• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım lütfen kızım bitlendi

minetti

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
238
32
318
İstanbul
arkadaşlar kızım yeni banyo yaptığında bile kafasını kaşıyordu, şüphelendim baktım saçlarına
aman Allahım beyaz sirke tam 3 taneydi birini tırnağınla çatırdattım çıt diye ses çıktı diğer ikisi cansızdı.
kızım ana sınıfına gidiyor, kendisi anlatıyor zaman zaman kız arkadaşlarıyla taçlarını değişiyorlarmış. Anasınıfa gidiyor diye zaten 3 güne bir banyo yaptırıyorum.
Ben o üç sirkeden ibaret bitti sanmıştımki, dün gene kızımın kafasında yeni sirlkeler gördüm ve yine kafasını kaşıyor.
Sizin bildiğiniz etkili bir bit şampuanı varmı, birazdan eczaneye gidicem

ilkokuldayken ben hatırlıyorum okuldan banada bulaşmıştı, ozaman sanırım bit ilacı yoktu, annem gazyağıyla taramıştı saçlarımı

tabi şimdi gazyağı bulsam bile sürmem, lütfen kzılar bildiğiniz iyi bir marka varmı? birde evdeki bütün çamaşırları 90-100 derecede yıkamam gerekirmi?

eczanelerde var bit ilacı için rahat etsin.bide kızının okul kıyafetlerini yatağını yorganını yüksek ısıda yıka.

Daha bu sabah eczanede gördüm hatta tv de reklamı da vardı sprey şeklinde bit ilacı adı da "paranit"bundan alın en kolay çözüm bence

eczaneye sorun verirler ama en iyi yöntem sizin her aksam kızınızın saçlarnı kontrol etmek,tek tavsiyem bit engelliici tokalar çıkmış eczaneden alın yada yakasının altına falan ilikleniyormuş bir kumaş parçası gibi imiş yaydığı koku ile bit bulaşmasını engelliyormuş, bulaşmasına engelliyici yollar da bulmak en iyisi,şimdi temizledin kurtuldun yine bulaşacak çünkü,saçlarım kaşındı şimdi ya :)

ayyy off yaa bu bitten bende çektim arkadaşım bitliydi hep bitlenirdik annemde kızardı bazen saçımızı kestirirdi bazen kıyamazdı ama sinek ilacyla temizlerdi off kafamın derisi soyulurduu

ayyy çocukluk günlerim geldi aklıma:16:

Bu arada kaşınmaya başladım ben :18:

paranit kullan canım hemen kurtulursunuz.prospektüsünü oku ona göre uygula yalnız.ayrıca eşyalarını yüksek derecede yıka ve ütüle.okuluna mutlaka haber ver.tüylü oyuncaklarını da yıka.
ayrıca eczanelerde tac ve toka şeklinde bitten koruyucu şeyler satılıyor.onlardan da al ve sürekli onu kullanın.ayrıca siz de bit ilacı kullanmalısınız.yakınınızda biri varsa kendinizi de kontrol ettirin.
saçlarınızı genelde toplu tutun.
sinek ilacı gazyağı çamaşır deterjanı saç boyası gibi şeyleri asla asla kullanmayın.
bir de ilaç dışında sık sık kendiniz temizleyin tek tek bitleri.onun da faydası çok.bu arada büyükleri de bulabilirsiniz.
hiç endişelenmeyin moralinizi de bozmayın şimdiki ilaçlar özellikle paranit çok başarılı.

antibit diye bir şampuan satılıyo eczanelerde..
çok etkilidir..
geçmiş olsun ve kolay gelsin..

he ama bu arada,kızınızın tüm giysilerini,ya kaynatarak yıkamanız yada belli bir süre hiç hava almayacak şekilde poşete koyup sıkıca bağlamanız gerekiyo poşetin ağzını..
oturup kalktığı yerleri elektrik süpürgesiyle süpürmelisiniz,çarşafları yastık yüzlerini de kaynatmanız gerekli..
internette önlem olarak buna benzer şeyler yazıyo..
gerçekten kolay gelsin canım..
olabilir herkesin başına da gelebilir..

Back