Arkadaşlar benim 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var.Daha yeniler.Birini alalı 5 gün öbürküsünü alalı ise 2 gün oldu.Hayvanlarım yemlerini yemiyorlar.şimdilik fanusta bakıyorum.akvaryum yaptırıyorum.Fakat ısıtıcıları yok mağlum fanusa koyamam.Sularını hergün değiştirip ılık yapıyorum.hareketliler.Fkat akvaryumcudan aldığım kabuk sertleştirici vitamini hayvanımın birtanesinin ağızına damlattım.Çünkü reçetesinde yemine damlatın diyordu benimkilerde yem yemediği için ağızına damlattım ama çok pişman oldum çünkü hayvanım damlatır damlatmaz delirmiş gibi kafasını sallayarak hızlı hızlı koşturmaya başladı.hemen suyuna koydum.sonra iyileşti.[bu olay dün akşam oldu]fakat şimdi çok halsiz birazda gözleri şişmiş gibi sizce neden yem yemiyorlar.karides ve normal yem veriyorum.ama yemiyorlar.lütfenn yardım.ölsenağlamamelerinden korkuyorum resimdeki hayvanım ilk aldığım soldaki ve açık renk satıcı onun dişi olduğunu söyldi.sonra aldığım ise sağdaki başına bu olay gelen onunda erkek olduğunu söyledi.cinsiyet nasıl anlaşılır bilgisi olan yazsın
Son düzenleme: