Merhaba Arkadaşlar..
1-2 hafta önce, annemin ısrarı üzerine sağlık ocağına gidip tam kan testi yaptırdım.
Tam Kan MCV ve Tam Kan MSH düşük çıktı.
Kreatinin, Trigiliserid ve TSH değerleri ise yüksek..
Kreatinin normale yakın bir yükseklikteymiş.. Yani en fazla 1.1 olması gerekirken 1.4 çıktı.
Trigliserid bayağı yüksek... 50-170 arası yerine 251 çıktı.
Ve bana göre en önemlisi olan TSH nin yüksek oluşu.. 0.35-4.94 arası olması gerekirken 17.31 çıktı.
Büyük ihtimalle tiroidimin az çalıştığı için yüksek olduğu ve hemen endokrin uzmanına gitmem gerektiği söylendi.
Hemen eve gidip, randevu almak için internete girdim. Fakat endokrin bölümü için randevu verilmediği ve direkt hastaneye gidilmesi gerektiğine dair uyarı yazısı çıktı. Ben de ertesi gün araştırma devlet hastanesine gittim.
Gittiğimde doktor sekreteri denen ..... kişi randevu alıp almadığımı sordu. Bende internette yazanı söyledim. O da "önce dahiliyeye gitceksiniz, ordan buraya gelceksiniz" dedi. "Sitenizde önce dahiliyeye gidilmesi gerekiyor" diye bir yazı yazılmıyor dediğimde de umursamaz bir tavırla kurallar böyle diyip sıyrıldı. Ben de dahiliye doktoruna gidip ricada bulundum, o da "randevusuz sevk yazamam" dedi.
Bir daha da o hastaneye gitmem o ayrı konu ama sonuçta benim acilen tiroid muayenesi olmam gerekiyor. Sabah 9da gittiğim hastaneden 12de çıktım ve o günüm boşa gitti. Tekrar eve gelip dahiliye randevusu için baktığımda da neredeyse 1 ayın dolu olduğunu gördüm.
Şimdi ben tiroid muayenesi ve dolayısıyla tedavisini olamayacak mıyım? Şu an çalışmadığım için özele de gidemiyorum.
Önerebileceğiniz doğru dürüst muhatap alınacağım bir hastane öneriniz var mı?
Asıl sormam gerekeni unutacaktım. TSH değeri yüksek olan ve tedavi olan var mı? Tedavi süreci nasıl? Ameliyat ihtimali nedir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim..
cnm bu test sonucuna göre troid yetmezliği hastasısın , ömür boyu ilaç kullanımı gerektiren bir rahatsızlık maalesef, doktorun uygun ilaca ve doza başlatacaktır,
ben de yaklaşık 7 yıldır tedavi oluyorum, her ay tahlillerim var,
ilaca başladığında hemen değerlerin normale girecektir, ilacını düzenli kullandığın sürece asla korkmanı gerektirmez bu rahatsızlık, benim ilk tsh değerim 51 idi, şimdi 1,5 a düştü gebe kalmama engel olmadı, tek sıkıntılı yanı kiloya eğilimim çok fazla, hep dikkat ederek yaşamak zorundayız..
trigliseridinin yüksek olması da bu sebeptendir.. cnm endokrine ilk gidiş maalesef dahiliye sevki ile oluyor o yüzden endokrini olan bir hastaneden randevu almaya çalış, hangi ildesin
Öncelikle yardımın için teşekkür ederim, gerçekten işime yarayacak bilgiler..
Dediğin gibi çok kilo yapıyor. Ben 1 sene içinde öyle birdenbire şiştim ki, normal bir insandan daha az yememe rağmen..
Kaç diyet yaptıysam fayda etmedi.. Anneleri dinlemek lazımmış..:) Keşke daha önce doktora gitseydim.
Ama çok tavsiye edilen bir doktor buldum ve şansıma bu perşembeye randevu aldım. Bakalım ne diyecek, tam teşhisi ne olacak?
Bence de kesin tiroid yetmezliği diyecektir ama benim T3-T4 denen değerlerim normal görünüyor ;
sadece TSH 0.35-4.94 arası olması gerekirken 17.31 çıktı.
Seninki 51 di ve 1.5 e düştü öyle mi? Tebrik ederim.. Umarım çok daha sağlıklı olursun. Umarım benim değerlerim de düşer.
Yalnız bir şeyi merak ediyorum. Sadece ilaç tedavisi yeterli mi? Yani bana ameliyat filan demez umarım, korkarım ben ameliyattan..!!:18:
cnm troid hormonu yetmezliğine ilaç tedavisi yetiyor ve bu tahlile göre ilaca başlaman gerekicek, ayrıca ultrasonla guatr var mı diye bakıyorlar eğer kütle varsa ameliyat yapıyorlar, yani ultrasonda bakılmadan ameliyat olup olmayacağın bilinmez ama ben sanmıyorum yani inşallah öyle bir durum yoktur :)
ben de senin gibi şiştikçe şiştim rejim yapmama rağmen sonra abimi dinleyip tahlil yaptırdım ve teşhis konuldu ,ilacımı içince 1 ay içinde normale girdi değerlerim, ayrıca benim de t3 ve t4 normal idi, tsh çok yüksek çıkmıştı, rabbim bir an evvel şifanı versin inşallah =)
Amin canım çok sağol.. moral verdin resmen..:)) umarım ameliyat ihtimali yoktur.
hayır zaten uzun zamandır çalışamıyorum, aileme bir külfet daha yüklemek istemem. herşeyden önce buna annem çok üzülür, eminim.. ben diş tedavisine giderken bile "yanında olamadım" deyip üzülüyor annecim ya..:)
bu arada bir şey daha sormak istiyorum. Tahlil sonucunu da götüreceğim doktora ama tekrar tahlil filan yaptırır mı?
bugün adet geciktirici kullanmaya başladım da, sonucu etkiler sanırım. en erken pazartesiye kadar kullanmam gerek..
cnm ilaç başlanacağı için belki tekrardan tahlil isteyebilirler ama adet düzenleyici ile bir ilgisi yok bu hormonun, yine de test isterlerse durumu belirtirsin,
ailene bir yüklemezsin cnm Allahtan bir kutu ilaç 5 tl ve aylarca gidiyor =) rabbim dert verip derman aratmasın derler ya bu rahatsızlığın çözümü, tedavisi çok kolay, hormonların normale girince kolayca kilo verirsin biraz yürüyüş filan yaparsın olur biter =)
Canım perşembe günü gittim meşhur doktora..:) ( bu arada doktorun orta yaşlı olduğunu sanarken, karşıma uzun boylu yakışıklı bir delikanlı çıktı..:) )
Neyse..
Sorunu söyleyip, test sonucunu gösterdim. Kreatinin yüksekliği az su içmekten kaynaklıymış. "ama ben çok su içerim hatta 'çok içiyorsun az iç' diyorlar" dedim o da "saçmalamasınlar" dedi."Test yaptırmadan önce su içmediysen, ondan da yüksek çıkabilir." dedi.
Kilonun nedeninin de tiroidden olduğunu ama bir süre şekeri ve ekmeği kesmemi söyledi.
Dediğin gibi tekrar kan tahlili ve ultrason istedi. "Sonucuna göre ilaç yazarım" dedi. Pazartesi sabah tahliller için hastaneye gideceğim, umarım sonuçlar çabuk çıkar da bir an önce ilaca başlayıp, zayıflarım.
Geçmiş olsun elbette ilaca devam edeceksiniz ben 2009 yılından beri kullanıyorum ve ömür boyuda kullanacagım zaten tiroit hastalarının hepsi ömür boyu kullanır.Benimde tsh değerim ne yazıkki çok yüksek çıkıyor ilacı 1,5 alıyorum aylar sonra ilkez normal seviyeye döndü şimdi 2-3 ay sonra yine gidecem.Biyopsi neden yapılacak ultrason sonucunda nodul mü çıktı benim ultrason sonucumda nodul yok o yüzden biyopsi falan istemedi doktorum.Bir süre önce kontrole gittim.
Doktor herşeyin normal olduğunu ve ilacın işe yaradığını söyledi ama her ihtimale karşı biyopsi yapmayı önerdi.
Biyopsi deyince biraz tırstım açıkçası ve öylece çıktım odasından..
Yalnız ilaca devam edip etmeyeceğimi sormayı unuttum, o da bir şey dememişti.
Belki saçma olacak ama aynı durumu yaşayanlar yardımcı olabilirse, ilaca devam mı etmeliyim?
Doktor yoğun olduğu için ulaşamadım kendisine..
Geçmiş olsun elbette ilaca devam edeceksiniz ben 2009 yılından beri kullanıyorum ve ömür boyuda kullanacagım zaten tiroit hastalarının hepsi ömür boyu kullanır.Benimde tsh değerim ne yazıkki çok yüksek çıkıyor ilacı 1,5 alıyorum aylar sonra ilkez normal seviyeye döndü şimdi 2-3 ay sonra yine gidecem.Biyopsi neden yapılacak ultrason sonucunda nodul mü çıktı benim ultrason sonucumda nodul yok o yüzden biyopsi falan istemedi doktorum.
Kilo verdinmi canmmbendede tsh var ama ben özel hastaneye gidiyorum endokrin bölümü bakıyor benim tsh 10 lardan 2 lere dustu cok sukur hergun duzenli ilacımı içiyorum onun haricinde bişey yok duzenli kontrola gidiyorum işte bide
hamilelik yaşadım canım ben bi ara verdim evet ama hamilelikte aldıklarım kaldı malesef aslında az dikkat etsem veririm ama emziriyorum diye önemsemiyorum troidin normalse kilo verimi kolaylaşıyorKilo verdinmi canmm
Peki ne kadar zamanda böyle düştübendede tsh var ama ben özel hastaneye gidiyorum endokrin bölümü bakıyor benim tsh 10 lardan 2 lere dustu cok sukur hergun duzenli ilacımı içiyorum onun haricinde bişey yok duzenli kontrola gidiyorum işte bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?