Acil yardım lütfen Regl ile ilgili...

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Herkese selam öncelikle. bi problemim var ve ciddi adımlar atmadan önce buraya yazmak ve danışmak istedim.
23 yaşındayım buna rağmen adetim her ay düzenli olarak gecikiyor. düzenli derken yani, mutlaka gecikiyor.
geçen ay on gün gecikmişti mesela. ondan önceki ay 12 falan.
her ay tarih atıyor yani.
en son mayıs 5te olmuştum ve yaklaşık beş gün sürmüştü.
ilk soru ne kadar gecikmiş oldu şimdi, başlangıçtan mı bitişten mi sayıyoruz?
ikinci sorum ise: d.kontrol hapını birkaç ay önce kullanmıştım ve o ay regl sadece 2-3 gün gecikmişti. ama sonraki aylarda kullanmadım. ilişki sırasında prz. korunması yaptım. 3 gün önce de ucuz idrar testlerinden yaptım negatif çıktı.
şimdi bugun mesela yasmin alıp içsem sizce işe yarar mı? bu ay getirir mi yani? teşekkürler..

eger gebelikle alakalı ise sorun ben gebe olacagını tahmın etmıyorum adet düzensizliğiyle alakalı olabilir .adet düzensizliğin her ay 40 günü geçiyormu ortalama olarak,şidiye kadar bir doktora görünsen iyi olurmus.
bence önce kanda bhc nı ölçtür gebelik varmı yokmu sonra sonucunla birlikte bir doktora görün.

ama sen ne kadar sitre yaparsan o kadar gecikir adetin ki benim öyle oluyor

öncelikle cvp için çok teşekkürler :/
eger ilk gunden hesaplıyorsak evet genelde geçiyor ortalama olarak yani. ya da oo civarda seyrediyor.
ama ben sürekli stresli bi hayat yaşıyorum ona bağlıyordum ben
bi de bu kadın hastalıkları doktoru gitmekten en çok çekindiğim ve nefret ettiğim doktor o yuzden gitmiyorum bir türlü.
gebelik olayını açıkçası zannetmiyorum. aslan pençesi denen ottan kaynatıp içmeye niyetlendim. onu içip birkaç gün daha beklesem diyorum.. :/

birkac ay adet oldugun gunlerı yazarmısın ortalamasını bulalım ...aayrıca herseyın bası sıtres ...

birkac ay adet oldugun gunlerı yazarmısın ortalamasını bulalım ...aayrıca herseyın bası sıtres ...

Canim okadar duzensiz ki takip edemiyordum. Hatirlamaya calistim da ee ben 2-3 ocakta hasta oldugumu yazmisim. Sonra subat 16 olmasi lazim yaklasik. Sonra 26 mart, sonra da 5 mayis. Daha olmadim iste.

Adetin 1. gününden itibaren saymalısın.d. Kontrol hapları önerilen zamanda başlamazsan koruyuculuk etkinliği azdır.stresten kaynaklı adet gecikmesi olabilir ama bence ot falan kaynaştığı içmeden önce bir uzmana görün,çocuk varmı yazmamışsın.düzensiz adetler bazen azalan yumurta rezerv göstergesi olabilir. Doktordan çekinme erteleme

Hayir canim cocuk falan yok ve bu ara olmamasi da gerekiyor.. Bugun ikinciye idrar testi yaptim negatif, paranoya yapmaya basladim herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…