• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL YARDIMA İHTİYACIM VARR?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
26
Hepinize tekrardan merhaba değerli büyüklerim..Burda pek çok konu açtım sizinde görüşlerinizle hayatımı düzeltmek için uğraşıyorum özet geçecek olursam belki unutan vardır diye çok küçük yaşta annem bakamadı bana rahatsızlığı sebebiyle(psikolojik) annane teyze baskısı ezilmesiyle büyüdüm sevgi nedir görmedim hiç okul hayatımda zorbalıkla ezilerek geçti üniversitede düzelecek herşey dedim umut ettim ama olmadı bende hata yaptım bıraktım bölümü şuan ailemin yanında 2 yıllık sağlık okuyorum hedefim dgs ile hemşireliğe geçmek.Bu günlerde çok üzgünüm annem beni isteyen biri olduğunu söyledi bende daha hayallerim var evlenmek için erken evlenirsem bu hayallerimin hepsini çöpe atmış olacağım dedim.Bana kızım biraz mantıklı ol zaten hemşireliğe geçsende 27 28 yaşında mezun olacaksın ne hayatı ne yaşaması kim haayatını yaşadı da sen yaşayacan diyor .Maddi durum ortada hayat sandığın gibi batıya gideyim okul okuyup ayaklarım üzerinde durayım değil dedi o kadar ağladım ki onlara yük geliyormuşum gibi konuştu sizce ne yapmam gerekiyor?Evliliği kesinlikle düşünmüyorum

Hepinize tekrardan merhaba değerli büyüklerim..Burda pek çok konu açtım sizinde görüşlerinizle hayatımı düzeltmek için uğraşıyorum özet geçecek olursam belki unutan vardır diye çok küçük yaşta annem bakamadı bana rahatsızlığı sebebiyle(psikolojik) annane teyze baskısı ezilmesiyle büyüdüm sevgi nedir görmedim hiç okul hayatımda zorbalıkla ezilerek geçti üniversitede düzelecek herşey dedim umut ettim ama olmadı bende hata yaptım bıraktım bölümü şuan ailemin yanında 2 yıllık sağlık okuyorum hedefim dgs ile hemşireliğe geçmek.Bu günlerde çok üzgünüm annem beni isteyen biri olduğunu söyledi bende daha hayallerim var evlenmek için erken evlenirsem bu hayallerimin hepsini çöpe atmış olacağım dedim.Bana kızım biraz mantıklı ol zaten hemşireliğe geçsende 27 28 yaşında mezun olacaksın ne hayatı ne yaşaması kim haayatını yaşadı da sen yaşayacan diyor .Maddi durum ortada hayat sandığın gibi batıya gideyim okul okuyup ayaklarım üzerinde durayım değil dedi o kadar ağladım ki onlara yük geliyormuşum gibi konuştu sizce ne yapmam gerekiyor?Evliliği kesinlikle düşünmüyorum
Başınıza silah dayayacak hali yok evleneceksin diye. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Sizin yolunuz doğru sapmayın sakın.

Gerekirse taş taşı yine de oku. annen yarın sorunla bir evlilik olursa asla alsa arkanda durmaz.kocandor yapar, kocandır döver.... bu lafları duya duya ömrünüz biter. Ayrıca ne var 28 yaşında mezun olunca? 28 yaşa gelince bir gözümüz toprağa göz mü kırpıyor? Elden ayaktan mı düşüyoruz.? Asla pes etme. Oku oku oku

27 28 yaş mezuniyet için de evlenmek için de hayatını yaşamak için de geç değil. Hala yolun başında olacaksınız o yaşta. Aileniz ısrar edecek evlilik konusunda. Lütfen kanmayın. İleride mesleğinizi elinize aldığınızda evlenirsiniz. Acelesi yok.

Gerekirse taş taşı yine de oku. annen yarın sorunla bir evlilik olursa asla alsa arkanda durmaz.kocandor yapar, kocandır döver.... bu lafları duya duya ömrünüz biter. Ayrıca ne var 28 yaşında mezun olunca? 28 yaşa gelince bir gözümüz toprağa göz mü kırpıyor? Elden ayaktan mı düşüyoruz.? Asla pes etme. Oku oku oku
sagolun mesaj için çok güzel hayallerim var.Annem çok moralimi bozdu evlen kocan baksın dedi ama benim yolum bu değil ki yaşamak istiyorum hayatı deyince bu yaştan bunca olaydan sonra ne hayatıymış falan dedi çok kötü oldum geç mi sizce birşeyleri yaşamak düzeltmek için?

Öncelikle o isteyen adamı siz isteyecek misiniz o bile belli değil. Aklınıza gönlünüze yatan biri olsa okurken de evli olunabilir düşüncesini savunuyorum.

Diğer taraftan iki yıllık mezun olduğunuz bölümğn ataması varsa 4 yıllıkla uğraşmayın yada atandıktan sonra dgs ile ilgilenin :KK70: bizim bölümde de biz lisansı bitireceğiz diye 5 sene debelenirken iki yıllık arkadaşlarım kaç yıllık memur oldu. İstedikleri yaşamı kendileri kendilerine sağladı. Siz de kendi istediğiniz gibi yaşam için..

27-28 yaş geç değil, esas olan yaş gelince evlenmek değil uygun biriyle karşılaşınca evlenebilmek. Sakın sevmeden evlenmeyin. Kalbinizde ufacık bir şüphe varsa bile evlenmeyin.

28 yaşında mezun olunca ne oluyormuş?
anneniz cahil kesimlerden sanırım
kız çocuğu okumaz diyen kafalardan bana öyle geldi
2 yıllık da olsa 4 yıllık da olsa eğitim eğitimdir
cahil olmaktan iyidir
bekarlık da sultanlıktır :KK51:
annem evet cahil biri çok cahil yani nasıl desem açık giyen kadınlara hakaret edecek kadar cahil biri benim hedeflerim hayallerim var arkamda değil kimse bunu biliyorum ama bari soğutacak sözler söylemese 27 28 inde mezun olmak çok geç artık olan oldu birçok şey yaşadın kaderini kabul et gibi cümleler moralimi bozuyor

evet daha şimdiden bir tartışma yaşayınca ilerde kocanada böyle yapma falan diyor asla ardımda durmaz ben naparsam yapayım durmadı da

Ben 26 yasında unıye gittim saglık bolumu 28 de evlendim valla keske once atansaymısım diyorum sızı hatırladım eskı konularınuzdan sakın oyle bir hata yapmayın hemsıre lige gecmesenız bile bolumunu guzel laboratuvar sıkı hazılrnırsuız kpss ye atanırnız sonra bakarsınız evlilige yaşı kafaya takmayın artık cok gencsın iz daha

annem evet cahil biri çok cahil yani nasıl desem açık giyen kadınlara hakaret edecek kadar cahil biri benim hedeflerim hayallerim var arkamda değil kimse bunu biliyorum ama bari soğutacak sözler söylemese 27 28 inde mezun olmak çok geç artık olan oldu birçok şey yaşadın kaderini kabul et gibi cümleler moralimi bozuyor
28 yaş daha gençliğin baharı yaşlar
insanlar 40larında üniversite sınavlarına giriyor
çoluk cocuk sahibiler
siz ne olursa olsun okuyun hedefinizde ilerleyin
evlilikle hayat kurtulmuyor

Canım benim birşeyler yapınca engel olan çok olur. Tıka kulaklarını yolunda ilerle. Annene de hayallerim var deme anlamayacak gibi görünüyor. Ben işimi elime alayım yarın öbür gün hastalanırsan bakacak imkanım olur gibi konuşun. Kesinlikle istemiyorum deyin net olun. 28 çok güzel bir yaş girersin işine mis gibi gider gelirsin. Yepyeni çevren arkadaşların olur. Belki meslekdaşınla falan evlenirsin belli mi olur. En güzel en taze çağların olacak merak etme. Annenin bakış açısıyla değerlendirirsen o yaşta yaşlı sayılır insanlar. İşini eline almış çalışan güçlü bir kadın için 28 çok güzel bir yaş. Herşeye sıfırdan bile başlayabileceğin bir yaş. Güven kendine çalış derslerine:)

İnsanlar hep konuşacaktır. Kulaklarını tıka ve dene. En azından denedim dersin başaramasan da. Önemli olan mutluluğun.

Sanki büyük final 30'lu yaşlardaymış da siz geç kalıyormuşsunuz gibi ne hayatı ne yaşaması yorumunda bulunmuş anneniz.(ki final ne zaman bilemeyiz.)
Hemşirelik bölümüne geçebilirsiniz bu güzel birşey.2 yıllık bölümden de gayet iş bulabilirsiniz.iki yıl sonra çalışmaya başlayıp hem okuyup hem çalışabilirsiniz maddi durum sıkıntısı varsa

Back