde ücret alınıyor. Dediğim gibi belki sağlık sektöründe çalışan arkadaşlar daha çok bilgi verebilirler.

Kodlamalara göre ücret alımı yapılıyor. 2018 tarihli genelge şöyleymiş.

1) Her ne boyutta olursa olsun travma vakaları,
2) Acil servis başvuruları sonrası hastaneye yatışı yapılan vakalar,
3) Tıbbi müdahale uygulanan vakalar,
4) Müşahede altına alınan vakalar,
5) Başka bir sağlık hizmet sunucusuna sevk edilen ya da başka bir sağlık hizmet sunucusundan sevkli gelen vakalar acildir.

PEKİ YEŞİL ALAN NEDİR?

Acile başvuran ve yukarıda sayılan haller dışında kalan olaylar acil değildir ve “Yeşil Alan” hastası sayılır.
Acil servislere başvuran tüm hastaların ilk müracaatta acil hasta olarak değerlendirilerek acil servislere kabul edilmesi ve buna göre işlem yapılması esastır. Ancak yapılan muayene sonucunda hekim değerlendirmesine göre yeşil alan muayenesi kapsamına girdiği (acil olmadığı) belirlenen hastalar için muayene ücreti ile eczane ilaç ücretini eczaneye gittiğinizde ödemeniz gerekir

Anladım. Ciddi değildi doğru, doktor gidin dediği için götürdük. Makbuz neden verilmedi? Aslında o an eşimin istemesi gerekirdi ama istemeden de verilmesi gerekmiyor mu?

hastanelerde var böyle bir kurnazlık. makbuzu istemeden hayatta vermiyorlar. biz her seferinde istiyoruz onda bile 2-3 yeri arayıp öyle veriyorlar makbuzu. bazılarıda hemen katlayıp zarfa koyuyor, bir bakıyoruz ödediğimizden farklı tutar. yanlışlık oldu herhalde diye düzelttirdiğimiz çok oldu. maalesef olması gereken şeylerin bile peşinden koşturmak zorunda kalıyoruz.

Adı üstünde acil servis acil vakalardan para alınmaz. Trafik kazası, iş kazası gibi onun dılımdakilerden alınır.

Acilde duruma göre renk kodları var sizinki acil bir durum olmadığı için alınmış. Onun dışında belki eşiniz acele ettiği için makbuz orada kalmış olabilir

eşinizden imza almışlar mi? acil olan kısmi yaptik şimdi tedavi kısmına geçtik onaylıyor musunuz? anlamına gelen tabi daha resmi yazilar olan bir kağıt imzalatiyorlar ve parayı alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…