• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım uyku sorunu ...

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
kızlar bana acil bir şeyler söleyin yoksa kafayı yemek üzereyim. kızım 11 aylık olacak. bebekken hiç bir sıkıntısı olmadı, 7 aylıtan beri uyku sorunu var. 4 aylıkken yatağını ayırdım. geçen ay evde değildik bir ay beşiğinden ayrıdı yanımda yattı sürekli. şuan yattığında yarım saatte bir kalkıyor. yatağına koyunca zaten uyumuyor ya sallıyorum ya da yanımda uyuyor yatağına koyuyorum.saat başı kalıyor. akşam 8de yatıyorsa 9da başlıyor kalkmaya. 10-11-12-1-2 sabaha kadar böyle. ben saat başı ayaktayım.neler yapmadım, şuruplar, gece çayları, banyolar, dışarıda gezmeler yatmadan ama yok çocuk kalkıyor sürekli. ve ağlıyor ben kucağıma alınca susuyor. emmek istiyor sürekli.yemesi de iyi.yatmadan muhallebi vs yiyor. arada geceleri dayanamayıp yanıma alıyorum, o zamanda aynı emmek istiyor bu sefer. var mı çaresi, başına gelen . ayy yardım edin bayılıcam. gündüz dibimden ayrılmıyor, babasına bile zor gidiyor. doktora götürdüm 2 ayrı doktora, sana alışmış dediler, bir şeye bağımlı yap dediler, ama yok olmuyor. uyumasını geçtim beşiğe tutunup ağlıyor ben yorgunluktan mahfoluyormu. gündüz de toplam 30 dk veya 1 saat uyuyor.

Son düzenleme:
canım bunu söylemek kolay ama bence ağlasaada alma yanına yada kucağına zaten kucağa aldıkça uykusu dağılıyo kokunu alıyo ve seni arıyo benimki bende ayrı yattığı halde bile kucağıma eğer aldıysam uyanıyo beni arıyo sütünü bile beşiğinde veriyorum almıyorum kucağıma alınca uykusu dağılıyo bırak ağlasın bir kaç gün sıkılırsın belki böyle alışır ağladıkça senin alcağını biliyo ondan yapıyo

canım sağol bir tek sen cevap yazdın ağlamak ki ne ağlamak normal ağlamak değil. acayip ağlıyor.katılıyor resmen. hıçkıra hıçkıra. gene kucağımda uyuttum yarım saat oluyor.uyanır şimdi.

benim kızımda ne zaman tatile gitsek dönüşte benmle aynı odada uyumak istiyor.odasında tek başına uyumaya alışması yaklaşık 1 hafta sürüyor,yaklaşık 1 hafta uykusuz kalıyorum sürekli kalkmaktan dolayı ama yanına yatmıyorum,sakinleştirip uykuya dalmasını bekleyip kendi yatağıma dönüyorum en sonunda düzene giriyor.

emmekten oluyor bunlar hep oğlumda aynı durumda ne zaman emmesi bitecek o zaman düzelecek inşallah tükendim ama inatla emzirmeye devam ediyorum düzgün uyku alışkanlıkları olmaması malesef bizide bitiriyor inşallah hemen düzelir sizin bebeğiniz benimde denemediğim şey kalmadı ama malesef hiçbirşey işe yaramıyor

6 ayliktan sonra benim kizlarimdada basladi.saat iki gibi yatiyorlar saatte bir uyaniyorlar ikiz olduklari icin bazen ayni anda bazen sirayla alt ust oldum yanima aliyorum azcik emip uyuyakaliyorlar.yerine koyuyorum yine yine yine saat 3 biri yeni uyudu daha

ah ah ne olacak böyle bilmem. bir yöntemi vardır mutlaka ama ne

oslm , yaptım canım onu da yaptım yok yok yok

Malesef ben de aynı durumdayım, üstelik bu uğraştığınız dertlerle hamile bir şekilde uğraşıyorum, ben de bulamadım bi çare. Emmeyi de kestik ama hiçbir şey farketmedi. Farkeden tek şey emerek uyutamadığım için uyutmak da zorlaştı artık. Zaten devamlı yatır kaldır zor geliyo belim ağrıyo artık, napayım ben de benimle bizim yatakta yatmasına izin verdim, babamızı başka yere transfer ettik artık. Valla bi çözüm bilen varsa bana da anlatsın. Allah cümlemize kolaylılkar versin

ah canım kaç yaşında bebeğin, gebeliğin kaç aylık

Kızım 8 yaşında, oğlum 13 aylık, 3. numara da 20 haftalık. Emizrmeyi bırakalı yaklaşık 4 hafta oldu ama uyutmak için bayılma noktasına gelmeyi beklemekten başka bir yol da bulamadım. Geceleri de tavşan uykusu gibi, bi derin uyumuyor, sanırım memeden ayrılmak da üzdü yavrumu. Bilemiyorum zor iş vesselam, Allah sağlık sıhhat versin de idare edilecek artık. Emzirerek uyutmak büyük nimetmiş, Allah cümlemize kolaylıklar versin.

Selam aynı sorun son 15 gündür bizde de var.. bir kaç gece aynı yatakta emzirirken uyuya kaldık ..Hanımefendi sanırım hep bunu istiyor..başlarda 6.5 aylık olduğu için aç kaldığını düşündüm..sütüm yetmiyor geceleri diye mama vermeye başladım...hiç faydası yok !kurulmuş saat gibi 2 saatte bir uyanıyor kucakta yetmiyor..meme istiyor..eğer kocaga almasam veya meme vermesem çıldırmış şekilde ağlıyor..sadece meme susturuyor..acaba diş mi çıkarıyor..neden böyle oldu? .hiç yanıma almamalıydım sanırım..ne yapacağımı şaşırdım..ilk dönemden daha fena oldu..nasıl bir yöntem uygulamalıyım??

Back