Acil: Zaman cok aleyhıme ıslıyor gıbı, işin içinden de cıkamıyorum, yardım...

DEREN82

TATLI CADI
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
396
2
26
Diğer
Merhaba sn. arkadaslar; yaklasık 2 aydır esimle ayrıyız; 2008 de evlenmıstık; kendısı alkolık, psikolojık sorunları da var ve evı terk etti; ardından da ben annemlerin yanına geldım. Kendısı su an evınde..bahane ettıgı sebepler sacma sapan ve daha cok dıs dunya; 3.kişiler kaynaklı sanırım onları sahıt gosterıp benı gecımsız bır ınsan gostermeye calısacak..gecen sure zarfında ne yaptıysam onu bu kararından gerı donduremedım, cok soguk ve kararlı...dıger yandan cok zekı ve kurnazda bırı; alkolu bıle tanık olusturmamak ıcın kımsenın yanında ıcmedı, hatta ıckı kullandıgı gozukmesın dıye gıda faturalarını bıle hep anında yırtardı..dıg. yandan benım aılem ve tanıdıklar bu durumda davada sadece zaman zaman evde ıckı sıselerının gorduklerını soyleyebılecekler; sızce bu halımle elımdekı verıler kendımı savunmam ve evlılık ıcınde aldıgı ev, araba, bankadakı bırıkmısınden hak talep edebılmem ıcın yeterlı olur mu ? ayrı kalınan sureyı sanıyorum kasdı olarak benı bezdırmek ve kusurlu duruma dusurmek ve de buyuk ıhtımalle mal kacırmak ıcın uzatıyor; ısrarla teblıgatı sen gonder dıyede bana baskı yapıyor... (bu arada ben calısmıyorum,cocugumuz da yok, kendısının ıyı bır ısı ve gelırı var) acıkcası benı cok uzduler ve yıprattılar aılece, evlılık boyunca aılesı hep kactı; aılemle dahı gorusmedıler; hep 1 akaze takaze; sankı ogullarını sılah zoruyla almısız; benı ona layık gormedıler kendısı de mlsf aılesını hep benım onumde tuttu, onların doldurusuna geldı, bana karsı hep cok soguk ve ılgısızdı sankı aramızda kılometreler varmıs gıbı davranırdı.. ancak gelın gorunkı ben de ne uyku ne yasam enerjısı kaldı...hepsı taraflarından vakumlandı sanki.. ayrıyeten evlılık boyunca aılesının laf sokma, mudahale ve kavgalarına maruz kaldım ztn asıl sebeb de aılesının, annesının benı sevmemesı, onaylamaması...sınsı planıyla bu evlılıgın basında da sonunda da hep gerı plan oynayıp sıvışan aılesını bu işin dışında tutmak ıcın ortadakı alanı ıvır zıvır bahanelerıyle doldurmaya calısıyor ...şu durumda dogal olarak hakkım yerde kalsın ıstemıyorum..davayı benım acmamın veya gecıkmenın olası zararları nelerdır? ve bu tıp davalarda fınansal olarak hakkı olan alacagı alamama durumları oluyor mu yanı kacırdıgı malların, paranın tumunu mal kacırma davası ıle alabılır mıyım yoksa uygulamada bu tıp kısıler bır takım cok karmasık muvazaalı ıslemlerle bızım gıbılerı magdur edebılıyorlar mı? ayrıca nafaka alma durumum soz konusu olur mu ?eger bu tıp konularla ılgılı bılgınız varsa cevaplarınızı beklıyorum..ilgınız ıcın sımdıden sonsuz tesekkurler...

Benim bildiğim kararıyla evi terkeden 1-0 yenik başlıyor davaya.
Zaten boşanınca ziynet eşyaları ev eşyaları iki taraf içinde değerlendirmeye alınacak.
Bunun yanında eşin sana bir tazminat vermek zorunda.
Malların kaçırılmasına gelince ayrılma kararı aldığınız zamanı şahitlerle ispatlarsanız evi arabayı başkasının üzerine yapsa bile şaibeli satış olur satış iptal olur ceza öder.
Allah yardımcınız olsun

Evi terk etmeniz olumsuz bir durum yaratmaz evi terk etmenin hakli sebepleri artik hakimler tarafindan goz onunde bulundurulabiliyor.ote yandan evlilik suresince edinilen butun mallar siz calismasaniz da ortak yani hepsini paylasmak zorunda kararinizdan eminseniz bosanma davanizi bulundugunuz ilde acin avukat tutacak durumunuz yoksa barodan isteyin.
Ayrica iyice dusunun evliliginiz suresince hic alkol ve psikolojik sebeplerle hastaneye gitti mi muayene olup teshis konmasi bile yeterli.davada hastaneleri belirtip birguzel aleyhine kullanabilirsiniz.
Bir diger onemli nokta da fotograflar eger evlendiginizde altinlariniz vardiysa bunlarin tek bir fotografta bile gozukmesi yeterlidir.onlarin parasini da ayrica isteyin.
Sonuc olarak bosandiginizda calismadiginiz icin nafakanizi da alirsiniz.meraketmeyin.

Ayrica eklemeyi unutmusum evlendikten sonra edinilen mallarin hicbirini sizden izinsiz satamaz.satsa bile iptalini isteyebilir 3.sahistan rahatca geri alirsiniz.medeni kanun sagolsun.

Alkol kullandigi bilinmesin diye kimsenin yaninda icmez,fisleri yirtardi demissiniz ama ben anlayamadim bosanacaginizi bilmiyordunuz sonucta neden fislerini kasti olarak yirtsin bu kisma takildim.birde avukata gidin detaylica gorusun evli oldugunuz zamanda edinilen mallarda sizinde hakkiniz var merak etmeyin kacirip satamazlar o anlamda bir skinti yasamazsiniz

Alkol kullandigi bilinmesin diye kimsenin yaninda icmez,fisleri yirtardi demissiniz ama ben anlayamadim bosanacaginizi bilmiyordunuz sonucta neden fislerini kasti olarak yirtsin bu kisma takildim.birde avukata gidin detaylica gorusun evli oldugunuz zamanda edinilen mallarda sizinde hakkiniz var merak etmeyin kacirip satamazlar o anlamda bir skinti yasamazsiniz

Ben bosanacagımızı bılmıyordum ama o hemen yanıbasımda bunu sınsıce planlıyormus gercekten cok planlı hareket eden her konuda kendını garantıye alan 1 tıp oldugundan kasti olarak her içki alışverişi fişini anında yırtardı (geriye aleyhıne delıl bırakmamak ıcın, ztn aılesınde de onu taa basından berı yonlendıren ıyı hukucular var ve de daha onceden de bır cok kez ayrılmak ıstemıstı kendısı ben ıkna etmiştim)) ben de zamanında anlamazdım hep merak ederdım mlsf jeton gec duştu bende; tabii hıc 1 zaman onun gibi art nıyetlı olmadıgımdan herkes netıcede karsısındakını kendı gıbı gormek ıster ben de anlayamamıstım durumu; zamanında soruldugunda da da pislik sevmem ondan deyıp kıvırırdı halbukı; diğer fişlerı guya malı ıade etmek ısteyebılırmıs mazeretıyle saklardı.. diğer yandan şimdi de ani bir karar verdim planlı hareket etmedım sadece artık bu evliliği taşıyamayacagımı farkettım bırden diyor zaten dedıgım gibi evi de önce o terk etti sonra da ben gittim

Son düzenleme:
Evi terk etmeniz olumsuz bir durum yaratmaz evi terk etmenin hakli sebepleri artik hakimler tarafindan goz onunde bulundurulabiliyor.ote yandan evlilik suresince edinilen butun mallar siz calismasaniz da ortak yani hepsini paylasmak zorunda kararinizdan eminseniz bosanma davanizi bulundugunuz ilde acin avukat tutacak durumunuz yoksa barodan isteyin.
Ayrica iyice dusunun evliliginiz suresince hic alkol ve psikolojik sebeplerle hastaneye gitti mi muayene olup teshis konmasi bile yeterli.davada hastaneleri belirtip birguzel aleyhine kullanabilirsiniz.
Bir diger onemli nokta da fotograflar eger evlendiginizde altinlariniz vardiysa bunlarin tek bir fotografta bile gozukmesi yeterlidir.onlarin parasini da ayrica isteyin.
Sonuc olarak bosandiginizda calismadiginiz icin nafakanizi da alirsiniz.meraketmeyin.

Altınlar bende cnm. Ama dedığım gıbı oule profesyonel ve temkınlı bır tıpkı beraberken kendısıne kac kere dedıgım halde hıc psıkolog/psıkıyatrıste gıtmedı..orada da kendını korumaya aldı yani..işte herkes karsısındakı gıbı dusunuyor ya o da benı kendı gıbı dusundu..ve simdıye dek her bosanalım lafından somra guya temız sayfa acıyorum dedıgı ıcın (kaldkı son barısmamızdan sonra yanı son birkusur yıldır Onun dedıgıne gore hıc dusunmuyordu hatta bazen hısesdıp sordugum halde hep ınkar edıyordu kesınlıkle hayır dıye..yani boyle sorunlu ve dengesız vaka olamaz ya...) ben de hep ona saf saf ınandım..bır ılıskı guven temelı olmadan nasıl yuruyebılır kı? su anda karsıma cıkarttıgı bosanma sebebı yaptıgı olaylar o kadar sacmakı anlatamam merak edenler benıa profılımden veya benı aratıp bulabılırler...1 de artık neymıs efendım ben onun arkeolojı, sanat tarıhı, kayak, felsefe hobılerınden hoslanmıyormusum gıbı mesnetsız suclamalar da eklıyor kımle evlendıgını sanıyorsa...sankı tum bunlar evlenmeden once de son derece acık ve net degıldı...beyımıze bahane cok anladıgım kadarıyla evlılıge uygun olmadıgını da gordu...ayrıca da benden de sıkıldı....1den acayıp degısıverdı tıpımız; oylekı artık bayagı pahalı kıyafetler alıyor kendıne, yok ing. kursuna gıtme yok kayak montu alma (eskı ucuk kacık ayakları yere basmayan ozgur erkek profılını tamamıyla su yuzune cıkartmıs gıbı..adam resmen rahata ermıs gozukuyor ya...ne yaptıysam anlayamıyorum; rahat batmış gıbı...ama bana ya anropoza gırıyor (40 yasında ) ya da arayışta&dısarı gozu kaymıs hatta aldatıyor bıle olabılır gıbı gelıyor cunku bııtırmek ıcın bahane arıyor, suçlayıcı, cok soguk ve yabancı davranıyor gıbı de gelıyor bana (gercı cok kıncı de 1 tıp) ve de sankı bır seylerden cok emın ve onlardan guc alıyor 1 halı var..ama mlsf yıne aldatıyor olsa bıle hıc ız bırakmayacak kdr kurnaz ve hesaplı kıtaplı hareket edecek 1 tıp ztn gunumuzde ınsan 1 kere ıstemeye gorsun bu tıp seylerı gerceklestırmek ınternet, kontorlu hat gıbı vasıtalarla son derece kolay...ztn sık sık iş seyahatlerıne gıderdı, dıledıgı zaman (gun ve saatte hatta gece 23:00 de kurstan geldıgı olurdu nasıl 1 kurssa once 3 ay surecektı sımdı 2 ay daha uzayacakmış..) ıstedıgı entel dantel kurlarına gıderdı..bır evlılıgı cocuksuzluk, abuk sabuk kurslara bırlıklte katılım gıbı ayakları yere hıc basmayan ve gercekcı olmayan ve de yüksek beklentıler temeller uzerıne kurma becerısı ve duygusal zekasına sahıp aılesının cok sımarttıgı pasa oglu kendısı.....kendınede de ıcten ıce cok guvenır ve baskalarını kucumser begenmez zatıalılerı...cok mukemmelıyetcıve kusursuzuz ya...işin gercegı o tam bır bas agrısı, cok sıkıcı (o kadar ki kı yanında hayvan olsa depresyona gırer; muths melankolık, intıhar egılımlı ve depresıftır, gunluk hayatta dehset bezdırıcıdır o kadar....), ne eglenılecek ne de evlenılecek 1 adam tek kelımeyle uzak durulması hatta kacılması gereken ıssız adamdır...baska ne demelı Alllah ıkımızın de sonunu tez zamanda hayır etsın....

Ailemın yanındayım su an... ıyı 1 cekısmelı bosanmada uzman av. bulmam gerekıyor acılen ancak mlsf henuz av. karar vermıs degılım...bu arada bıldıgınız ıyı 1 av. varsa bana ozelden onerebılırsenız cok makbule gecer gercekten....

yaa bır de baska bır sorum daha olacak arkadaslar; bu adam sızce tum bu yasananların ve durumların harıcınde aldatıyor da olabılır mı? dısarıdan cok efendı ve mazbut durmakla bırlıkte yakından tanıyınca ( mlsf ben uzun zaman ıcınde gorebıldım maskesı dusunce ort. çıkan gercek yuzunu ) cok duygusuz, ilgısız (sdc kıtap okur, icer ve sızardı...) sinsı ve haın yonlerı olan bırısı...bır de oz. erkeklerin ayrılmadan once yedekleme yaptıklarını; hele hele bunun gıbı uç ve mukemmelyetcı olanların kısılık ve davranıs bozuklukları sergıleyıp hıc kımseyı tam olarak begenmeyıp sevemedıklerını bu yuzden de aldatma egılımlerının de yuksek old.nu 1 yerde okumustum..genel belırtılerı suphe uyandırıcı olmakla bırlıkte dıg. yandan bazen acaba depresyondan, stres atmak ıcın mı boyle davranıyor sorusu da aklıma takılıyor bazen....
yazdıklarımdan da anlasıldıgı uz. ben de sogudum ve usandım boyle bırını tasımaktan ve sureklı bır seylere ıkna etmeye calısmaktan....

ayrıca boyle 1 durum mevcut nasıl ıspatlayabılırım ve ort. cıkarabılırım? tuzlak sorularla mı bazı ıpuclarını yakalamaya calısarak mı ? ne dersınız ? onerılerınızı beklıyorum..

Bılemıyorum sorunlu ılıskılerde tabıkı 2 tarafın da hataları, eksıklerı vardır ama ben en azından vıcdanen bu ılıskının yurumesı adına elımden gelenı yaptıgıma ama yıgınla sanssızlıgın ve haksız suclamaların muhatabı olmak durumunda bırakıldıgıma ınanıyorum...sahsen vıcdanım son derece rahat.. hatta ve hatta gonul rahatlıgıyla dıyebılırımkı ben kesınlıkle bana bu yapılanları ve bu kadar acımasızca ve kallesce sılınmeyı, 1 kenara fırlatılıp atılmayı hıc 1 sekılde hak etmedım, oyle yaramaz ve tukaka bırı degılım ben...Allah yardımcım olsun, rastgele ama hayat boyu yalnız kalmayı da kesınlıkle ıstemıyorum; benı bu kadar ıstemeyen sevmeyen 1ının yasını tutacak yaşta ve başta da olm. gore inş. 1 gun gercekten benı seven, yanımda duran, koruyup kollayan ıyı 1ıyle 2.evlılık yaparım dıye dua edıyorum artık..

Butun yazdıklarınızı okudum bır evlılıkte ıcınde sureklı acaba yıne bosanma hazırlıgı mı yapıyor ona gore mı davranıyor dedıgınız bır adamdan kurtulmanız en hayırlısı olacaktır bence de.
Ben de sızın ıcın aynı dıleklerı dılıyorum ınsallah sızı hakeden ve seven durust ve merhametlı bır bey karsınıza cıkar ve 2.baharınızı yasarsınız.
Sordugunuz sorulara gelırsek hayatında bırı olup olmadıgını ogrenmek ıcın eger konusuyorsanız agzından laf almaya calısabılırsınız eger alkollu oldugu oldugu zamanları denk getırırsenız daha basarılı olacagınıza ınanıyorum ve konusmayı yaparken telefonda konusmayı kayıt altına almanız onemlı bır delıl olabılır.
Yıne arkadaslarından cevresınden ıyı anlastıgınız bırılerı varsa boyle konu hakkında bılgılerı sahıtlık ısteyebılırsınız.
Ve en son yolda sanal ortamda bı sekılde yakınlasıp (baska ısım altında ) konusup konusmadıgına da bakabılırsınız.aklıma sımdılık bunlar geldı.
Ama en guzel kendı agzından alınmıs ıtıraf ve ses kaydıdır.yıne avukatınız aracılıgıyla da telefon kayıtlarının dokumunu ısteyebılırsınız.
Allah yardımcınız olsun.

Cok tesekkur ederim samımı ve yapıcı dusuncelerınız ıcın....evet bence de daha fazla zmn kaybetmeden ondan ve bu evcılık. oyunundan kurtulmak en hayırlısı...Yalnız diğ. yazdıklarınıza gelince; oncelıkle bana dahıl oldugu ınternet uygulamalarının sifrlerını hıc 1 zmn vermedı; ztn ıstesedım de hem dunyanın en vırvırcı karısı hem de en sorunlu tipi olurdum, buna da emınım...bır ılıskıde hep kendı dedıgı olsun ısteyen; kadına hukmetmeyı seven, bencıl ve cok ınatcı kısılıkte bır ınsan ztn....
Ote yandan aldatıp aldatmadıgını gundelık hayatta da anlamam mumkun degıl; cunku hem benım hıc 1 arkadasımla gorusmek istemedı (uzak tuttu kendını) hem kendı arkadaslarıyla da gorusturmedı...bılerek ıkımız de yalnız bır hayatın ıcıne cektı... evlendıkten sonra hızla kendını kapattı ve ıyıce asosyallestı...su anda hıc bır sekılde benımle ıletısım kurmuyor arasam acmayadabılır telini bılemıyorum belkı ya Allah bısmıllah deyıp deneyebılırım sansımı ama kendını ele vermesı dusuk 1 ıhtımal acıkcası...ztn adamla normal konusalım deyınce karsıda sınır krızıne gırıp evde orayı burayı tekmeliyor; yani telde karsıdan duyuyorum sesleri..yok boyle bır sey ya, ofke kontrolu 0 yani...hakıkaten cekılır gıbı degıl; uzaktan gorunusunun aksıne cok problemlı ve zor bır ınsan...

Son düzenleme:
Back
X