• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açılan konular hakkında önemli açıklama !

bu arada kazen bu sitede üsluba dikkat edelim diye birçok uyarı yazıyoruz ama sanırım hoca verir talkını durumu söz konusu...ben sizin çocuğunuz ya da ahpabınız değilim...azarlar gibi bir tavrı bana siz dahil kimse gösteremez...

Bir saygısızlık veya uslubumda hata olduğunu düşünmüyorum sadece sizden alıntı yaptım diye konuyu üzerinize alındınız ki oysa siz sitede yöneticisiniz öncesinde konuyu benle bire bir görüşmek varken gelip burada yorumlarınızı paylaştınız bu hata değil değil mi ?

İlk yazdığım mesajda çok açık yazdığımı düşünüyorum. Sizi azarlamak haddime değil, lakin ciddi bir iletişim problemi olduğunu görüyorum. Çok açık yazdım önerilerinizi getirin ne yapabiliyorsak yapalım buna rağmen konuyu böyle anlıyorsanız sizin için inanın yapabilecğei mbirşey yok ve size kızıpta konuyu kapatacak değilim. Dedim ya sizi değil kimseyi azarlamak haddime değil ama okuduğunuda anlamak lazım diye düşünüyorum. Bunu azar kabul ederseniz takdir sizin. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi demişsiniz sanırım amaç bağcıyı dövmek sizin yaptığınız gibi. Öneri istiyorum hala polemik yaratıyorsunuz....

.

Evet yaa bende onu anlamiyorum,
bir insanin bebgine mama almayacak gücü yok ise evinde internetin ne isi var??
:uhm:

Bana gaddar duygusuz deselerde bu tür olaylara sıcak bakmıyorum. Geçmişte bu sitede birçok kişi bu iyi niyetinden dolayı dolandırıldı. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama geçmişteki tecrübeler bu yöntemin doğru olmadığınn göstergesidir.

Bana gaddar duygusuz deselerde bu tür olaylara sıcak bakmıyorum. Geçmişte bu sitede birçok kişi bu iyi niyetinden dolayı dolandırıldı. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama geçmişteki tecrübeler bu yöntemin doğru olmadığınn göstergesidir.

Kesinlikle haklisiniz, hangibirisiyle bas edebilirsiniz ki??

Ayrica forum da hesab kitap isleri yapilmamasi taraftariyim, bunu kontrol etmesi de mümkün degil!!

ben hatırlıyorum da,geçen senelerde kıyafet toplanıldığını ve toplayan kişinin 2 ci el kıyafet sattığını.olmadı değil bu tarz olaylar. yönetimin bu konuda tedbirli olması bence çok normal...

bu gaddarlık duygusuzluk değil de daha ziyade temkinli davranmak
herhangi bir şikayet olduğunda muhatap kk yani kazen

buradaki konuları takip ediyordum ama açıkcası guvenipte yardım edemedim kimseye
ki etsemde belki sadece 1 günlük ihtiyaçlarını karsılardım 1 gun 2 gun 3 gun ama kalıcı çözümler sunmak bulmak lazım
belediyeler ilgisiz görünüyor ama belediyelerden yardım alan onca insan var bence derneklerle veya belediyelerle bu işler çözülmeli hem o zaman yasalda olur

Son düzenleme:
şimdi bu polemiğe taşımak değil midir bir insanı???? okuduğunu anlayabilecek kadar akıl-izan sahibiyim...sizin ilk mesajınız üzerine yazdığım mesajda sorum açıktır..ayrıca o mesajımda da ne yapabiliyorsam yaparım yeter ki bir faydam dokunsun diye belirtmişim..daha ne diyim kiiiii????arkadaşların soruları da açıktır..burada ihtiyaçlarla ilgili talep açabilecek miyiz? cevap hayırsa herhangi bir önerim zaten yok haliyle..cevap evetse bolca önerim vardı....ayrıca mantıken şunu da anlamak mümkün değil..koltuk ihtiyacım var başlığı açılamıyor, ama koltuk vermek istiyorum başlığına cevap yazılarak koltuk o kişiden alınabiliyor...(örnek verdim konuyu açan arkadaşla bir ilgisi yok durumun) yarın öbür gün o arkadaş gelipte benim koltuğu 2. el bölümünde sattılar derse nolcak peki?????ayrıca koltuk ihtiyacı var ve elinin altında internet var..allah allah...yani bunlar gerçekten polemiğin kendisi...açık açık belirttim...son dönemde aktif olan konularda ihtiyaç sahipleri değil bu ihtiyacı bilen gören kişiler burda konu açmıştır..bkz. *yiğit bebek *üçüzler *hamile bir kadın için yardım edin *arkadaşlar ihtiyacı var bebek malzemelerine....yani şunu derseniz anlarım bu başlık sömürülüyor yardım talepleri kapatılmıştır...ok olabilir..ama yani iş evindeki internete, yok para yardımı vs. dayandırılıyorsa bende durumun her konu için öyle olmadığını belirtiyorum...açıkça yazıyorum..bu şartlar altında talep olmadığına göre arz da olmaz düz mantığıyla yapabilecğim birşey benim kalmamıştır..zaten ŞAHSIM adına işlevselliğini yitirmiştir diye belirttim..niye konuyu kapatasınız ki?? bir de ben bu sitenin yönetimini filan çok bilen takip eden biri değilim...ihtiyaç olduğu durumda haberleşelimden yazarım...ki bu konuda da öyle yaptım...orası da yöneticilerin olduğu bölümdür ben öyle biliyorum...ve bu konuyla ilgili de ilk oraya yazdım...orda da yönetime bir eleştiri getirince garip bir tarz oluşuyor gerçi...oku anlarsın filan gibi böyle lise arkadaşlığı ağzı filan...demekki eleştiri gerçekten asla kaldırılamıyor..neyse uzatıp işgal etmek istemiyorum daha fazla...bu başlıkta yeniden bir ihtiyaç bildirilirse ben yine elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım...şimdiye kadar ki güzel paylaşımlara vesile olan herkese teşekkürler...site yönetimi de dahil...iyi akşamlar...

ya çok özür dilerim ama şunu da yazmak zorunda hissediyorum kendimi yani burda, yardım lazım lütfen/acil vs. dendiğinde inanın başlıklara bakan bile olmuyordu..ama şimdi herkes burada.. ve bilgi/fikir sahibi...o zaman zaten başlığın epeyce takipçisi var demektir..harika fikirler çıkacaktır...umarım....

ayrıca konu paradan çıktı..sanırım siz çözemediniz...siz önce maddi yardım olmaz dediniz..bizde elbette dedik..şimdi iş geldi evinde net varsa mama isteyemeze ki bu çokk çokk acı bi şekilde terbiyesizlik olarak nitelendirilmiş...kapattığınız konuları iyice analiz etmediniz herhalde..mamayı (bu bir örnektir) etrafında zor durumda olanları görenler burdan talep ediyor..şahsın kendisi değil yani....ayrıca biz kendi kendimize davul zurna çalamayız burda..size bir soru sormuşum..artık yardım talebi açılamayacak mı diye?? verseydiniz cevabını o cevaba göre bende önerilerimi sıralayacaktım..ama sanırım amaç üzüm yemek değil...bu sitenin yöneticisi olarak yapılmayacak şeyi bildiğinize göre yapılması mümkün olanı da bilebileceğinizi şahsım adına düşündüm ama yanılmışım...konu benim için kapanmıştır... bu başlık işlevselliğini şahsım adına kaybetmiştir...

Canım..konunun sürekli karşılıklı cevap verme şekline dönüşmesi isteyebileceğim en son şey
Yalnız şu bir geçekki..sanırım yeterince takipçi değilsiniz
Çünkü bütün bu yazdıklarımız bizzat yaşadıklarımız.
Yardım melekleri bölümünün sürekli takipçisiyim
Özellikle çocuklarımızla ven kan verme konularıyla
Sitemiz adına bizzat ziyaretlere..kan vermeye gittik
Çeyiz için konularımız açıldı..müthiş katılımlar yaşadık
Kardeşini seç sabit başlığımız var..ki sabit olmasını ben önermiştim
Ayrıca seçilmiş 2 kardeşimiz var...halada sürekli kan vericisiyim
Ama ben size bu konularımızda hiç rastladığmı hatırlamıyorum
Önceki sene KK da en yardımsever üye seçildim..sanırım bundanda haberiniz yok
Üstüne basa basa tekrar ediyorum..polemiğe girmek istemiyorum
Yeni üye değilim..kimseyle en ufak bir tartışmam olmamıştır
Çünkü her şeyden önemlisinin karşılıklı saygı olduğuna inanırım
Özetle söylemek istediğim..kimse ne yardımlara karşı..ne de yardımlardan uzak
Sadece her şeyin en doğrusunun olmasından yana
Siz yardım etmek istedikten sonra..yakın çevrenizden bile bulabilirsiniz.
Sevgiyle kalın a.s.

bazı arkadslar bu bölüme hiç ugramadıgı halde nasıl yorum yapıyorlar anlamadım tutupta evlerınde ınternetlerı var nıye yardım ıstıyorlar falan eger konumuz kapatılmadan once gırıp bakmıs olsaydınız kımse ben cocuguma mama yaslıma ılac ıstıyorum demedı herkes cevresınde gorup gercekten yardıma ıhtıyacı olan ınsanları anlattı ben cevreme duyarlı bır ınsan olaraktan burdan bı cok kısının sorunları paylastım burdakı duyarlı arkadslarım sayesınde bebeklerımızın karnı doyuyordu altları kuru uyuyorlardı tabıkı şimdi baska çözumler uretecegım inanıyorum ki benı tanıyanlar ınsanlar yıne yanımızda olacak yıgıt bebegın üçüzlerımın her zaman arkasındayım yardımcı olan arkadslarıma tekrar tekrar tesekkur edıyorum sevgıyle kalına.s.

Canım..konunun sürekli karşılıklı cevap verme şekline dönüşmesi isteyebileceğim en son şey
Sevgiyle kalın a.s.

ama işte bu bana cvp hakkı doğuruyor...şimdi bunu yazdınız da ne oldu??ben size herhangi birşey söyledim mi??...konu nasıl geldi size dayandı onu bile anlamadım...bakın herkes metinlerin altını okuyabilecek kadar mantık sahibi burda..sözlerinizin adresi çok açık.."ben size buralarda hiç rastlamadım..ben eskiyim siz yeni bittiniz buralarda"...eee diyelim ki öyle...ne farkeder??? o zaman fikir beyan etme, itiraz etme, kabul etmeme hakkımız olmuyor mu??? yani polemik istemiyorum diyip de söylediğimi de söylerim demek olmuyor...siz tek tek yazmışsınız yaptıklarınız..ne güzel tebrikler deeee yapmadınız, yardımsever değilsiniz, yardımların karşısındasınız filan diyen olmadı ki...ben konuların yeterince takipçisiyim merak etmeyin..siz beni kaçırmışsınız demekki 1 ay kadar önce bebek kan ihtiysaçları ile ilgili olarak face teki profilimde yayınlıyorum bilginiz olsun diye msj atan benim...siz kan verebiliyorsunu ben ilaç kullandığım için veremiyorum..ne oldu şimdi bu 1-0 galibiyet mi sağladı?? çeyiz yardımı kişisel olarak yapmak taraftarı değilim..ben sadece bebeklere yardım etmeyi tercih edenlerdenim..eğer sizde beni takip etmiş olsaydınız (niye buna gerek varsa) bununda sebebini anlardınız...yapmayın nolur kişileri polemik istemiyorum-tartışmak istemiyorum deyip de kullanılan cümlelerle tahrik etmeyin...ben kazen e söyledim..kazen bana söyledi konu kapandı....neden şimdi bu karşı atak??

Editör arkadaşlarım,
karşılıklı alıntı yapıp polemik yapmayınız lütfen,konuyla ilgili çözüm fikirlerimiz varsa yazalım ama kişisel yorumlardan kaçınalım,örnek bir davranış olmuyor...

evet ben göxümle gördügüm br bebegin yardıma ihtiyacı oldugunu belirttimki evlerinde değil internet telefon bile yok hiç birinde ve şuan malesef evdende çıkarılıyolar çocuk sesi yüzünden ev sahibi rahatsız olmuş baba yeni işe girmişti zaten maaş belliydi anne desen 4çocuk minik bebegi desen yırtık tek şapkayla gününü tamamlıyodu ev sahibi bezini karşılıyo kızın ailesi az az yardım edebiliyodu çocugun ailesi kendi öz ogluna bırak yardımı torununa bakmıyodu bile kadın çalışsın die ama olsun allahta yardım eder mutlaka ben yine bebegimin yeni kıyafetlerinden götürürüm sorun degil hiç elimi uzatamamaktansa bir şey götürsem buda yeter bence bir çok konuda böyleydi hemen 4çocuk niye yapmış diyen oluyo aldırmanın günah oldugu bir toplumda oldugumuz bir çok aile var kadına baskı şiddet dayak varken sahiplencegi kimse yokken oluyo işte mecbur 4çocugun nedeni kadın ailesine gidemesin geri çocuklarla istemezler hazır oda köle gibi kadını kullanır die hi,kaye bu özetide bu gerisi vicdana kalmışbir bebege eskiyen kıyafeti giydirmekle ne gönderen eksilir nede kıyafeti gönderenden alan ihtiyaç sahibi yükselir sadece bebek üşümezzz:( bebegi düşünerekaçtık konuyu ne anneyi ne babayı düşündük o masumu sadece

Kader ozelden telefon numarani verir misin kaybettim ücüz bebekler icin gorusecektim

Sevgiyle kalın a.s.

Çeyizi toplayan bendim.Gerçekten çoook büyük bir katılım olmuştu.Allaha bin şükür ki herşeyi yerine ulaştırdım.Kazenin para toplamayla ilgili kötü tecrübe dediği olayı sanırım anladım.Ben o yüzden para mevzusuna hiç girmedim.Ama şimdi bir yardım toplarmısın denirse maalesef tekrar tekrar düşünürüm çünkü insanlar bunu kullanmaya çok açık.Hele ki konu paraysa.Allah hiçbirimize haram para yedirmesin...Bu arada aylardır KK ya girmiyordum.Sırf farklı bir yardım toplayan var mı diye bakmaya girmiştim.Gerçek bir ihtiyaç sahibi var mı diye...

herkese merhaba, ben bütün bu yazışmaları ancak okuyabildim. açıkçası biraz da konularımız kapandığı için kırgın olduğumdan girmiyordum uzun süredir.
Bu yazılanlar içerisinde Kazen'e yardımcı olacak hiçbir öneride bulunulmamış, Kazen'in gönderdiği genelgeler okunmamış, gereksiz polemikler yapılmış.
Ben çok aktif bir kullanıcı değilim açıkçası ama geçen zaman içerisinde özellikle kaderr ve kundelunus'un çok yoğun çalıştığını ve gerçek ihtiyaç sahiplerine bir şekilde yardım edebilmek için çırpındıklarını, gece gündüz çalıştıklarını gördüm. Ve Allah'ın yardımlarıyla, belki benim de minicik bi katkımla, güzel şeyler yaptık diye düşünüyorum.
Şimdi gelelim konumuza maddi yardım toplamanın yasal olarak yasak olduğunu biliyordum. Ancak Kazen'in gönderdiği genelgeleri okuduğumda durumun gerçekten çok ciddi olduğunu gördüm. Yani aslında kendi başımıza, kıyafetti,ikinci el eşyaydı, çeyizdi v.b. toplamamız,istememiz,ihtiyaç sahibine ulaştırmamız bile yasalara uygun değil. Mutlalak İl yönetici birimlerinden (ilse valilik ,ilçe ise kaymaklık v.b.) izin alınması gerekiyor.
Bizlerin herhangi birimizin tek tek her ilden veya ilçeden bu izni alabileceğini sanmıyorum.
Ayrıca başvuruda bulunurken dilekçe içerisinde yapıda yer alacak insanların kişisel bilgilerini de sunmak gerekiyor. Bizim burda bir adet vermemiz mümkün değil.Yanılıyormuyum?

Tüm bu yukarıda durumlar başta yine Kazen 'in önerdiği gibi ya bi Dernekten yardım almaya götürüyor bizi yada biz bir Dernek kuracağız kızlar. Bunun altından kalkabileceğimize inanan varsa hep beraber çalışmaya başlayalım, kuralım '' Yardım Melekleri'' derneğimizi :)

Bunun dışında bir çıkar yol görmedim. Gerçekten de site yöneticilerini zor durumda bırakıyoruz. İyi niyetimiz kötü sonuçlar doğurabilir.
Lütfen diyalogda bulunalım ve birbirimizi anlamaya çalışalım. Ancak bu şekilde çözüm üretiriz :)))

SEVGİLERİMLE,

çok güzel bir düşünce ile yola çıkmışsınız........dernekleşme fikri çok güzel ve özel bir düşünce.....tebrik ediyorum......umarım amacınıza ulaşabilirsiniz.................bir araştırayım devlet memurları derneklere katılabiliyolar mı diye ona göre katılım durumumu belirtecem tekrar tebrik ediyorum

Back