• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açılan konular hakkında önemli açıklama !

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
2
69.485
1.623
101
Merhaba,
Bu bölüm malesef kontrolden çıkmış durumda. İyi niyetle çıktığınız yola maddi yardım karıştıran (iyi niyetle) mesajlar ve maddi yardım içerikli başlıklar kesinlikle SUÇTUR.

Şikayet edilmesi durumunda hem bunu taelp eden, hemde biz yayınlayana çok ciddi cezai şartlar uygulanmaktadır.

Bu bölümün amacı elinizde atıl hale gelen eşyalarınızı değerlendirmek içindir. X, Y gibi kişilere yardım kampanyası yapmak için değil. Lütfen bu ayırımı iyi yapalım.

Ben ille bu işi organize etmek istiyoru mderseniz bölüme 2 gönüllü yönetici buluruz ben kendilerini durumu daha da detaylı izah ederim suç işlemeden buna devam edebiliriz. lakin mevcut durumun sürmesi söz konusu değildir.

Bu konuda yapıcı yorumlarınızı bekliyorum... buyrun söz sizde...

ihtiyaç sahiplerine ulaşma da ekip çalışması halinde hareket etmek
her zaman daha verimli ve faydalı bu bi gerçek
ama belli kuralları ve yasal sınırları aşmadan
bilinçli bi şekilde yapılmalı bu.
bu konuda fazlaca duyarlı kişi var burda.

merhaba kazen nisan annelerinden kansere yakalanan bebeğimiz için zeynep için dua edermisiniz diye bir konu açmıştık yardım melekleri bölümüne,
burda maddi bi yardım talebi yoktu sadece okuduğumuz duaları yazıyorduk neden konumuz silinmiş?

Yardım kuruluşlarına ait haberler, yardım kampanyaları ve sizlerin öncü olmak istediği yardım çalışmalarını buyrun bu alanda paylaşın.

Yardım Meleklerinin açıklamaları bu şekilde yazılmış ve bizlerde yardım çalışmaları yapıyoruz. Başlığa aykırı bir durum yok yani:)

Bu konuda bence ortak bir nokta bulunmalı, burada kaç bebeğimize ve ailemize mutluluk verdik. Burada kızlarla çok güzel ve özel anlar paylaştık. Çok güzel organize olduk ve olmaya devam da ediyorduk. Keşke önce uyarılarda bulunsaydınız. Aylarca emek verdik biz bu konulara, gönlümüzü koyduk ortaya. Bir çırpıda silindi. Siteyi ve bizleri sıkıntıya sokmayacak kuralları belirleyip konularımızı geri yükleyin lütfen. Konu yöneticisi belirleyip konuların takip edilmesini sağlayabilirsiniz... Biraz olsun insanlığımızı hatırlıyorduk bu sayede...

sayın yönetici arkadsımın dedıklerıne katılıyorum biz aylarca emek verdik bir cok bebegımıze yardım edebılme şansımız vardı ama şimdi uçup gitti gercı sunada eminim bizim sayemızde topigimizi çogu kişi ögrendi bıze yıne ulasacaklardır bir şekilde... aılelerın umutlarını söndürmeyelim 1 kutu mama 1 paket bez onlar için çok şey sizden ricam kuralları belırleyip bize bıldırım yaparsanız konularımıza tekrar devam edelim ben gönüllüyüm bu işe sabahlara kadar uyumadıgı bılırım bu bebeklerımız için lutfen konularımızı acmamıza izin verin...

Son düzenleme:
eee bu başlık altına daha önce yazdığımız msj larda silinmiş....neler oluyor???

Dün sitede çalışma oldugundan farklı formatla yazılmıstı yorumlarımız tekrar eskiye geçiş yapınca yazılanlarda silindi sanırım

ihtiyaç sahiplerine ulaşma da ekip çalışması halinde hareket etmek
her zaman daha verimli ve faydalı bu bi gerçek
ama belli kuralları ve yasal sınırları aşmadan
bilinçli bi şekilde yapılmalı bu.
bu konuda fazlaca duyarlı kişi var burda.
arkadaşıma katılıyorum zaten bu işi yapanlar iyi niyetli insanlar burda onlar sayesinde yardımlaşılabiliyor bunda nasıl bir sakınca olabilir ki eğer varsada kazenin dediği gibi 2 yönetici seçilsin bu şekilde yardımlaşmaya devam edilebilrse :uhm:

arkadaşıma katılıyorum zaten bu işi yapanlar iyi niyetli insanlar burda onlar sayesinde yardımlaşılabiliyor bunda nasıl bir sakınca olabilir ki eğer varsada kazenin dediği gibi 2 yönetici seçilsin bu şekilde yardımlaşmaya devam edilebilrse :uhm:

sakınca olan para yardımı olması
çünkü bağış yapılmış oluyo burda ilan edilip duyurulduğunda
ama belgelenmediği ve evrak düzenlemediği için kişiler zan altında kalıyo normal olara
k

Dünkü yazdıklarınızı okudum sistem bir gün önceye döndüğü için hepsi kayboldu hepinizde para yardımı yok demişsiniz üzerinize alınmışsınız ben sizlere bir suçlama da bulundum mu ? 1 TL bile alsanız bu ciddi suçtur bırakın maddi boyutunu yardım amaçlı böyle bir çalışma yapmak suçtur. Hanginizin valilikten izni var ? Lütfen konuyu araştırın öyle yorum yazın. 10-12 civarında konu sildim bunların 4 tanesinin başlığı maddi yardımdı. Geçmişte bu çok acı bir tecrübe ile yaşadım.

Peki bu konu ne olacak? Böyle durumları paylaşamayacakmıyız? Para toplanmamasında hem fikiriz, insanların başka şeyleri göndermeleri de mi sıkıntı yaratır?

kazen ben anlayamıyorum belki..olabilir...şimdi konuyu araştırın da yorum yazın demişsin...haklısın ama ben birçok yerin gönüllüsü olarak çalışan biriyim...az çok konu hakkında fikrim var...eğer birine maddi yardım kampanyası yapılacaksa valilikten izin alınır, bir hesap numarası belirlenir ve para burada yasal kaydı ile toplanır..bunda hepimiz hemfikiriz...şimdi ben 2 gün önce bu başlık altındaki taaaa 2 sene önceye dayanan konulara kadar okudum..olur da çözüme bağlanmamış bişi kalmıştır..faydam dokunur belki düşüncesiyle....para toplayalım gibi bir başlıkla hiç karşılaşmadım...konuların içinde maddi yardım yapmak isteyenler çıkmış olabilir..haklısın bunlara bu yasal olmadığından mümkün değil denilebilirdi...şimdi ben şunu anlamak istiyorum bir daha bu başlık altında yardım talebi (maddi olmayan) açılamayacak mı??mesela bebeklere mama, puset, kıyafet..yaşlılara erzak-yakacak...evleneceklere gelinlik...vb. gibi...açılamayacaksa o zaman ortada ne yardım ne de melek kalıyor maalesef...çünkü atıyorum mesela mamanın 2. eli olmaz...varsa ihtiyaç sahibi yazar buraya..biz de aklımıza yatıyorsa konuşur/görüşür gereğini yaparız...yani bunda da yasal sıkıntı var diyorsan onu hiç bilmiyorum-hiç duymadım...bir araştırırım o zaman...çözüm bulabileceğimize inanıyorum..ama burda online desteğe ihtiyacımız var...detaylı bir açıklama yapılırsa bizde burda vakit kaybetmeyiz eğer sonuç almayacaksak..ya da daha efektif bişiler yapmaya çalışırız..dün yazmıştım sen bunu yap, bu görev senin bu başlık altında denirse sorgusuz sualsiz kabulümdür...inş.düzeltebiliriz...

Son düzenleme:
Ne olacaksa bir an önce karara bağlanmalı, bu aileler askıya alınmayı bekleyemezler , burada bir şey yapılamayacaksa başka yerlerde bir çözüm bulmaya çalışmak zorundayız..

..........haklısın ama ben birçok yerin gönüllüsü olarak çalışan biriyim......

Biz bir vakıf değiliz, biz bir dernek değiliz. Yapılan suçtur. Hala ısrarla ne yapalım diyorsunuz ben sizlere ilk mesajda çok açık yazdığımı sanıyorum çözüm üretin uygulayalım diye. Görüyorum ki çözümden başka her türlü yorum var. Çözümler ; Bir derneğe aracı olunabilir, yerel yönetimler ile bağlantıya geçilebilir, bu durumda olan ailelere rehberlik yapılabilir vs vs vs vs. Bu önerileri bekliyorum sizden. Ben konunun uzmanı değilim size öneride bulunamam ilk mesajda buyrun önerilerinizi sunun değerlendirelim demişim hala neden ben para istemedim benim konumda para konusu yok diyorsunuz ben sizleri suçladım mı ?

Bir diğer konu kusura bakmayın ama evinde internet olupta siteye gelip bebeğime mama alacak param yok diye açılan başlığı asla kabul edemem. Eve internet bağlatmayacaksın bebeğine mama alacaksın yok öyle terbiyesizlik bunu kabul edemem. Evinde internet var ama bebeğe mama bez alamıyorsun ne güzel dünya... Bu konuların hepsini müdiriyete taşıdım kimse benim konumda para mevzusu vardı yoktu demesin hiçbir yazı silinmedi aynen saklanıyor. Ben sizler para mevzusu yaptınız dediğimi de hatırlamıyorum. Öncelikle yazdıklarımı dikkatli okuyun isim de vermedim.

http://www.kizilay.org.tr/hukuk/gsa...ari-Izinsiz.Yardim.Toplama.Yetkisi.GENELGE.38

ve

http://www.kizilay.org.tr/hukuk/say...DIM.TOPLAMA.KANUNU.IZINSIZ.YARDIM.TOPLAYANLAR

lütfen okuyun ...

Biz bir vakıf değiliz, biz bir dernek değiliz. Yapılan suçtur. Hala ısrarla ne yapalım diyorsunuz ben sizlere ilk mesajda çok açık yazdığımı sanıyorum çözüm üretin uygulayalım diye. Görüyorum ki çözümden başka her türlü yorum var. Çözümler ; Bir derneğe aracı olunabilir, yerel yönetimler ile bağlantıya geçilebilir, bu durumda olan ailelere rehberlik yapılabilir vs vs vs vs. Bu önerileri bekliyorum sizden. Ben konunun uzmanı değilim size öneride bulunamam ilk mesajda buyrun önerilerinizi sunun değerlendirelim demişim hala neden ben para istemedim benim konumda para konusu yok diyorsunuz ben sizleri suçladım mı ?

Bir diğer konu kusura bakmayın ama evinde internet olupta siteye gelip bebeğime mama alacak param yok diye açılan başlığı asla kabul edemem. Eve internet bağlatmayacaksın bebeğine mama alacaksın yok öyle terbiyesizlik bunu kabul edemem. Evinde internet var ama bebeğe mama bez alamıyorsun ne güzel dünya... Bu konuların hepsini müdiriyete taşıdım kimse benim konumda para mevzusu vardı yoktu demesin hiçbir yazı silinmedi aynen saklanıyor. Ben sizler para mevzusu yaptınız dediğimi de hatırlamıyorum. Öncelikle yazdıklarımı dikkatli okuyun isim de vermedim.

bu konuda ihtiyaç sahibi dernek ve yerel yönetimler arasında bi köprü oluşturabiliriz
hangi yolu izlemeli nerelere başvurmalı gibi
mağdur olan kadın ya da çocuk ihtiyaç grubuna göre ayrılabilir.
Eğer illa maddi ve manevi yardım yapmak isteyen olursa arada bi dernek ve vakıf varsa
usulune uygun şekilde vakıflara yapılır bağışlar
zor durumda olanlarda vakıflara yönlendirilir yardımlarda yerini bulur amacına ulaşır
diye düşünüyorum.

Evinde internet olupta..çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamamak gerçekten hiç doğru değil.
Buna kesinlikle katılıyorum..her zamanda aynı şeyi söyledim
İkinci konuda..bu şekilde hiç bir zaman çözüm üretilemez
İnsanlara mama yada giyecek yollıyarak ne derece çare olunabilir
Önemli olan kalıcı çözümler getirebilmekte..Bu da anca belki derneklere
Yada yardım kuruluşlarına yönlerndirmekle olur
Bununsa kesinlikle bizleri aşan konular olduğu düşüncesindeyim a.s.

Evinde internet olupta..çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamamak gerçekten hiç doğru değil.
Buna kesinlikle katılıyorum..her zamanda aynı şeyi söyledim
İkinci konuda..bu şekilde hiç bir zaman çözüm üretilemez
İnsanlara mama yada giyecek yollıyarak ne derece çare olunabilir
Önemli olan kalıcı çözümler getirebilmekte..Bu da anca belki derneklere
Yada yardım kuruluşlarına yönlerndirmekle olur
Bununsa kesinlikle bizleri aşan konular olduğu düşüncesindeyim a.s.

aç bi insana hergün ekmek vererek ona iyilik yapamayız
önemli olan ekmek yapmayı öğretmek.
genel geçer yardımlar günü kurtarır ancak
daha kesin ve köklü çözümlere sadece aracı olabiliriz

Son düzenleme:
bu arada kazen bu sitede üsluba dikkat edelim diye birçok uyarı yazıyoruz ama sanırım hoca verir talkını durumu söz konusu...ben sizin çocuğunuz ya da ahpabınız değilim...azarlar gibi bir tavrı bana siz dahil kimse gösteremez...

ayrıca konu paradan çıktı..sanırım siz çözemediniz...siz önce maddi yardım olmaz dediniz..bizde elbette dedik..şimdi iş geldi evinde net varsa mama isteyemeze ki bu çokk çokk acı bi şekilde terbiyesizlik olarak nitelendirilmiş...kapattığınız konuları iyice analiz etmediniz herhalde..mamayı (bu bir örnektir) etrafında zor durumda olanları görenler burdan talep ediyor..şahsın kendisi değil yani....ayrıca biz kendi kendimize davul zurna çalamayız burda..size bir soru sormuşum..artık yardım talebi açılamayacak mı diye?? verseydiniz cevabını o cevaba göre bende önerilerimi sıralayacaktım..ama sanırım amaç üzüm yemek değil...bu sitenin yöneticisi olarak yapılmayacak şeyi bildiğinize göre yapılması mümkün olanı da bilebileceğinizi şahsım adına düşündüm ama yanılmışım...konu benim için kapanmıştır... bu başlık işlevselliğini şahsım adına kaybetmiştir...

Back